Brend

Zamislite bolju planetu

U cilju osiguranja zelene budućnosti, Samsung dizajnira u potpunosti održive proizvode.

Vjerujemo u bolje, zelenije sutra. Na planeti na kojoj energija dolazi iz čistih izvora i štedljivo se koristi. Gdje se tehnologije i inovacije koriste za rješavanje, a ne uzrokovanje ekoloških problema. Gdje se svi udruženo borimo protiv klimatskih promjena.

Sve pozitivne promjene počinju s odlučnošću da vratimo stare običaje. Da radimo ono što je dobro uprkos svim preprekama. Ekološku održivost uklapamo u sve što radimo. Od dizajna proizvoda do pakovanja. Od uštede energije do recikliranja.

Stoga, pridružite nam se. Zajedno možemo više.
Od danas stremimo ka boljoj, zelenijoj planeti.

#ReimagineABetterPlanet

Otkrijte mali svijet kompanije Samsung

Koristite moć mašte da kreirate planetu koja nas očekuje.

Vidi se kartonski grad koji uklju\u010Duje zgrade, planine, drve\u0107e tre\u0161nje u cvatu, rijeku i vjetrenja\u010Du. Dva kita plivaju u rijeci. Kartonska ptica leti iznad scene.
4
Kreiranje malog svijeta.
Komplet za igranje napravljen od ambalaže.

U kompaniji Samsung svijet posmatramo drugačije. Nikada ne vidimo krajnje tačke. Umjesto toga, vidimo kontinuitet, razvoj i beskrajne nove početke.

Uzmite kutiju proizvoda. Životni vijek kutije se ne završava kada je otvorite. Ustvari, njena priča tek počinje i, uz malo razmišljanja, možemo joj dati novi život i kreirati mali svijet u kojem mašta živi.

Bilo da se radi o našoj ambalaži ili našim proizvodima, naš smisao je kreirati održiva rješenja za modernog čovjeka i za budućnost planete.
#ReimagineABetterPlanet

Smanji. Ponovo iskoristi. Recikliraj.

Kako bismo se približili ostvarenju održive okoline, smanjujemo otpad od naših ambalaža na minimum. Zamjenjujemo materijale za ambalaže održivim materijalima kao što je papir, umjesto plastike i ostalih jednokratnih materijala.

Kreirali smo Samsung Eco-package. Napravljen je od valovitog kartona te se tako ove posebno osmišljene kutije za proizvode transformiraju u druge korisne predmete i tako ambalažnom otpadu daju drugi život.

Dok razvijamo nove proizvode, tražimo inovativne, ekološke materijale za ambalažu, otkrivamo nove načine da smanjimo količinu upotrijebljenog materijala i unapređujemo proces razvoja proizvoda.

Zdravija planeta kroz pametnije proizvode

Greenpeace je izjavio da 72% emisija stakleničkih gasova u svijetu potječe iz energetskog sektora. Usmjereni smo na kreiranje ekoloških proizvoda koji se bore protiv štetnih učinaka naše rastuće potrebe za korištenjem energije, obradom podataka i korištenjem memorije.

Energetski učinkoviti memorijski čipovi kompanije Samsung štede energiju optimiziranjem rada. Naši čipovi, koji su napravljeni uz funkciju smanjenja korištenja energije, daju najbrži učinak uz smanjenje korištenja energije.

Devet Samsung Memorijskih proivoda su od društva Carbon Trust dobili oznaku Product Carbon Footprint (PCF) za značajnu ulogu u smanjenju utjecaja klime i pomoć pri tranziciji na ekonomiju s niskim udjelom ugljika.

Naš punjivi Solarni daljinski upravljač, napravljen od reciklirane plastike, može se puniti unutrašnjim ili vanjskim svjetlom ili putem USB-a, čime se sprečava da gotovo 99 miliona AA baterija* postane otpad u narednih sedam godina.

To je sve samo mali dio onoga što radimo da svijet učinimo održivijim.

* Na osnovu procjene prosječne godišnje potrošnje i prodaje baterija za Samsung TV 

Izgradnja kružne ekonomije

Za učinkovitije korištenje resursa, radimo na tome da osiguramo obnavljanje, recikliranje i ponovno korištenje resursa nakon što se jednom iskoristi.

U okviru Programa Re+, našeg programa prikupljanja elektronskog otpada, prikupljaju se proizvodi na kraju životnog vijeka koji se potom recikliraju ekološkim metodama. Koristimo recikliranu plastiku u proizvodima širokog spektra - od frižidera, mašina za pranje veša, klima, TV uređaja, ekrana, do punjača za mobilne telefone. Pored toga, svake godine u proizvodnji koristimo gotovo 30.000 tona reciklirane plastike, uključujući plastiku recikliranu nakon korištenja (Post Consumer Materials plastics) koja je reciklirana iz elektronskog otpada.

Sarađivali smo s poznatim brendom tekstila Kvadrat za kreiranje visokokvalitetnih mobilnih dodataka kojima se promovira reciklaža i metode održive proizvodnje. Čak su i Samsung slušalice Galaxy Buds Pro napravljene od 20% recikliranog materijala*.

*Ovaj materijal reciklira hemijska korporacija Lotte, a potvrdilo ga je Odjeljenje za trgovinu i razvoj kompanije UL

Naučite stare proizvode novim trikovima

Produženje životnog ciklusa proizvoda je značajan dio proširenja našeg ekološkog otiska. Naš program Galaxy Upcycling at Home* pomaže korisnicima da promijene svrhu starih uređaja Samsung Galaxy da kreiraju korisne instrumente za Internet stvari. Naši Bespoke frižideri imaju prilagodljiv, modularan dizajn koji vam omogućava da ažurirate izgled i funkciju frižidera kada vam se promijeni način života, umjesto da kupite novi frižider.


* Galaxy Upcycling at Home - Beta usluga za Galaxy Upcycling at Home dostupna je u SAD, UK i Koreji. Dostupnost se može razlikovati u zavisnosti od pružaoca usluga. Stari uređaj  Samsung Galaxy - funkcija Galaxy Upcycling at Home dostupna je na svim uređajima serije S, Note i Z predstavljenim od 2018. godine (S9, Note9 ili kasnije) koji imaju Android 9 ili noviju verziju operativnog sistema. U budućnosti će biti podržano više uređaja. Ažuriranje softvera - softver se može ažurirati u laboratorijima SmartThings, što je funkcija unutar aplikacije SmartThings.

Integrisanje rješenja za uštedu energije u cijeloj kući

Preuzmite kontrolu nad uštedom energije u kući uz SmartThings. Funkcija SmartThings je kompatibilna s hiljadama pametnih proizvoda, čime vam se daje komanda nad vlastitim uređajima i količinom energije koju vaša kuća koristi. Aplikacija daje detaljne i ažurirane informacije o energiji koja se troši u vašoj kući, čime vam se omogućava da postavite vrijeme pokretanja i zaustavljanja, čak i da upravljate sa daljine.

Pročitajte ove priče sljedeće