Odaberite svoju lokaciju i jezik.
Lokalne novosti

Nova Samsung Neo QLED linija televizora odsad dostupna i u BiH

02/06/2022
Nova Samsung Neo QLED linija televizora odsad dostupna i u BiH Nova Samsung Neo QLED linija televizora odsad dostupna i u BiH

Sarajevo, 1. juni 2022 – Novi modeli Samsung Neo QLED serije televizora od sada su dostupni i u Bosni i Hercegovini. Uz jedinstvenu Samsung Neo QLED tehnologiju podignutu na novi nivo, serija uređaja za 2022. godinu donosi brojne inovacije i karakteristike koje Neo QLED čine savršenim uređajem za uživanje u filmovima i serijama, igranje videoigara, rad od kuće i brojne druge aktivnosti.

 

Kvalitet kino slike u vašem domu

Quantum Matrix tehnologija uvlači vas u središte radnje uz najsitnije detalje. Uživajte u filmovima i serijama u kvalitetu slike kao u kinu uz naprednu tehnologiju Neural Quantum 8k procesora koja primjenjuje vještačku inteligenciju kako bi postigla jači nivo kontrasta i kako bi sve što gledate postalo kristalno jasno. Uronite u surround zvuk orkestra koji svira pravo iz vaše dnevne sobe s najnovijom tehnologijom Dolby Atmos® i Q-symphony koja podiže doživljaj gledanja kod kuće na najviši nivo. Osim vrhunskih tehničkih mogućnosti Neo QLED 2022 televizore odlikuje i Infinity One dizajn. Uz crne ivice koji se stapaju u Infinity ekran, Neo QLED odiše elegancijom i jednostavnošću.

 

Kancelarija ili teretana u dnevnom boravku

Posljednjih godina naši domovi postali su ujedno i naše kancelarije, pa čak i teretane. Uz novu liniju Samsung Neo QLED 2022 televizora otkrijte praktičniji način okupljanja tima. Uparite vaš TV s računarom i aplikacijama za videopozive kao što je Google Duo i okupite cijeli svoj tim u tren oka iz udobnosti vaše dnevne sobe.[1] Ako vam treba više prostora za rad, spojite svoj pametni telefon sa Neo QLED televizorom za ugodniji i širi prikaz svojih aktivnosti. Multi View[2] način rada omogućava podjelu ekrana na čak četiri dijela – savršeno za trenutke kad vam treba više ekrana za rad ili želite da pratite više sadržaja u isto vrijeme.

Nakon posla opustite se i uživajte u raznovrsnom sadržaju za vježbanje kod kuće uz aplikaciju Samsung Health, s popularnim profesionalcima za fitnes, koji se kreću od smirujuće meditacije do treninga visokog intenziteta za one kojima je nakon napornog radnog dana potrebno nešto više.

 

Podignite svoj doživljaj gaminga na viši nivo

Dnevni boravak je savršeno mjesto za uživanje u najnovijim videoigrama, a uz Neo QLED 2022 koji donosi brojne tehnologije namijenjene upravo gamingu možete uživati u iskustvu igranja videoigara na višem nivou. Uz do sada neviđen Super Ultrawide široki prikaz radnje u razmjerama 21:9 i 32:9 i nadograđenu Gamebar traku, koja stalno provjerava optimizaciju igre i statistiku u stvarnom vremenu, pobijedite u još više igara. Neo QLED televizor s opcijom Motion Xcelerator Turbo Pro donosi podršku za 4K rezolucije uz brzinu osvježavanja od 144 Hz.

 

Videoigre su izrazito dinamične i brza reakcija često čini razliku između poraza i pobjede. Osigurajte da vaše zamisli u trenutku budu sprovedene u djelo uz Automatski način rada s niskom latencijom (ALLM) kako bi dobili prednost potrebnu za pobjedu. ALLM smanjuje pojavu ulaznog kašnjenja, tako da će se radnja na ekranu desiti istovremeno s vašim pritiskom dugmeta. Uživajte u igranju s grafikom koja se pomjera brzinom koja je zamišljena. Neo QLED uz FreeSync Premium Pro tehnologiju proaktivno sinhronizuje brzinu kojom grafička kartica stvara sličice uz ispravnu brzinu osvježavanja prikaza, čime se smanjuje prekidanje slike.

 

A kad obavite posao, trening i zasitite se video igara, dopustite vašem Neo QLED televizoru da postane vaš najbolji saveznik. Uz aplikaciju SmartThings[3] možete se opustiti i prepustiti ostalo svom pametnom televizoru. Neo QLED vas može besprijekorno spojiti na vaše uređaje[4], nadzirati ih i upravljati. Odaberite između nekoliko glasovnih pomoćnika i uživajte u najboljim sadržajima iz udobnosti vlastite fotelje. Bixby[5], Amazon Alexa[6] ili Google Assistant[7] – svi su oni ugrađeni u vaš televizor i spremni su da vam pruže optimalan doživljaj zabave[8].

Samsung Neo QLED  televizori od sad su dostupni i u BiH po preporučenoj  maloprodajnoj cijeni od 3 399 KM, a više informacija potražite na linku.

 

###

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung nadahnjuje svijet i oblikuje budućnost transformirajućim idejama i tehnologijama. Kompanija redefiniše svjetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rješenja. Za najnovije vijesti posjetite Samsung Newsroom na adresi http://news.samsung.com.

 

[1] Udaljena veza s PC računarom podržana je samo u sistemu Windows 10 Professional ili novijem, kao i MacOS 10.5 ili novijem. Za automatsko prepoznavanje računara potrebni su validan Samsung račun i aplikacija Easy Connection to Screen instalirana na PC računaru (Mac OS nije podržan). Ova opcija je dostupna samo na modelima proizvoda s opcijom „Napredno“ na opciji računar na TV-u. Za više informacija o dostupnosti, molimo pogledajte specifikacije proizvoda za svaki model.

[2] Multi View opcija s podjelom ekrana na četiri dijela dostupna je na 8K modelima.

[3] Potreban je Wi-Fi, Bluetooth ili druga bežična mrežna veza i uređaji registrovani u aplikaciji SmartThings.

[4] Povezani uređaji prodaju se zasebno.

[5] Bixby sistem glasovnih naredbi prepoznaje engleski (SAD/UK), francuski, španski, njemački, talijanski, kineski i korejski jezik. Sistem ne prepoznaje sve naglaske, narječja i izraze.

[6] Amazon, Alexa i svi povezani logotipi zaštitni su znakovi kompanije Amazon.com, Inc. ili s njom povezanih društava.

[7] Google je zaštitni znak kompanije Google LLC.

[8] Samsung u svakom trenutku, prema vlastitom nahođenju i bez prethodnog upozorenja ili obavijesti, zadržava pravo izmjene usluga glasovnih pomoćnika, obustave i/ili prestanka pružanja usluga glasovnih pomoćnika ili bilo kojeg dijela usluga glasovnih pomoćnika. Prikazani sadržaji, TV usluge i funkcionalnosti možda neće biti dostupne u svim regijama i područjima.