Hoe kan ik de beltoon of het berichtensignaal veranderen op mijn smartphone of tablet?

Hoe je je berichtensignaal, meldingensignaal of beltoon veranderd, is afhankelijk van welk modeltype je hebt; modellen met software versie Android 5.0 of hoger en modellen met software versie lager dan 5.0.

Ga naar het hoofdmenu en daarna naar Instellingen

1 Ga naar het hoofdmenu en daarna naar Instellingen.
2 Scrol naar beneden en kies 'Over de telefoon' of een soortgelijke sectie.
3 Bij het onderdeel ‘Android-versie‘ zie je welke firmwareversie op je toestel geïnstalleerd is.
4 In de screenshot hiernaast zie je bijvoorbeeld een Galaxy S5 met Android 5.0.
5 Je kunt ook meteen kijken of er een update beschikbaar is voor jouw toestel door te klikken op 'Software-update'.

Android 5.0 of hoger

hoe-kan-ik-de-beltoon-of-het-berichtensignaal-veranderen-op-mijn-smartphone-of-tablet
hoe-kan-ik-de-beltoon-of-het-berichtensignaal-veranderen-op-mijn-smartphone-of-tablet

Software versie Android 5.0 en lager

1 Druk op je smartphone of tablet vanaf het thuisscherm op 'Apps' > 'Instellingen'.
2 Druk nu op 'Apparaat' > 'Geluid'.
3 In dit overzicht kun je het geluidssignaal veranderen voor oproepen, berichten, e-mails en de S Planner (=Agenda). Klik daarvoor op de toepasselijke applicatie.

Software versie Android 6.0 en hoger

1 Druk op je smartphone of tablet vanaf het thuisscherm op 'Apps' > 'Instellingen'.
2 Druk nu op ‘Geluiden en trillen’.
3 In dit overzicht kun je de beltoon veranderen en het geluidssignaal veranderen voor oproepen, berichten, e-mails en de S Planner (=Agenda). Klik daarvoor op de toepasselijke applicatie.
4 Wil je een muzieknummer als beltoon? Kies voor ‘Beltoon’ en druk onderin het scherm op 'Toev. uit apparaatopslag'.
hoe-kan-ik-de-beltoon-of-het-berichtensignaal-veranderen-op-mijn-smartphone-of-tablet