Как да извършите възстановяване на фабричните настройки на вашето устройство Samsung Galaxy

Последна дата на обновяване : 03-09-2026

Възстановяването на фабричните настройки на телефона връща фабричните настройки по подразбиране и изтрива всички лични данни, съхранени на устройството. Преди да започнете, не забравяйте да архивирате всички важни данни, включително снимките, видеоклиповете и документите си.

Екран на телефон Samsung Galaxy с икона за нулиране върху него.

Забележка: Имената на менютата, настройките и оформленията на екрана може да се различават в зависимост от модела и версията на софтуера.

Възстановяването на фабричните настройки връща телефона ви към фабричните му настройки и премахва всички лични данни. Следвайте стъпките по-долу, за да извършите възстановяване на фабричните настройки.

Забележка: Ако на устройството е влязъл Samsung акаунт, трябва да въведете паролата за Samsung акаунта, за да завършите процеса на нулиране.

Меню Настройки с откроена опция Общо управление. Меню Настройки с откроена опция Общо управление.

Стъпка 1. Отворете Настройки > Изберете Общо управление.

Меню Общо управление с маркирана опция Нулиране. Меню Общо управление с маркирана опция Нулиране.

Стъпка 2. Докоснете Нулиране.

Екран Нулиране с маркирана опция Фабрично нулиране на данни. Екран Нулиране с маркирана опция Фабрично нулиране на данни.

Стъпка 3. Докоснете Фабрично нулиране на данни.

Екранът Фабрично нулиране на данни с маркиран бутон Нулиране. Екранът Фабрично нулиране на данни с маркиран бутон Нулиране.

Стъпка 4. Докоснете Нулиране.

Екран Нулиране с маркиран бутон Изтрий всички. Екран Нулиране с маркиран бутон Изтрий всички.

Стъпка 5. Докоснете Изтрий всички.

Екран на Samsung account с няколко пароли в полето за въвеждане. Екран на Samsung account с няколко пароли в полето за въвеждане.

Стъпка 6. Въведете паролата за своя Samsung акаунт, за да завършите нулирането.

Какво представлява Google FRP?

Защитата срещу възстановяване на фабричните настройки на Google (FRP) е функция за сигурност, предназначена да помогне за защитата на устройството ви, ако бъде изгубено или откраднато.

Когато на устройство е регистриран акаунт в Google, FRP може да изисква потвърждаване на акаунта след възстановяване на фабричните настройки, преди устройството да може да се използва отново.

Тази функция е включена в устройства с Android, работещи с Android 5.1 (Lollipop) и по-нови версии, като част от политиката за сигурност на Google.

Кога се активира FRP?

FRP се задейства, когато устройството се нулира чрез методи, различни от опцията за възстановяване на фабричните данни в Настройки.

След рестартирането на устройството може да се наложи да потвърдите профила в Google, който преди това е бил регистриран на устройството, преди настройката да може да продължи.

На устройства с Android 9 и по-нови версии може също да успеете да потвърдите собствеността, като използвате предварително конфигурирания метод за заключване на екрана, например модел, ПИН код или парола.

Забележка: Ако не помните паролата за своя Google акаунт или не можете да завършите потвърждаването на Google акаунта след нулиране, посетете сервизен център на Samsung за помощ.

Благодарим Ви за обратната връзка