Galaxy-laitteen lataaminen nopeasti

Uusimmissa Galaxy-laitteissa on sisäinen käämi langatonta pikalatausta varten ja johdollinen mukautuva pikalataus, jonka avulla akku latautuu paljon nopeammin.

Lue, kuinka voit ottaa pikalatauksen käyttöön mobiililaitteessasi ja kuinka kytket USB-kaapelin oikein latausadapteriin. Katso myös erityyppiset johdolliset ja langattomat hyväksytyt laturit, joita voit käyttää mobiililaitteessasi.

Pikalatauksen tai langattoman pikalatauksen käyttöön ottaminen Galaxy-mobiililaitteissa

Vaihe 1. Valitse Asetukset Laitteen ylläpito.

Vaihe 2. Napauta Akku-kuvaketta.

laitteen ylläpito -valikon valitseminen

Vaihe 3. Napauta Lataus-valikkoa.

Valitse jokin alla olevista lataustiloista hyväksytyn pikalaturisi tyypin mukaan.  Voit ottaa haluamasi lataustyypin käyttöön napauttamalla valitsin oikealle:

• Pikalataus: Ota tämä tila käyttöön, jos käytät langallista Adaptive-pikalaturia.
  • Superpikalataus: Ota tämä tila käyttöön, jos käytät langallista Super-pikalaturia.
  • Langaton pikalataus: Ota tämä tila käyttöön, jos käytät langatonta latausalustaa.
lataustoiminnon käyttöönottaminen

Huomautus: Tätä ominaisuutta ei voi vaihtaa, kun laite latautuu.

Jos USB-kaapelia ei ole kytketty oikein latausadapteriin, mobiililaite ei lataa nopeasti, vaikka käyttäisit pikalaturia. Tarkista, että USB-liitin on työnnetty laturiin pohjaan saakka. Muuten pikalataus ei toimi ja lataustehokkuus on erittäin heikko. Näin ollen latausnopeus heikkenee ja akun lataaminen täyteen kestää paljon kauemmin.

Kuva USB-liittimen kytkemisestä latausadapteriin

USB-kaapeli ja latausadapteri

Et voi käyttää pikalatausta tai superpikalatausta, jos lataat akkua tavallisella laturilla. Jos haluat käyttää pikalatausta, sinun on käytettävä langallista laturia, joka tukee Adaptive-pikalatausta. Jos haluat käyttää superpikalatausta, sinun on käytettävä langallista USB PD (Power Delivery) -laturia, joka tukee superpikalatausta.

Hyväksyttyjä pika- ja superpikalatureita on saatavana sekä langallisina että langattomina. Katso latureiden tyypit alla olevista kuvista.

Samsungin hyväksymät langalliset laturit

• Super-pikalataus
  • Adaptive-pikalataus
Samsungin hyväksymät langalliset laturit

Samsungin hyväksymä langaton pikalatausalusta

langaton pikalatausalusta

Huomautus:

• Laturin sisällä oleva tuuletin voi pitää ääntä langattoman pikalatauksen aikana.
  • Jos laite kuumenee tai ympäristön lämpötila nousee, latausnopeus voi laskea automaattisesti. Se on normaali toiminto, joka estää laitteen vaurioitumisen.
  • Latausnopeuden lisäämiseksi laite tai sen näyttö kannattaa sammuttaa.
  • Superpikalataus ei ole välttämättä saatavilla kaikissa malleissa.