Galaxy-puhelimen suojaaminen tekstiviestihuijauksilta ja kalastelulta sekä vakoilusovellusten asentamiselta

Kaikki Galaxy-sovellukset tarkistetaan ennen niiden lataamista, joten puhelimeesi ei todennäköisesti pääse viruksia. Ovelat mainosviestit tai sähköpostit voivat kuitenkin yrittää ladata haitallista sisältöä ja haittaohjelmia puhelimeesi. Voit suojata Galaxy-puhelimesi näiltä tekstiviestihuijauksilta, kalasteluyrityksiltä, vakoilusovelluksilta ja viruksilta useilla eri tavoilla. Lue ohjeet alta.

Ennen kuin kokeilet alla olevia suosituksia, tarkista, että laitteessasi ja käyttämissäsi sovelluksissa on asennettuna viimeisin päivitys. Päivitä mobiililaitteen ohjelmisto seuraavasti:

Vaihe 1. Valitse Asetukset > Ohjelmistopäivitys.

Vaihe 2. Napauta Lataa ja asenna.

Vaihe 3. Noudata näytöllä annettavia ohjeita.

Varotoimet tekstiviestihuijausten estämiseen

Tekstiviestihuijaus on sähköinen talouspetosmenetelmä, joka lähettää käyttäjälle verkko-osoitteen sisältävät tekstiviestin ja asentaa haittakoodin, kun käyttäjä siirtyy verkkosivulle ja varastaa samalla käyttäjän henkilötiedot. Seurauksena käyttäjille voi aiheuta vahinkoa, kuten mikromaksuja. Noudata alla olevia varotoimia tekstiviestihuijausten haittojen estämiseksi.

Estä haittaohjelmat.
  • Ole varovainen tuntemattomien lähettäjien tekstiviestien sisältämien verkkosivustolinkkien kanssa. (Jos tuntemasi lähettäjän tekstiviestissä on verkkosivustolinkki, tarkista se myös ennen linkin avaamista.)
  • Asenna laitteeseesi yksi tai useampi virustorjuntaohjelmisto, pidä ne päivitettyinä ja käytä reaaliaikaista seurantaa.
  • Ota käyttöön mikromaksujen esto- ja rajoitustoiminnot.
  • Vahvista tuotteen tietoturva-asetuksia estämällä sovellusten asentaminen tuotteeseen tuntemattomista lähteistä.

Varotoimet kalastelun estämiseen

Mobiililaitteiden tietojen kalastelu on talouspetosmenetelmä, jossa tuotteeseen asennetaan valepankkisovellus, joka houkuttelee käyttäjiä antamaan maksutietonsa ja varastaa sen jälkeen käyttäjän tiedot. Noudata alla olevia varotoimia tietojen kalastelun haittojen estämiseksi.

• Ole varovainen tuntemattomien lähettäjien tekstiviestien sisältämien verkkosivustolinkkien kanssa. (Vaikka tekstiviesti olisi tuntemaltasi henkilöltä ja siinä on verkkosivustolinkki, tarkista se myös ennen linkin avaamista.)
  • Käytä kertakäyttösalasanoja (OTP), suojauslaitteita (salasanan kopiointisuoja) jne. ja käytä sähköistä talouspetosten estämispalvelua.
  • Asenna laitteeseesi yksi tai useampi virustorjuntaohjelmisto, pidä ne päivitettyinä ja käytä reaaliaikaista seurantaa.
  • Älä koskaan syötä avainlukulistan koko numeroa pankkisovellukseesi.
  • Älä tallenna avainlukulistan kuvaa laitteeseesi.
  • Jos epäilet tietojen kalastelua, pyydä välittömästi maksujen estäminen poliisin tai pankkisi kautta.

Varotoimet vakoilusovellusten estämiseen

Vakoilusovellus on älypuhelinsovellus, joka kerää tiedot laitteen käyttäjän puheluista, tekstiviesteistä ja sijainnista reaaliaikaisesti, salakuuntelee äänitteitä, poistaa tietoja ja jopa rajoittaa käytettävyyttä. Noudata alla olevia varotoimia vakoilusovellusten haittojen estämiseksi.

• Ole varovainen tuntemattomien lähettäjien tekstiviestien sisältämien verkkosivustolinkkien kanssa. (Jos tuntemasi lähettäjän tekstiviestissä on verkkosivustolinkki, tarkista se myös ennen linkin avaamista.)
  • Asenna laitteeseesi yksi tai useampi virustorjuntaohjelmisto, pidä ne päivitettyinä ja käytä reaaliaikaista seurantaa.
  • Käytä suojalukituskuvioita, -salasanoja ja sormenjälkiä ja vaihda niitä säännöllisesti.
  • Älä anna käyttäjien muokata sattumanvaraisesti rekisteriasetuksia tai käyttöjärjestelmän ohjelmistoa.
  • Estä automaattinen haitallisten vakoilusovellusten asentaminen määrittämällä, että laite ei asenna sovelluksia tuntemattomista lähteistä.

Varotoimet virusten estämiseen

Noudata alla olevia varotoimia virusten haittojen estämiseksi. Alla olevien ohjeiden noudattaminen voi johtaa tuotetakuun mitätöitymiseen.

• Vältä epäilyttävien sovellusten asentamista.
  • Vältä epäilyttävien verkkosivujen avaamista.
  • Poista viestit ja sähköpostit tuntemattomilta lähettäjiltä.
  • Määritä salasana ja vaihda salasanasi säännöllisesti.
  • Pidä langaton yhteys, kuten Bluetooth päällä vain silloin, kun sitä käytetään.
  • Jos epätavalliset oireet jatkuvat, tarkista laite haittakoodien varalta.
  • Tarkista ladattavat tiedostot virusten varalta ennen käyttämistä.
  • Asenna tietokoneeseen virustorjuntaohjelmisto ja tee tarkistus säännöllisesti.
  • Älä muuta laitteen alustan rakennetta sattumanvaraisesti.
  • Päivitä käyttöjärjestelmä ja virustorjuntaohjelma aina uusimpaan versioon.

Huomautus: Laitteen näyttökuvat ja valikot voivat vaihdella laitteen mallin ja ohjelmistoversion mukaan.

Samsung Members -sovelluksen käyttäminen

Jos Samsung-puhelimessasi, -tabletissasi , tai -lisälaitteessasi on ongelmia, voit lähettää meille kysymyksen Samsung Members -sovelluksella. Lue lisää virheilmoituksen lähettämisestä.