Mitä voin tehdä, jos Android-laitteen GPS ei toimi oikein?

Android-mobiililaitteissa on GPS-antenni, jonka avulla voit seurata sijaintiasi reaaliaikaisesti milloin tahansa. Mobiililaite ei välttämättä kuitenkaan ole täysin tarkka, koska se voi näyttää aiemman sijainnin tai sijainnin löytämisessä voi kestää muutaman minuutti. Näillä ohjeilla voit parantaa mobiililaitteen GPS-tarkkuutta.

Ennen kuin kokeilet alla olevaa ratkaisua ongelmaasi, tarkista, että laitteessasi ja käyttämissäsi sovelluksissa on asennettuna viimeisin päivitys. Tarkista seuraavasti, kuinka voit päivittää mobiililaitteesi ohjelmiston.

Vaihe 1. Valitse Asetukset > Ohjelmistopäivitys

Vaihe 2. Napauta Lataa ja asenna

Vaihe 3. Noudata näytöllä annettavia ohjeita.

Google Network Location Provider (NLP) -sijaintipalvelun päivittäminen

Android-laitteiden sijainti tarkistetaan yleensä GPS-signaalin avulla ja Google Network Location Provider (NLP) -sijaintipalvelua käytetään sijainnin tarkkuuden parantamiseen sisätiloissa, kun GPS-signaalia ei havaita tai kun sijaintia tarkistetaan.  Google NLP:n vastaanottama sijainti voi poiketa todellisesta sijainnista, jos Googlen palvelimen WiFi-tiedot tai verkkopalvelinoperaattorin tukiaseman tiedot eivät ole tarkkoja tai ovat virheellisiä. Android-laitteen sijainti voi olla virheellinen esimerkiksi, kun WiFi- tai matkapuhelinverkon tietoja on muutettu, koska niiden päivittyminen Googlen palvelimelle saattaa kestää. Tämä ei ole laitevika tai matkapuhelinverkon vika.

Vaikka GPS toimii talojen ja rakennusten sisällä, se toimii parhaiten ulkona, kun taivas on esteettä näkyvissä, koska silloin se löytää satelliittien signaalit paremmin. Tarkista ensin laitteen asetukset ja sen jälkeen GPS-sijainti ulkona tarkkuuden parantamiseksi.

Googlen sijainnin tarkkuuden parantaminen

Vaihe 1. Valitse Asetukset > Sijainti.

Vaihe 2. Napauta Googlen sijainnin tarkkuus käyttöön.

Googlen sijainnin tarkkuus

Tarkkuuden parantaminen WiFi- ja Bluetooth-yhteyksillä

• WiFi-yhteys: Anna sovellusten käyttää WiFi-verkkoa sijainnin havaitsemiseen, vaikka WiFi olisi pois käytöstä.
  • Bluetooth-yhteys: Anna sovellusten käyttää Bluetooth-yhteyttä sijainnin havaitsemiseen, vaikka Bluetooth olisi pois käytöstä.
GPS-tarkkuuden parantaminen

Mene ulos ja ota GPS uudelleen käyttöön

Jos olet sisällä, siirry ulos ja käynnistä GPS uudelleen. Vältä esteitä, kuten seiniä tai huonoa säätä, jotta GPS löytää signaalin paremmin.

• Käynnistä GPS uudelleen sulkemalla ja avaamalla Sijaintikuvake Pikapaneelista. Tarkista sijainnin tarkkuus avaamalla Kartat-sovellus.

Sijaintioikeuksien määrittäminen

1. Android 10 -sovellusten GPS-tiedot edellyttävät Googlen käytännön mukaan sijaintioikeuksia. Kun avaat sovelluksen, joka käyttää GPS-tietoja, näkyviin tulee ilmoitus sijaintioikeuksien muuttamisesta, mutta se saattaa unohtua oikeuksien muuttamisen jälkeen. Jos tietty sovellus ei voi käyttää sijaintiasi, tarkista sovelluksen oikeudet.

Vaihe 1. Valitse Asetukset > Sijainti > Sovelluksen oikeudet

Vaihe 2. Valitse Sovellus (Navigointi, Kartat jne.) > Salli aina

Sijaintioikeuksien määrittäminen

2. Jos sovelluksesta (Navigointi, Kartat jne.) ei ole käytössä uusin versio, päivitä sovellus ja yritä uudelleen.

3. Kokeile muita navigointi-/karttasovelluksia. Jos niissä ei ole ongelmia, ongelma saattaa olla kyseisessä sovelluksessa. Ota yhteyttä sovelluksen kehittäjään.

Huomautukset:

• GPS:n roaming-käyttö ulkomailla Jos et käytä data roaming -toimintoa ulkomailla, GPS:n käyttö saattaa olla hankalaa ja sijainnin löytäminen kaupunkialueilla saattaa kestää kauan. WiFi-verkkoon yhdistäminen saattaa parantaa sijainnin tarkkuutta, koska se käyttää apuna myös satelliittitietoja. Yhteyden ei tarvitse olla käytössä koko ajan.
  • Laitteen näyttökuvat ja valikot voivat vaihdella langattoman palvelun tarjoajan, laitteen mallin ja ohjelmistoversion mukaan.

Jos Samsung-puhelimessasi, -tabletissasi tai -lisälaitteessasi on häiriöitä, voit lähettää meille kysymyksen Samsung Members -sovelluksella.

Näin voimme tutkia tarkemmin, mistä häiriö johtuu. Tiedot on muutettu nimettömiksi ja niitä säilytetään vain ongelman tutkimisen ajan. Lue lisää lähettämällä virheilmoitus toiminnolla ”Samsung Members -sovelluksen käyttäminen”.