Gallerian synkronointi pilveen Google-tilillä
Samsung Gallerian pilvisynkronointi Googlen kanssa on Samsung Gallerian ja Google Kuvien yhdessä tarjoama kaksisuuntainen synkronointipalvelu. Kun linkität Google-tilin, Galleriaan lisätyt, muokatut tai poistetut kuvat ja videot näkyvät myös Google Kuvissa sekä kaikkien samaan tiliin yhdistettyjen laitteiden Galleria-sovelluksissa, joten voit säilyttää samat kuvat ja videot useilla laitteilla. Kaikki synkronoidut mediatiedostot tallennetaan Google-tilisi tallennustilaan, ja niitä voi tarkastella suoraan Google Kuvissa.
Huom:
- Tämä ominaisuus on käytettävissä One UI 9.0:ssa tai uudemmassa versiossa, ja tuki tulee ajan myötä myös aiempiin versioihin. Saatavuus voi vaihdella laitteen, maan, operaattorin tai ohjelmistoversion mukaan.
- Googlen käyttöehtojen mukaisesti tämä palvelu ei ole saatavilla joissakin maissa.
Yhdistä Google-tilisi
Voit aloittaa tilien yhdistämisen suoraan Gallery-sovelluksen asetuksista tai sovelluksessa mahdollisesti näkyvän vinkkikortin kautta.
* Jos et ole vielä kirjautunut Samsung-tilillesi, kirjaudu sisään näytön ohjeiden mukaisesti ja myönnä tarvittavat käyttöoikeudet. Kun olet kirjautunut sisään, viimeistele Google-tilisi yhdistäminen napauttamalla uudelleen Synkronoi valokuvia ja videoita.
Asennuksen jälkeen vain Camera-albumi ladataan oletusarvoisesti. Voit muuttaa ladattavia albumeita siirtymällä kohtaan Gallery > Valikko > Asetukset > Synkronoi valokuvia ja videoita > Synkronoitavat albumit ja valitsemalla haluamasi albumit.
Huom: Polut voivat vaihdella laitteen ja sovellusversion mukaan.
Tarkista yhteys
Kun linkitys on valmis, synkronointipainike tulee näkyviin ja otetaan käyttöön Galleria-sovelluksen asetusten Synkronoi valokuvia ja videoita-valikossa.
Voit lisäksi varmistaa, että linkitys on suoritettu alla olevan polun kautta:
Huom:
- Kun käytät useita laitteita, Gallerian kuvat ja videot synkronoidaan Samsung-laitteiden välillä, jotka ovat kirjautuneet samalle Samsung-tilille ja joilla kyseinen tili on liitetty samaan Google-tiliin jokaisessa laitteessa.
- Jos laite ei ole yhdistetty verkkoon, Gallerian synkronointi ei heijasta pilveen tehtyjä muutoksia. Jos synkronoituja kuvia muokataan, poistetaan tai lisätään yhteyden ollessa katkaistuna, ne synkronoituvat automaattisesti pilveen, kun verkkoyhteys muodostetaan uudelleen.
- Kun synkronointi poistetaan käytöstä, aiemmin synkronoidut kuvat ja videot säilyvät turvassa Google-tilisi tallennustilassa. Vain pilvessä olevat kohteet eivät kuitenkaan enää näy Galleria-sovelluksessa (ne piilotetaan, eikä niitä poisteta). Kohteiden luominen, muokkaaminen tai poistaminen ei päivity Google-tilin tallennustilaan, kun synkronointi on poistettu käytöstä.
Poista Google-tilisi linkitys
Jos haluat käyttää eri tiliä, sinun on katkaistava nykyisen linkitetyn Google-tilin yhteys ennen kuin linkität toisen tilin.
Huom:
- Tilin yhteyden katkaiseminen tarkoittaa, että pilvitilassa olevat valokuvat ja videot (joista ei ole paikallisia alkuperäisiä tiedostoja) eivät enää näy Samsung Gallery -sovelluksessa.
- Olemassa olevia valokuvia ja videoita voi edelleen katsella Google Kuvat -sovelluksessa tai verkkosivustolla, ja tilin yhdistäminen uudelleen mahdollistaa saman sisällön katselun jälleen Gallery-sovelluksessa.
Tiedostokoon ja -muodon rajoitukset: Enintään 200 Mt:n kokoisia valokuvia ja enintään 20 Gt:n kokoisia videoita voi ladata. Tuettuja valokuvamuotoja ovat AVIF, BMP, GIF, HEIC, ICO, JPG, PNG, TIFF, WEBP ja tietyt RAW-tiedostot. Tuettuja videomuotoja ovat 3GP, 3G2, ASF, AVI, DIVX, M2T, M2TS, M4V, MKV, MMV, MOD, MOV, MP4, MPG, MTS, TOD ja WMV.
Huom: Tiedostomuodot ja -koot voivat muuttua Googlen latauskäytäntöjen mukaisesti.
SD-kortit: Synkronointitoimintoa ei ole käytettävissä SD-korteille, koska ne ovat ulkoista tallennustilaa. Synkronoidaksesi SD-kortille tallennettuja valokuvia ja videoita siirrä ne sisäiseen tallennustilaan ja valitse ne kohdassa Synkronoitavat albumit.
Suojattu kansio: Jos siirrät nykyisessä laitteessa olevia ja pilveen synkronoituja valokuvia ja videoita Suojattuun kansioon, paikalliset tiedostot siirtyvät Suojattuun kansioon, kun taas synkronoidut alkuperäiset säilyvät Google-tilin tallennustilassa ja näkyvät edelleen Galleria-sovelluksessa.
Sen sijaan pelkästään pilvessä olevia valokuvia ja videoita, joiden alkuperäisiä tiedostoja ei ole nykyisessä laitteessa, ei voi siirtää suoraan Suojattuun kansioon. Tällöin alkuperäiset tiedostot on ladattava laitteeseen ennen niiden siirtämistä.
Poista tai palauta kohteita
Synkronoidun valokuvan poistaminen Galleriasta tai Google Kuvista poistaa sen molemmista paikoista ja siirtää sen Roskakori 30 päiväksi.
Huom: Galleria Roskakori -kohteiden poistaminen poistaa alkuperäiset tiedostot pysyvästi Google-tilin tallennustilasta.
Hallitse ja laajenna tallennustilaa
Voit käyttää Samsung Gallery -synkronointia jokaisen Google-tilin mukana tulevan 15 Gt:n maksuttoman pilvitallennustilan kanssa ilman maksullisen Google-tallennustilasopimuksen tilaamista. Jos tarvitset lisää tallennustilaa, voit tilata Google One -sopimuksen. Nykyiset Google One -tilaajat voivat kirjautua sisään Google-tilillään ja jatkaa nykyisen sopimuksensa käyttöä.
Voit vapauttaa tilaa Google-tilisi tallennustilassa poistamalla tarpeettomia tiedostoja Google Onen tallennustilan hallintatoiminnolla. Huomaa kuitenkin, että Google Kuvat -sovelluksessa synkronoitujen kuvien poistaminen poistaa ne myös Samsung-laitteeltasi ja Galleria-sovelluksesta.
Huom: Google One -tallennustilasopimuksesi pienentäminen tai peruuttaminen ei johda aiemmin tallennettujen tietojen välittömään poistamiseen. Tietyt Google-palvelut voivat kuitenkin olla rajoitettuja (esim. sähköpostien lähettäminen ja vastaanottaminen Gmailissa), ja jos asiaan ei puututa yli kahteen vuoteen, tiedot voidaan poistaa.
Samsung Gallerian pilvisynkronointi Googlen kanssa on erillinen palvelu verrattuna Google Kuvien varmuuskopiointiin, eikä Google Kuvat -sovellusta tarvitse asentaa Gallerian synkronoinnin käyttämiseksi.
Jos käytät samaa Google-tiliä molemmissa palveluissa, Samsung Gallerian synkronointi ja Google Kuvien varmuuskopiointi käyttävät samaa Google-tilin tallennustilaa.
Jos varmuuskopioit jo kuvia ja videoita Google Kuviin, aiemmin Google Kuviin varmuuskopioidut kuvat ja videot säilyvät ennallaan, ja integroinnin jälkeen Gallerian kuvat ja videot synkronoituvat automaattisesti Google Kuviin.
Varmuuskopiointitoiminnolla jo ladatut kuvat eivät näy kaksoiskappaleina. Vaikka käyttäisit sekä Google Kuvien varmuuskopiointia että Gallerian synkronointia yhdessä, samoja kuvia ei ladata kahdesti.
Jos kuitenkin käytit Google Kuvissa tallennustilaa säästävää laatua käyttäessäsi molempia ominaisuuksia, Gallerian synkronoinnin kautta Googlen tallennustilaan tallennetut kuvat tallennetaan silti alkuperäisessä laadussa.
Huom: Vain kuvat ja videot, jotka on synkronoitu Gallerian kautta synkronointipalvelun käyttöönoton jälkeen, näkyvät Samsung Galleryssa. Ennen tätä Google-tilin tallennustilaan tallennetut kuvat ja videot säilyvät tallennustilassa, mutta ne eivät näy automaattisesti Samsung Galleryssa.
Käyttöehdot ja käytännöt
Gallerian synkronointi edellyttää Google-tilin linkittämistä ennen käyttöä. Palvelun kautta synkronoidut valokuvat ja videot tallennetaan Google-tilin tallennustilaan, ja niitä suojataan Google-tilin tallennustilan tietosuoja- ja suojaustoimenpiteillä. Käytännöt ovat voimassa seuraavasti eri luokkien mukaan:
Kohteet, joihin Samsung Galleryn käytännöt soveltuvat:
- Galleria-sovelluksessa näytettävät tiedot
- Toiminto, joka synkronoi tiedot Galleria-sovelluksesta Google-tallennustilaan
Kohteet, joihin sovelletaan Googlen käyttöehtoja ja käytäntöjä:
- Tallennettujen tietojen hallinta ja poistaminen
- Pitkään käyttämättöminä olleiden tietojen käsittely
- Google-tilin tallennustilaan tallennetut tiedot
- Maksullisen tallennustilan ostaminen
Kiitos palautteestasi
Ole hyvä ja vastaa kaikkiin kysymyksiin.