Vahinkokosketusten estäminen Galaxy-älypuhelimessa

Saattaa olla noloa soittaa tai lähettää viesti vahingossa, kun puhelin on taskussasi tai laukussasi. Nyt ei tarvitse enää nolostua, koska puhelimessasi on toiminto, joka estää taskupuhelut. Lue alta, miten saat pidettyä näytön pois käytöstä ja suojattuna tahattomilta kosketuksilta.

Ennen kuin kokeilet alla olevia ratkaisuja ongelmaasi, tarkista, että laitteessasi ja käyttämissäsi sovelluksissa on asennettuna viimeisin päivitys. Tarkista seuraavasti, kuinka voit päivittää mobiililaitteesi ohjelmiston.

Vaihe 1. Valitse Asetukset Ohjelmistopäivitys.
Vaihe 2. Napauta Lataa ja asenna
Vaihe 3. Noudata näytöllä annettavia ohjeita.

Vahinkokosketuksen suojan ottaminen käyttöön

Vaihe 1. Valitse Asetukset Näyttö.
Vaihe 2. Ota toiminto käyttöön napauttamalla valitsinta kohdan Vahinkokosketuksen suoja vieressä.

Vahinkokosketuksen suojan ottaminen käyttöön

Sormenjälkikäytössä aina -toiminnon ottaminen pois käytöstä Galaxy Z Flip -puhelimessa

Galaxy Z Flip -puhelimessa vahinkokosketukset voi välttää ottamalla pois käytöstä Sormenjälki käytössä aina -asetuksen.

Vaihe 1. Avaa Asetukset.
Vaihe 2. Valitse Sormenjälki käytössä aina
Vaihe 3. Jos olet jo tallentanut sormenjälkesi, ota tämä toiminto pois käytöstä napauttamalla valitsinta kohdan Sormenjälki käytössä aina vieressä.

Kun olet ottanut käyttöön Vahinkokosketuksen suojan, saatat huomata pienen pikselinkokoisen vilkkuvan valon puhelimen yläreunassa pimeässä. Kun kosketat näyttöä Vahinkokosketuksen suojan ollessa käytössä ja Always On -pikavalintana on Näytä napauttamalla, kyseinen vilkkuva valo tulee näkyviin.

Se johtuu siitä, että tunnistusanturi on käytössä Vahinkokosketuksen suojan vuoksi eikä se ole laitevika. Joissakin malleissa, joissa tunnistusanturi on näytön takana, anturi käynnistyy tunnistamaan, onko puhelin taskussa, kun näyttö on vähäisessä valossa (10 luksia tai vähemmän). Kun tunnistusanturi on käynnissä, valon vilkkuminen johtuu valosähköisestä ilmiöstä. Toisin sanoen vilkkuminen on anturin toimintaa toimintahäiriön estämiseksi. Mitä kirkkaammaksi asetat näytön, sitä kirkkaampana valo vilkkuu.

Mallit, joissa kosketusanturi on näytön takana, on lueteltu alla.

• Galaxy A91, Galaxy A90 5G, Galaxy Note10 -sarja, Galaxy S20 -sarja, Galaxy Z Flip

Huomautus: Laitteen näyttökuvat ja valikot voivat vaihdella laitteen mallin ja ohjelmistoversion mukaan.

Jos Samsung-puhelimessasi, -tabletissasi tai -lisälaitteessasi on häiriöitä, voit lähettää virheraportin tai lähettää meille kysymyksen Samsung Members -sovelluksella. Näin voimme tutkia tarkemmin, mistä häiriö johtuu. Tiedot on muutettu nimettömiksi ja niitä säilytetään vain ongelman tutkimisen ajan. Lue lisää virheraportin lähettämisestä kohdasta Samsung Members -sovelluksen käyttäminen.