Mitä voin tehdä, jos Android Auto ei toimi Galaxy S22- tai Galaxy S23 -puhelimessa?

Mitä voin tehdä, jos Android Auto ei toimi Galaxy S22- tai Galaxy S23 -puhelimessa?

Android Auto on sovellus, jonka avulla voit nähdä useiden sovellusten tiedot ajoneuvon näytössä. Voit käyttää sitä navigaattorin ohjaamiseen, puheluiden soittamiseen ja vastaanottamiseen sekä musiikin ja podcastien kuuntelemiseen.

Jotkut käyttäjät ovat ilmoittaneet, että he eivät voi käyttää Android Auto -sovellusta Galaxy S22- tai Galaxy S23 -puhelimen yhdistämiseen Volkswagen-, Skoda- tai SEAT-ajoneuvoihin. Jos sinulla on vastaavia ongelmia, kokeile alla olevia ohjeita.

Jos ongelmasi ei ratkea millään näistä neuvoista, ota yhteys Volkswagen-, Skoda- tai SEAT-asiakaspalveluun tai -huoltoliikkeeseen. Nämä valmistajat ovat vahvistaneet, että he valmistelevat ohjelmistopäivitystä ongelman korjaamiseksi.

Joidenkin Volkswagen-ajoneuvojen ja joidenkin Android-käyttöjärjestelmän mallien keskitinyhteyksissä on yhteensopivuusongelmia. Tämä johtuu siitä, miten keskittimien IP-osoitteet osoitetaan Android 11 -käyttöjärjestelmässä ja myöhemmissä versioissa.

Ongelman voi ratkaista päivittämällä ajoneuvon laiteohjelmistoon uusimpaan versioon. Ota sitä varten yhteys Volkswagenin asiakaspalveluun tai Volkswagen-jälleenmyyjään.

• Jos olet muodostanut yhteyden USB-kaapelilla, varmista, että käytät korkealaatuista kaapelia, joka tukee tiedonsiirtoa. Jos mahdollista, käytä alkuperäistä laitteesi mukana toimitettua kaapelia.
  • Tarkista, ettei latausportissa ole likaa tai pölyä.

• Varmista, että puhelimessasi on käytössä Android 8.0 tai uudempi käyttöjärjestelmä.
  • Varmista, että puhelimessa on asennettuna Android Auto -sovelluksen uusin versio.
  • Puhelimessasi on oltava aktiivinen datasopimus ja sen on tuettava 5 GHz:n Wi-Fi-yhteyttä.
    • Tarkista se valitsemalla: Asetukset > Yhteydet > Mobiilitukiasema ja yhteyden jako > Mobiilitukiasema > Määritä > Taajuuskaista.
    • Jos puhelimesi tukee 5 GHz:n Wi-Fi-yhteyttä, vaihtoehtona pitäisi näkyä 5 GHz.
  • Varmista, että ladattuna on uusin ohjelmisto. Tarkista se valitsemalla Asetukset > Ohjelmistopäivitys > Lataa ja asenna. Jos päivitys on saatavilla, se ladataan automaattisesti.
  • Varmista, että Bluetooth-yhteys on käytössä ja se toimii oikein.