Miksi puhelimeni hidastuu, ja miten voin nopeuttaa sitä?

Älypuhelimet saattavat hidastua, jumittua tai kaatua useista syistä. Todennäköisimmät syylliset ovat täysi tallennustila ja vanhentunut ohjelmisto. Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit yrittää saada puhelimesi takaisin toimintakuntoon.

Huomautus:

• Näyttökuvat ja valikkojen kohdat voivat vaihdella mallisi ja ohjelmistoversiosi mukaan.

Tallennustilan vapauttaminen voi saada puhelimesi toimimaan paremmin. Poista haluamasi tiedostot ja sovellukset laitteen ylläpidon avulla.

akun ja laitteen ylläpito akun ja laitteen ylläpito

➊ Avaa ”Asetukset” ja napauta sitten ”Akun ja laitteen ylläpito”

laitteen ylläpidon tallennustila laitteen ylläpidon tallennustila

➋ Napauta ”Tallennustila”

tarkista tallennustilasi ja poista kohteita tarkista tallennustilasi ja poista kohteita

➌ Tarkista tallennustilasi ja valitse tiedostot ja sovellukset, jotka haluat poistaa. Poista ne puhelimestasi.

Huomautus:

• Jos et näe poistamisen tai asennuksen poistamisen vaihtoehtoa, käyttöjärjestelmä edellyttää tiedostoja tai sovelluksia, ja ne kuuluu säilyttää.

Laite voi hidastua, kun sovelluksia on käynnissä taustalla. Pidä laitteesi parhaassa mahdollisessa toimintakunnossa optimoinnin avulla.

akun ja laitteen ylläpito akun ja laitteen ylläpito

➊ Avaa ”Asetukset” ja napauta sitten ”Akun ja laitteen ylläpito”

laitteen ylläpidon muisti laitteen ylläpidon muisti

➋ Napauta ”Muisti”

laitteen ylläpidon muisti, tyhjennä nyt laitteen ylläpidon muisti, tyhjennä nyt

➌ Vapauta muistia käyttämällä "Tyhjennä nyt" -painiketta

VINKKEJÄ

Haluatko sulkea vain tietyt sovellukset?

Avaa ”Muisti” ja napauta ”Sovellukset, joita ei ole käytetty viime aikoina”. Valitse sitten sovellukset, joille haluat tehdä ”Pakota lopettaminen” -toiminnon.

sovellukset, joita ei ole käytetty viime aikoina, pakota lopettaminen sovellukset, joita ei ole käytetty viime aikoina, pakota lopettaminen

VINKKEJÄ

Lisää laitteen ylläpidon pienoisohjelma ja optimoi puhelimesi helposti

Ota kaikki irti puhelimestasi laitteen ylläpidon pienoisohjelman avulla. Napauta vain pienoisohjelman alkunäytön ”Optimoi”-painiketta, niin voit aloittaa tilan vapauttamisen.

laitteen ylläpidon pienoisohjelma, optimoi puhelin laitteen ylläpidon pienoisohjelma, optimoi puhelin

VINKKEJÄ

Diagnostiikka Samsung Members -sovelluksella

Paina Samsung Members -sovellusta ja aloita heti siirtymällä ”Vianmääritys”-välilehteen tai siirry ”Hanki apua” -välilehteen ja valitse ”Vianmääritys”.
Sitten voit tarkistaa laitteen tilan ja katsoa, miten voit ryhtyä toimeen.
Jos haluat saada lisätietoja Samsung Members -sovelluksesta, napsauta tätä.

hanki apua, diagnostiikka, laitteen tila hanki apua, diagnostiikka, laitteen tila

Ohjelmistosi päivittäminen uusimpaan versioon voi auttaa parantaa puhelimesi suorituskykyä, sillä se lisää yhteensopivuutta ja tarjoaa ohjelmointivirheiden korjauksia ja tietoturvakorjauksia.

Jos haluat etsiä ohjelmistopäivityksiä, avaa ”Asetukset” ja napsauta ”Ohjelmistopäivitys”. Napsauta sitten ”Lataa ja asenna”.

Tarkista ohjelmistosi versio

Asetukset, Tietoja puhelimesta Asetukset, Tietoja puhelimesta

➊ Avaa ”Asetukset” ja napauta ”Tietoja puhelimesta"

ohjelmistotiedot ohjelmistotiedot

➋ Napauta ”Ohjelmiston tiedot”

tarkista laitteen nykyinen ohjelmistoversio tarkista laitteen nykyinen ohjelmistoversio

➌ Tarkista laitteesi nykyinen ohjelmistoversio

Päivitä ohjelmistosi

Asetukset, Ohjelmistopäivitys Asetukset, Ohjelmistopäivitys

➊ Avaa ”Asetukset” ja napauta ”Ohjelmistopäivitys”

Ohjelmistopäivitys, Lataa ja asenna Ohjelmistopäivitys, Lataa ja asenna

➋ Valitse ”Lataa ja asenna”

Ohjelmistopäivitys, uusin versio Ohjelmistopäivitys, uusin versio

➌ Anna ohjelmistosi päivittyä uusimpaan versioon

VINKKEJÄ

Onko sinulla ongelmia jonkin tietyn sovelluksen kanssa?

Siirry sovellukseen ja napauta ”ⓘ”. Valitse ”Sovelluksen tiedot kaupassa” ja asenna uusin versio napauttamalla ”Päivitä”-painiketta.

Sovelluksen tiedot kaupassa, uusin versio Sovelluksen tiedot kaupassa, uusin versio

Puhelimen käynnistäminen uudelleen on yksinkertainen tapa poistaa taustalla suoritettavat tarpeettomat sovellukset ja nopeuttaa toimintaa.

Käynnistä puhelimesi automaattisesti uudelleen ajoittain käyttämällä ”Automaattinen uudelleenkäynnistys” -toimintoa. Katso alla, miten voit määrittää sen.

akun ja laitteen ylläpito akun ja laitteen ylläpito

➊ Avaa ”Asetukset” ja napauta ”Akun ja laitteen ylläpito”

laitteen ylläpito, automaatio laitteen ylläpito, automaatio

➋ Napauta kolmen pisteen valikkoa oikeassa yläkulmassa ja valitse sitten ”Automaatio”

automaattisen uudelleenkäynnistyksen asetetut ajat automaattisen uudelleenkäynnistyksen asetetut ajat

➌ Napauta ”Käynnistä uudelleen asetettuina aikoina”

aseta automaattisen uudelleenkäynnistyksen aika aseta automaattisen uudelleenkäynnistyksen aika

➍ Valitse uudelleenkäynnistyksen päivä kohdassa ”Aikataulu” ja siirry kohtaan ”Aika”, niin voit viimeistellä määrityksen asettamalla automaattisen uudelleenkäynnistyksen ajan