Alles wat je moet weten over Bixby Vision

Bixby Vision is een dienst waarmee gebruikers snel informatie kunnen zoeken met behulp van afbeeldingen.

Werking van de Bixby Vision dienst met een foto van een apparaat.

Diverse gelijksoortige beelden kunnen doorzocht worden, samen met producten, mensen, oriëntatiepunten, dier-/plantinformatie, en Bixby Vision kan tekst uit beelden halen om in verschillende talen te vertalen.

Met Bixby Vision is het ook mogelijk wijninformatie te krijgen door alleen een etiket te scannen.

Specifieke eisen

Voordat je Bixby Vision gebruikt, heb je het volgende nodig:

• Een datanetwerk (wifi- of internetverbinding) is vereist.
  • Gebruik van mobiele gegevens tijdens het gebruik van Bixby Vision kan extra kosten met zich meebrengen.
  • Service providers en inhoudsaanbieders kunnen per land en toestel verschillen.
  • Bixby Vision biedt geen QR herkenningsfunctie, en QR herkenning is alleen mogelijk met de QR-codescanner van het snelpaneel (dat verschilt naargelang de One UI-versie).

Bixby Vision is een nieuwe functie die je diensten biedt zoals aankopen doen, teksten vertalen, plaatsen in de buurt zoeken, een QR-code lezen, enz.

Let op: Bixby Vision is beschikbaar op verschillende Galaxy-smartphones. De werking kan variëren afhankelijk van het model en het gebruikte besturingssysteem.

Start Bixby Vision

Bixby Vision kan op verschillende manieren worden gestart:

• Open de camera en klik op Meer onder in het scherm aan de rechterkant en tik vervolgens op Bixby Vision links boven in het scherm.
Weergave van het camera menu.
Weergave van het menu dat meerdere opties weergeeft voor de camera.
  • Open vanuit de galerij een afbeelding en tik op het pictogram Bixby Vision.
  • Als je de Bixby Vision-app hebt gedownload via de Galaxy Store of Google Play Store, start je Bixby Vision door op het app-pictogram te tikken.

Toepassingen voor Bixby Vision

1 Open Bixby Vision door een van de hierboven beschreven stappen te volgen.

Als dit de eerste keer is dat je Bixby Vision gebruikt, tik je op Aanmelden en volgt je de aanwijzingen. Lees en accepteer de gebruiksvoorwaarden en druk vervolgens op Accepteren. Selecteer vervolgens Toestaan om Bixby Vision toegang te geven tot bepaalde applicaties.

2 Richt de camera op het object dat je wilt scannen.
Weergave van het voorwerp dat de camera aan het scannen is.
3 Het systeem scant het object en geeft de bijbehorende informatie weer.
Weergave van het menu na het scannen van een object met Bixby Vision.

Bixby Vision herkent objecten snel en intuïtief en biedt verschillende opties om meer te weten te komen over het object dat je scant.

Zo kun je bijvoorbeeld ook video's vinden over het gescande object, maar ook websites, GIFs en winkelsites die hetzelfde type object verkopen.

Informatie over het gescande object.

Selecteer het locatiepictogram om informatie te vinden over winkels, horecagelegenheden of diensten in de buurt (restaurants, bioscopen, metrostations, enz.).

Bixby Vision herkent vestigingen en services in de buurt.

Om tekst uit een document te halen en te vertalen, selecteer je het tabblad Tekst of het pictogram Vertaling.

Weergave van de geselecteerde tekst die de camera heeft gescand.
Weergave van de vertaling die Bixby Vision heeft gedaan.

Je kunt Bixby Vision gebruiken vanaf je camera en galerij, maar ook via een afbeelding op een webpagina of een snelkoppeling op het hoofdscherm van je Galaxy-smartphone.

Camera

Overzicht van het hoofdcamerascherm met de optie MEER. Overzicht van het hoofdcamerascherm met de optie MEER.

Stap 1. Start de Camera app en tik op Meer.

Overzicht van het hoofdcamerascherm met de BIXBY VISION-optie. Overzicht van het hoofdcamerascherm met de BIXBY VISION-optie.

Stap 2. Selecteer vervolgens Bixby Vision bovenaan het scherm.

Galerij

Galerijvoorbeeld met geselecteerde afbeelding Galerijvoorbeeld met geselecteerde afbeelding

Stap 1. Open de app "Galerij" en selecteer een afbeelding.

Tik op het Bixby Vision-pictogram rechtsboven in het scherm Tik op het Bixby Vision-pictogram rechtsboven in het scherm

Stap 2. Tik op het pictogram Bixby Vision in de rechterbovenhoek van het scherm.

Samsung website

Open de Samsung-website en druk lang op de afbeelding die je wilt zoeken. Open de Samsung-website en druk lang op de afbeelding die je wilt zoeken.

Stap 1. Open de Samsung website en druk lang op de afbeelding die je wilt zoeken.

Bekijk een voorbeeld door lang op een afbeelding te drukken en het pop-upvenster te openen en Zoeken met Bixby Vision te selecteren. Bekijk een voorbeeld door lang op een afbeelding te drukken en het pop-upvenster te openen en Zoeken met Bixby Vision te selecteren.

Stap 2. Selecteer "Zoeken met Bixby Vision".

Voorbeeld van de resultaten van de geselecteerde afbeelding. Voorbeeld van de resultaten van de geselecteerde afbeelding.

Stap 3. Alle resultaten voor de gezochte afbeelding worden weergegeven op het scherm van je smartphone.

Snelkoppeling

Overzicht van de Bixby Vision-galerij en het pictogram in de rechterbovenhoek van het scherm. Overzicht van de Bixby Vision-galerij en het pictogram in de rechterbovenhoek van het scherm.

Stap 1. Open de Galerij-app en selecteer een afbeelding. Tik op het pictogram Bixby Vision in de rechterbovenhoek van het scherm.

Voorbeeld van Bixby Vision en weergave van Meer opties (drie verticale stippen). Voorbeeld van Bixby Vision en weergave van Meer opties (drie verticale stippen).

Stap 2. Selecteer Meer opties (de drie verticale stippen) rechtsboven in het scherm.

Overzicht van Bixby Vision-scherm en Bixby Vision-instellingen. Overzicht van Bixby Vision-scherm en Bixby Vision-instellingen.

Stap 3. Tik op "Instellingen".

Overzicht van Bixby Vision-instellingen zonder Bixby Vision-weergave op Apps-scherm ingeschakeld. Overzicht van Bixby Vision-instellingen zonder Bixby Vision-weergave op Apps-scherm ingeschakeld.

Stap 4. Tik op de schakelaar om de optie "Weergave Bixby Vision op Apps-scherm" te activeren.

Overzicht van Bixby Vision-instellingen met Bixby Vision-weergave op Apps-scherm ingeschakeld. Overzicht van Bixby Vision-instellingen met Bixby Vision-weergave op Apps-scherm ingeschakeld.

Stap 5. Nu kun je zien dat de geselecteerde optie is ingeschakeld.

Voorbeeld van het hoofdscherm van Bixby Vision. Voorbeeld van het hoofdscherm van Bixby Vision.

Stap 6. Keer terug naar het hoofdapps-scherm op je smartphone en de Bixby Vision-app zal daar verschijnen.

Er zijn twee manieren om de nieuwste versie van Bixby Vision te downloaden.

1 Automatisch bijwerken.

Als een update nodig is, wordt bij het starten van Bixby Vision gevraagd om eerst de nieuwste update te installeren.

2 Controleer de nieuwste versie in de instellingen van Bixby Vision.
Voorbeeld van Bixby Vision. Tik op Meer opties Voorbeeld van Bixby Vision. Tik op Meer opties

Stap 1. Start de Bixby Vision-app en tik op het meer opties-pictogram rechtsboven .

Voorbeeld van Bixby Vision. Tik op Instellingen Voorbeeld van Bixby Vision. Tik op Instellingen

Stap 2. In het weergegeven menu klik je op "Instellingen".

Voorbeeld van Bixby Vision. Tik op Over Bixby Vision Voorbeeld van Bixby Vision. Tik op Over Bixby Vision

Stap 3. In het menu "Instellingen" tik je op de optie "Over Bixby Vision".

Voorbeeld van Bixby Vision. Laatste geïnstalleerde versie van Bixby Vision Voorbeeld van Bixby Vision. Laatste geïnstalleerde versie van Bixby Vision

Stap 4. Nu zie je alle informatie over Bixby Vision en de geïnstalleerde versie.

Tekst vertalen en uit een document halen: deze functie herkent en vertaalt de tekst automatisch en geeft deze weer op je scherm. Hiermee kun je ook tekst uit een document of bestand samenvatten.

Vergelijkbare afbeeldingen zoeken: deze functie zoekt naar afbeeldingen die lijken op een geselecteerd object. Objecteigenschappen zoals vorm en kleur worden vergeleken om de zoekopdracht uit te voeren.

Plaatsen in de buurt zoeken: deze functie gebruikt je huidige locatie om oriëntatiepunten en informatie over plaatsen in de buurt te vinden.

Wijninformatie zoeken: deze functie verzamelt informatie van een wijnetiket en zoekt naar andere informatie over de wijn.

QR-codes scannen: Deze functie herkent QR-codes en geeft allerlei informatie weer, zoals webpagina's, foto's, video's, kaarten en visitekaartjes.

Bixby Vision des Galaxy S9 plus, Suchsymbole
1 Tekst
2 Afbeelding
3 Plaats
4 Wijn
5 QR code

Samsung werkt er elke dag aan om onze producten dichter bij alle mensen te brengen, door ze gemakkelijker te gebruiken wanneer dat nodig is via een reeks specifieke toepassingen en functies.

Een voorbeeld is Bixby Vision en zijn vele gebruiksvriendelijke functies. We bieden de volgende toegankelijkheidsfuncties om slechtzienden te helpen vanaf Bixby Vision versie 3.5 of hoger.

Deze functies zijn:

• Scènebeschrijver: Je kunt een scène fotograferen en luisteren naar een stem die de scène beschrijft.
Weergave van het scènebeschrijverscherm.
  • Objectidentificatiesymbool: Herkent voorwerpen en legt uit wat ze zijn.
Weergave van de objectidentificatie dat een sofa herkent.
  •  Tekstlezer: Leest de herkende letter voor als je je op de letter concentreert.
Weergave van de tekstlezeroptie, toegepast op een tekst van het Bixby Vision web.
  • Kleurdetectie: Beschrijft de kleur met een audiostem als je de camera richt op het voorwerp dat je wilt vastleggen.
Weergave van de kleurdetectieoptie, toegepast bij een foto.

Bixby Vision toegankelijkheid werkt op twee manieren, afhankelijk van het aantal configuraties dat je wilt maken.

Hoe dit te gebruiken:

• Via Bixby Vision:
Open de galerij, kies een afbeelding en tik op het Bixby Vision-pictogram Open de galerij, kies een afbeelding en tik op het Bixby Vision-pictogram

Stap 1. Open de camera app > tik op ‘meer’ > open Bixby Vision.

Tik op Instellingen. Tik op Instellingen.

Stap 2. Tik op de optie "Instellingen”.

Selecteer Toegankelijkheidsmodi in Instellingen. Selecteer Toegankelijkheidsmodi in Instellingen.

Stap 3. Raak "Toegankelijkheidstanden" aan.

Schuif de schakelaar naar rechts om deze modi te activeren. Schuif de schakelaar naar rechts om deze modi te activeren.

Stap 4. Tik op de schakelaar "Uit" en zet "Aan" aan.

•  Via de Instellingen-app:
Tik op Instellingen en open de optie Toegankelijkheid. Tik op Instellingen en open de optie Toegankelijkheid.

Stap 1. Open "Instellingen" en tik dan op de optie "Toegankelijkheid".

In het getoonde menu klik je op de optie "Geavanceerde Instellingen". In het getoonde menu klik je op de optie "Geavanceerde Instellingen".

Stap 2. Tik op "Geavanceerde instellingen".

Tik in het menu Instellingen op de optie "Bixby Vision toegankelijkheid". Tik in het menu Instellingen op de optie "Bixby Vision toegankelijkheid".

Stap 3. Tik op de optie "Bixby Vision toegankelijkheid".

Weergave van het "Toegankelijkheidsstandeni"-scherm met een tik op de "Uit" knop om het op  "Aan" te zetten. Weergave van het "Toegankelijkheidsstandeni"-scherm met een tik op de "Uit" knop om het op  "Aan" te zetten.

Stap 4. Tik op de knop "Uit" en hij verandert in "Aan".

Een van de belangrijkste dingen voor Samsung is dat hij al zijn gebruikers over de hele wereld kan bereiken. Daarom herkent Bixby Vision een veelheid aan talen.

Weergave van het opruimen van rommel.
  • Bixby Vision herkent de volgende 60 talen voor vertalingen:

Afrikaans, Albanees, Arabisch, Armeens, Wit-Russisch, Bengaals, Bulgaars, Catalaans, Chinees, Kroatisch, Tsjechisch, Deens, Nederlands, Engels, Ests, Filipino, Fins, Frans, Duits, Grieks, Gujarati, Hebreeuws, Hindi, Hongaars, IJslands, Indonesisch, Italiaans, Japans, Kannada, Khmer, Koreaans, Laotiaans, Lets, Litouws, Macedonisch, Maleis, Malayalam, Marathi, Nepali, Noors, Perzisch, Pools, Portugees, Punjabi, Roemeens, Russisch, Russisch (oud), Servisch, Servisch (Latijns), Slowaaks, Sloveens, Spaans, Zweeds, Tamil, Telugu, Thai, Turks, Oekraïens, Vietnamees, Jiddisch.

• Bixby Vision biedt de volgende 104 talen voor vertaalresultaten:

Afrikaans, Albanees, Amhaars, Arabisch, Armeens, Azerbeidzjaans, Baskisch, Wit-Russisch, Bengaals, Bosnisch, Bulgaars, Catalaans, Cebuano, Chichewa, Chinees (Vereenvoudigd), Chinees (Traditioneel), Corsicaans, Kroatisch, Tsjechisch, Deens, Nederlands, Engels, Esperanto, Ests, Filipijns, Fins, Frans, Fries, Galicisch, Georgisch, Duits, Grieks, Gujarati, Haïtiaans Creools, Hausa, Hawaiiaans, Hebreeuws, Hindi, Hmong, Hongaars, IJslands, Igbo, Indonesisch, Iers, Italiaans, Japans, Javaans, Kannada, Kazachs, Khmer, Koreaans , Koerdisch (Kurmanji), Kirgizisch, Lao, Latijn, Litouws, Luxemburgs, Macedonisch, Malagassisch, Malay, Malayalam, Maltees, Maori, Marathi, Mongools, Myanmar (Birmaans), Nepalees, Noors, Pashto, Perzisch, Pools, Portugees, Punjabi, Roemeens, Russisch, Samoaans, Schots-Gaelisch, Servisch (Cyrillisch), Sesotho, Shona, Sindhi, Sinhala, Slowaaks, Sloveens, Somalisch, Spaans, Soendanees, Swahili, Zweeds, Tajik, Tamil, Telugu, Thai, Turks, Oekraïens, Urdu, Oezbeeks, Vietnamees, Welsh, Xhosa, Jiddisch, Yoruba, Zoeloe.

Let op: Bixby Vision ondersteunt 10 invoertalen en 28 uitvoertalen voor Vasteland China.

Let op: De gebruikte afbeeldingen en termen zijn slechts indicatief. Sommige illustraties, hoewel in het Engels, stellen u in staat om de verschillende kenmerken te visualiseren.

Heb je problemen met je apparaat?

Heb je problemen met je apparaat?

Als je problemen hebt met je Samsung-apparaat (smartphone, tablet of connected object), kun je ons dit laten weten via de Samsung Members-applicatie (vragen of foutmelding).