De bijgewerkte prullenbakfunctie in Mijn bestanden op Galaxy-apparaten met One UI 6.0

Sinds de release van One UI 6.0 is de Prullenbak in de Mijn bestanden-app op Galaxy-telefoons en -tablets veranderd. Gebruikers kunnen nu bestanden verwijderen en herstellen voor Mijn bestanden, Galerij en Spraak recorder, allemaal vanuit de Prullenbak in Mijn bestanden.

Verschillende soorten bestanden vliegen van een tablet naar een prullenbak

Opmerking: De prullenbakfunctie kan niet worden uitgeschakeld.

Volg de onderstaande instructies om je bestanden permanent uit Mijn bestanden te verwijderen of te herstellen.

Herstel of verwijder specifieke bestanden in Mijn bestanden

Startscherm Mijn bestanden Startscherm Mijn bestanden

Stap 1. Ga naar Mijn bestanden > Prullenbak.

Startscherm Prullenbak Startscherm Prullenbak

Stap 2. Tik op Bewerken.

Startscherm Prullenbak met bestanden geselecteerd Startscherm Prullenbak met bestanden geselecteerd

Stap 3. Tik op Alles of selecteer individuele bestanden.

Startscherm Prullenbak met de optie Herstel geselecteerd Startscherm Prullenbak met de optie Herstel geselecteerd

Stap 4. Tik op Herstel of Wissen en volg eventuele andere instructies op het scherm.

Snelkoppeling om alles in de Prullenbak in één keer te verwijderen

Startscherm Mijn bestanden Startscherm Mijn bestanden

Stap 1. Ga naar Mijn bestanden > Prullenbak.

Startscherm Prullenbak Startscherm Prullenbak

Stap 2. Tik op Meer (drie verticale stippen).

Startscherm Prullenbak met de optie Legen geselecteerd Startscherm Prullenbak met de optie Legen geselecteerd

Stap 3. Selecteer Legen.

Opmerking: Je kunt verwijderde bestanden per app bekijken (Mijn bestanden, Galerij en Spraak recorder) en ze als volgt herstellen of verwijderen: Instellingen > Apparaatonderhoud > Opslagbeheer > Prullenbak > Mijn bestanden.

Hoewel je in Mijn bestanden al je prullenbakbestanden kunt beheren, kun je nog steeds de Galerij gebruiken om afbeeldingen en videobestanden te verwijderen en te herstellen.

Bestanden uit de Galerij verwijderen

Scherm Foto's in de Galerij-app Scherm Foto's in de Galerij-app

Stap 1. Ga naar Galerij > Foto's.

Afbeeldingsbestanden geselecteerd in de Galerij-app Afbeeldingsbestanden geselecteerd in de Galerij-app

Stap 2. Selecteer een afbeelding of video om te verwijderen.

Optie Wissen geselecteerd om afbeeldingsbestanden te verwijderen Optie Wissen geselecteerd om afbeeldingsbestanden te verwijderen

Stap 3. Tik op Wissen.

Pop-upvenster om verwijderingsverzoek te bevestigen Pop-upvenster om verwijderingsverzoek te bevestigen

Stap 4. Tik op Verplaatsen naar Prullenbak om te bevestigen.

Opmerking: Verwijderde items blijven 30 dagen in de prullenbak. Daarna worden ze automatisch permanent verwijderd.

Verwijderde bestanden naar de Galerij herstellen

Startscherm Galerij Startscherm Galerij

Stap 1. Ga naar Galerij > Menu (de drie horizontale lijnen).

Menu-opties in Galerij-app Menu-opties in Galerij-app

Stap 2. Selecteer Prullenbak.

Prullenbak in Galerij-app Prullenbak in Galerij-app

Stap 3. Selecteer Bewerken.

Bestanden herstellen geselecteerd in Prullenbak Bestanden herstellen geselecteerd in Prullenbak

Stap 4. Selecteer de items die je wilt terugzetten > Tik op Herst. (of Alles en Herstel).

Bestanden permanent verwijderen uit de Galerij

Startscherm Galerij-app Startscherm Galerij-app

Stap 1. Ga naar Galerij > Menu (de drie horizontale lijnen).

Menu-opties in Galerij-app Menu-opties in Galerij-app

Stap 2. Selecteer Prullenbak.

Prullenbak in Galerij-app Prullenbak in Galerij-app

Stap 3. Selecteer Bewerken.

Bestanden wissen geselecteerd in Prullenbak Bestanden wissen geselecteerd in Prullenbak

Stap 4. Selecteer de items die je wilt verwijderen > Tik op Wissen (of Alles en Wissen).

Pop-upvenster om verwijderingsverzoek te bevestigen Pop-upvenster om verwijderingsverzoek te bevestigen

Stap 5. Tik op Wissen om te bevestigen.

Als je alleen geïnteresseerd bent in het beheren van geluidsbestanden, kun je de app Spraak recorder gebruiken om die specifieke bestanden te verwijderen of te herstellen.

Bestanden verwijderen uit de Spraak recorder-app

Startscherm Spraak recorder-app Startscherm Spraak recorder-app

Stap 1. Ga naar de app Spraak recorder > Lijst.

Opgeslagen bestanden in de lijst van de spraakrecorder Opgeslagen bestanden in de lijst van de spraakrecorder

Stap 2. Selecteer de bestanden die je wilt verwijderen > Tik op Wissen (of Alles en Wissen).

Pop-upvenster om verwijderingsverzoek te bevestigen Pop-upvenster om verwijderingsverzoek te bevestigen

Stap 3. Tik op Verpl. naar Prullenbak.

Verwijderde spraakrecorder-bestanden herstellen

Startscherm Spraak recorder Startscherm Spraak recorder

Stap 1. Ga naar de app Spraak recorder > Meer (drie verticale stippen).

Startscherm Spraak recorder Startscherm Spraak recorder

Stap 2. Selecteer Prullenbak.

Prullenbak Spraak recorder Prullenbak Spraak recorder

Stap 3. Selecteer de bestanden die je wilt herstellen > Tik op Herstel of Alles en Herstel.

Permanent verwijderen van spraakrecorder-bestanden

Startscherm Spraak recorder Startscherm Spraak recorder

Stap 1. Ga naar de app Spraak recorder > Meer (drie verticale stippen).

Startscherm Spraak recorder Startscherm Spraak recorder

Stap 2. Selecteer Prullenbak.

Prullenbak Spraak recorder Prullenbak Spraak recorder

Stap 3. Tik op Bewerken.

De optie bestanden wissen geselecteerd De optie bestanden wissen geselecteerd

Stap 4. Selecteer de bestanden die je permanent wilt verwijderen > Tik op Wissen.

Pop-upvenster om verwijderingsverzoek te bevestigen Pop-upvenster om verwijderingsverzoek te bevestigen

Stap 5. Selecteer Wissen om te bevestigen.