De Smart Switch-app gebruiken om gegevens over te zetten tussen Galaxy-apparaten

Helaas gebeuren er af en toe dingen waardoor gegevens op telefoons en tablets verloren gaan. Als van die gegevens van tevoren een back-up is gemaakt, kunnen ze worden hersteld. De Samsung Smart Switch-app kan je daarbij helpen.

Twee Galaxy-telefoons verbonden met een USB-kabel

Opmerking: Als dit de eerste keer is dat je Smart Switch gebruikt om gegevens te uploaden of te herstellen, kan de app enkele machtigingen van je vereisen. Volg deze instructies om aan de machtigingsvereisten te voldoen:

• Stap 1. Scrol op het scherm ‘Samsung Smart Switch’ omlaag of tik op Meer en tik vervolgens op Doorgaan.
  • Stap 2. Scrol op het scherm ‘Samsung Smart Switch gebruikt deze machtigingen’ omlaag of tik op Meer en tik vervolgens op Toestaan.

Eén manier om een back-up van je gegevens te maken en deze te herstellen, is via de Smart Switch-app en een SD-kaart. Helaas hebben niet alle smartphones een SD-kaartsleuf, dus in dat geval heb je een compatibele USB-kabel en SD-kaartadapter nodig.

Opmerkingen:

• Wanneer je een back-up van de SD-kaart maakt, verwijder dan de eerder geback-upte gegevens met behulp van de Smart Switch SD-kaart en bewaar alleen de meest recente datum als back-upgegevens.
  • Zorg dat je telefoon is opgeladen, omdat het overzetten van gegevens even kan duren.
  • De SD-kaart en SD-kaartadapter worden niet meegeleverd met de telefoon en moeten apart worden aangeschaft.

Stap 1. Plaats de SD-kaart in de SD-kaartadapter.

Stap 2. Steek de USB-kabel met de SD-kaartadapter in je Galaxy-telefoon.

Samsung-apps op startscherm Samsung-apps op startscherm

Stap 3. Open de Smart Switch-app op je Galaxy-telefoon.

Smart Switch-app Smart Switch-app

Stap 4. Tik op het SD-kaartpictogram.

Selectiepagina voor het maken en herstellen van een back-up Selectiepagina voor het maken en herstellen van een back-up

Stap 5. Ga naar het gedeelte Back-up op of Herstellen van > selecteer USB-opslag.

Pagina gegevens selecteren om een back-up van te maken Pagina gegevens selecteren om een back-up van te maken

Stap 6. Selecteer van welke gegevens je een back-up wilt maken > tik op Volgende > OK.

Bevestigingspagina voor back-up Bevestigingspagina voor back-up

Stap 7. Als je een back-up van gegevens maakt, wacht dan eerst tot het proces is voltooid en tik vervolgens op Volgende. Als je gegevens herstelt, kun je ofwel Naar het startscherm gaan selecteren ofwel wachten tot het scherm met back-upresultaten verschijnt en op Volgende tikken.

Pagina proces klaar Pagina proces klaar

Stap 8. Tik op Gereed.

Een andere methode om gegevens tussen apparaten over te zetten, is door gebruik te maken van de Smart Switch-app en een compatibele USB-kabel.

Afbeelding die laat zien hoe je twee Galaxy-telefoons kunt verbinden met een USB-kabel Afbeelding die laat zien hoe je twee Galaxy-telefoons kunt verbinden met een USB-kabel
Afbeelding die laat zien hoe je twee Galaxy-telefoons kunt verbinden met een USB-kabel en een poortadapter Afbeelding die laat zien hoe je twee Galaxy-telefoons kunt verbinden met een USB-kabel en een poortadapter

Stap 1. Verbind je Galaxy-telefoon (oude apparaat) met een andere Galaxy-telefoon of -tablet (nieuwe apparaat) met behulp van de USB-kabel. Afhankelijk van de modelversie van je telefoon en het andere Galaxy-apparaat kan een USB-adapter nodig zijn.

Galaxy-telefoon met een pop-upvenster met de vraag welke app je wilt gebruiken voor het USB-apparaat Galaxy-telefoon met een pop-upvenster met de vraag welke app je wilt gebruiken voor het USB-apparaat

Stap 2. Wanneer er op een van de apparaten een pop-upvenster verschijnt, selecteer je Smart Switch.

Overdrachtscherm met opties om gegevens te verzenden of te ontvangen Overdrachtscherm met opties om gegevens te verzenden of te ontvangen

Stap 3. Selecteer Gegevens verzenden op het oude apparaat en selecteer Gegevens ontvangen op het nieuwe apparaat.

Opmerking: Als je Gegevens verzenden selecteert, verschijnt er een pop-upvenster op het andere apparaat. Selecteer Smart Switch > Gegevens ontvangen of Gegevens verzenden.

Vanaf hier verwijst oude apparaat naar het apparaat dat gegevens verzendt naar het nieuwe apparaat.

Pop-upvenster met de vraag of je wilt dat Smart Switch verbinding maakt met het apparaat Pop-upvenster met de vraag of je wilt dat Smart Switch verbinding maakt met het apparaat

Stap 4. Tik op je oude apparaat op Verbinden.

Scherm met de vraag welke gegevens je wilt overzetten Scherm met de vraag welke gegevens je wilt overzetten

Stap 5. Selecteer op je nieuwe apparaat de gegevens die je wilt overzetten > tik op Volgende.

Opmerking: Als je nieuwe apparaat nog niet is aangemeld bij je Google-account, wordt er op je oude apparaat een scherm weergegeven met de vraag of je jouw accounts naar je nieuwe apparaat wilt kopiëren. Selecteer Kopiëren en volg de instructies op het scherm. Je kunt ook op je nieuwe apparaat Overslaan selecteren om het kopiëren van je accounts over te slaan.

Scherm met de resultaten van de gegevensoverdracht Scherm met de resultaten van de gegevensoverdracht

Stap 6. Zodra al je gegevens zijn overgezet, tik je op je nieuwe apparaat op Volgende.

Scherm overdracht compleet Scherm overdracht compleet

Stap 7. Tik op beide Galaxy-apparaten op Gereed.

Opmerking: Sommige apps worden vervaagd weergegeven en kunnen pas worden geopend nadat de gegevensoverdracht en installatie zijn voltooid.

Als je liever een gegevensoverdrachtsmethode gebruikt die geen externe accessoires vereist, kun je via de Smart Switch-app een draadloze gegevensoverdracht starten.

Startscherm met Samsung-apps Startscherm met Samsung-apps

Stap 1. Open de Smart Switch-app op de Galaxy-telefoon waarvan je een back-up wilt maken (je oude apparaat) > selecteer Gegevens verzenden.

Scherm waarop toestemming wordt gevraagd om bestanden te ontvangen Scherm waarop toestemming wordt gevraagd om bestanden te ontvangen

Stap 2. Selecteer Draadloos. Je telefoon begint automatisch te zoeken naar nabijgelegen apparaten met behulp van hoogfrequente audio.

Opmerking: Beide apparaten moeten met hetzelfde wifi-netwerk verbonden zijn.

Scherm waarop toestemming wordt gevraagd om de apparaten te verbinden Scherm waarop toestemming wordt gevraagd om de apparaten te verbinden

Stap 3. Wanneer er op het tweede Galaxy-apparaat (je nieuwe apparaat) een pop-upvenster verschijnt, selecteer je Ja.

Scherm met opties welke gegevens over te zetten Scherm met opties welke gegevens over te zetten

Stap 4. Selecteer op je oude apparaat Verbinden zodat de twee Galaxy-apparaten verbinding kunnen maken.

Scherm met opties welke gegevens over te zetten Scherm met opties welke gegevens over te zetten

Stap 5. Selecteer op je nieuwe apparaat welke gegevens je wilt overzetten en tik op Volgende.

Opmerking: Als je nieuwe apparaat nog niet is aangemeld bij je Google-account, wordt er op je oude apparaat een scherm weergegeven met de vraag of je jouw accounts naar je nieuwe apparaat wilt kopiëren. Selecteer Kopiëren en volg de instructies op het scherm. Je kunt ook op je nieuwe apparaat Overslaan selecteren om het kopiëren van je accounts over te slaan.

Scherm met de resultaten van de gegevensoverdracht Scherm met de resultaten van de gegevensoverdracht

Stap 6. Tik op Volgende op je nieuwe apparaat.

Schermen dat de bestandsoverdracht gereed is Schermen dat de bestandsoverdracht gereed is

Stap 7. Tik op beide Galaxy-apparaten op Gereed.

Opmerking: Sommige apps worden vervaagd weergegeven en kunnen pas worden geopend nadat de gegevensoverdracht en installatie zijn voltooid.

Na het installeren van het Smart Switch PC-programma op je pc, kun je op elk gewenst moment een back-up van je gegevens maken en deze herstellen door verbinding te maken met het Galaxy-apparaat.

Gegevens overzetten tussen je telefoon en een computer. Download de Smart Switch-app voor je computerversie vanaf www.samsung.com/nl/apps/smart-switch. Maak een back-up van je oude telefoon naar een computer en importeer deze gegevens naar je nieuwe telefoon.

Stap 1. Download en start Smart Switch op je computer.

Opmerking: Als je oude telefoon geen Samsung-telefoon is, maak dan een back-up van de gegevens naar een computer met behulp van een programma dat wordt geleverd door de fabrikant van het apparaat. Ga vervolgens naar stap 4.

Stap 2. Verbind je oude telefoon met de computer met behulp van de USB-kabel van de telefoon.

Stap 3. Volg de instructies op het computerscherm om een back-up te maken van je oude telefoon. Koppel vervolgens je oude telefoon los van de computer.

Stap 4. Verbind je nieuwe telefoon met de computer met behulp van de USB-kabel.

Stap 5. Volg de instructies op het computerscherm om de gegevens over te zetten naar je nieuwe telefoon.

Opmerking: Raadpleeg dit artikel als je wilt leren hoe je de Samsung Cloud kunt gebruiken om een back-up van je Galaxy-apparaat te maken en te herstellen.