Gebruik Samsung Cloud om een back-up van je gegevens te maken en deze op je Galaxy-apparaat te herstellen

Voor zowel persoonlijke als zakelijke informatie die op individuele telefoons is opgeslagen, is het verstandig om een back-up naar een veilige locatie te maken, zoals de Samsung Cloud. Je kunt alles wat je opslaat met al je Galaxy-apparaten synchroniseren en herstelpunten maken, zodat je nooit belangrijke informatie verliest.

Een Galaxy-telefoon die plat ligt met Samsung-app-logo's die van het telefoonscherm af zweven

Items die in de back-up/herstel worden opgenomen, zijn:

• Telefoon: oproep- en berichtgeschiedenis
  • Berichten: verbeterde berichten, multimedia-berichten en tekstberichten (van sommige grote bestanden wordt mogelijk geen back-up gemaakt)
  • Contacten (opgeslagen op het apparaat): contacten, e-mailadressen en visitekaartjes
  • Agenda (opgeslagen op het apparaat): schema's, gebeurtenissen en taken
  • Klok: wekkers, wereldklokken en timers
  • Instellingen: toegankelijkheidsinstellingen, beltonen (exclusief standaard beltonen), Samsung-toetsenbordopties, wifi-instellingen, gekoppelde Bluetooth-apparaten, instellingen voor gezichtsherkenning, vingerafdrukinstellingen en instellingen voor Always on Display
  • Startscherm: lay-out, achtergronden (behalve standaardachtergronden) en Samsung DeX-instellingen
  • Apps: installatiebestanden en app-instellingen van Samsung
  • Spraak Recorder: opnames
  • De gegevens die je in de back-up kunt opnemen, kunnen variëren en zijn afhankelijk van je besturingssysteem of telefoonversie.

Bij het maken van een back-up van je Galaxy-apparaten naar de Samsung Cloud worden je gegevens (zoals contacten, berichten en instellingen) naar een veilige opslagruimte gekopieerd die je vanaf elk Galaxy-apparaat kunt openen.

Startscherm met Samsung-apps Startscherm met Samsung-apps

Stap 1. Open de Samsung Cloud-app.

Samsung Cloud-startscherm Samsung Cloud-startscherm

Stap 2. Selecteer Back-up van gegevens.

Opmerking: Op dit scherm kun je ook met de schakelaars items selecteren waarvan je automatisch een back-up wilt maken. Automatische back-ups werken alleen als je apparaat wordt opgeladen met het scherm uit en is verbonden met wifi.

Scherm voor het maken van een back-up van gegevens Scherm voor het maken van een back-up van gegevens

Stap 3. Selecteer welke items je wilt opnemen in de back-up naar de Samsung Cloud > tik op Nu back-up maken.

Scherm dat bevestigt dat de gegevensback-up is voltooid Scherm dat bevestigt dat de gegevensback-up is voltooid

Stap 4. Tik op Gereed.

Je kunt de gegevens die in de Samsung Cloud zijn opgeslagen naar je Galaxy-telefoon herstellen als je bijvoorbeeld een fabrieksreset moet uitvoeren. Of je kunt de bestanden overzetten als je een nieuw Galaxy-apparaat wil instellen.

Startscherm met Samsung-apps Startscherm met Samsung-apps

Stap 1. Open de Samsung Cloud-app.

Startscherm met Samsung-apps Startscherm met Samsung-apps

Stap 2. Selecteer Gegevens herstellen.

Scherm met de meest recente back-ups van verschillende apparaten Scherm met de meest recente back-ups van verschillende apparaten

Stap 3. Selecteer een back-up die je wilt herstellen.

Scherm dat weergeeft welke gegevens kunnen worden hersteld Scherm dat weergeeft welke gegevens kunnen worden hersteld

Stap 4. Selecteer welke gegevens je wilt herstellen > tik op Herstel.

Scherm dat bevestigt dat de gegevens zijn hersteld Scherm dat bevestigt dat de gegevens zijn hersteld

Stap 5. Tik op Gereed.

Je kunt je gegevens veilig houden door ze te synchroniseren met de Samsung Cloud, zodat ze automatisch naar de Cloud worden opgeslagen zonder dat je handmatig een back-up hoeft te maken. Om deze functie in te stellen, moet je ingelogd zijn op je Samsung-account en moet de synchronisatiefunctie ingeschakeld zijn.

De items die met de Samsung Cloud gesynchroniseerd kunnen worden, zijn onder andere:

• Agenda-app (Samsung-account): agenda, takenlijst
  • Contacten-app (Samsung-account): contacten, e-mailadressen, visitekaartjes
  • Bluetooth: geregistreerde Galaxy Home speakers, Galaxy Buds
  • Herinneringen: herinneringen
  • Samsung Internet: bladwijzers, opgeslagen pagina's, geopende tabbladen en snelstart-snelkoppelingen
  • Samsung Notities: notities en andere gegevens
  • Samsung Pass: login-informatie
  • Wi-Fi: opgeslagen wifi-netwerken
  • AR Emoji: emoji's en door jou ontworpen items
  • Samsung Health: profielinformatie, lichaamssamenstelling, workouts, maaltijden, waterinname, slaapinformatie, samen uitdagingen, en informatie van verbonden apparaten
  • Galerij-app: foto's, video's en verhalen

* Contacten en agenda's die zijn ingesteld met je Google-account worden niet gesynchroniseerd.

Startscherm Instellingen Startscherm Instellingen

Stap 1. Ga naar Instellingen > Accounts en back-up.

Scherm Accounts en back-up Scherm Accounts en back-up

Stap 2. Selecteer Accounts beheren.

Lijst met accounts waarmee de telefoon is verbonden Lijst met accounts waarmee de telefoon is verbonden

Stap 3. Selecteer je Samsung-account.

Samsung-accountacherm Samsung-accountacherm

Stap 4. Selecteer Account synchroniseren.

Apps die gesynchroniseerd kunnen worden met Samsung Cloud Apps die gesynchroniseerd kunnen worden met Samsung Cloud

Stap 5. Als laatste tik je op de schakelaars om te selecteren welke items gesynchroniseerd moeten worden.