Synchroniseren van OneDrive met je Galaxy-apparaat

OneDrive is de cloudservice van Microsoft die het opslaan en delen van gegevens zoals foto's en video's ondersteunt. Je kunt inhoud synchroniseren tussen meerdere apparaten waarop OneDrive is geïnstalleerd en de bestanden naar je telefoon downloaden.

Een persoon die een Galaxy-telefoon vasthoudt bij een laptop en de telefoon synchroniseert met OneDrive.

Opmerking: Voor het gebruik van synchronisatiefuncties, inclusief OneDrive, kunnen kosten voor data in rekening worden gebracht, afhankelijk van het netwerk.

Door je foto's en video's met OneDrive te synchroniseren, kun je ze op al je apparaten in realtime bijwerken en veilig houden.

Startscherm van de Galerij-app Startscherm van de Galerij-app

Stap 1. Open de app Galerij > Selecteer het Menutabblad (3 horizontale lijnen).

Menu-opties in de Galerij-app Menu-opties in de Galerij-app

Stap 2. Selecteer Instellingen.

Scherm Galerij-instellingen Scherm Galerij-instellingen

Stap 3. Selecteer Synchroniseren met OneDrive.

*Zie opmerking hieronder.

Scherm Verbinden met het Microsoft OneDrive Scherm Verbinden met het Microsoft OneDrive

Stap 4. Tik op Doorgaan.

Aanmeldscherm voor Microsoft-account Aanmeldscherm voor Microsoft-account

Stap 5. Meld je aan.

Toestemmingscherm Uw accounts verbinden Toestemmingscherm Uw accounts verbinden

Stap 6. Selecteer Accepteren. Je Samsung-account is nu gekoppeld aan OneDrive en OneDrive is gesynchroniseerd met je Galerij.

Scherm Galerij-instellingen Scherm Galerij-instellingen

Opmerking: Als je telefoon aan je Microsoft-account is gekoppeld, maar je Galerij is niet gesynchroniseerd met OneDrive, schakel dan 'Synchroniseren met OneDrive' in de Galerij-instellingen in.

Naast individuele bestanden kun je ook albums selecteren die je met OneDrive wilt synchroniseren.

Startscherm van de Galerij-app Startscherm van de Galerij-app

Stap 1. Ga naar de app Galerij > Selecteer het Menutabblad (3 horizontale lijnen).

Menu-opties in de Galerij-app Menu-opties in de Galerij-app

Stap 2. Selecteer Instellingen.

Scherm Galerij-instellingen Scherm Galerij-instellingen

Stap 3. Selecteer Synchroniseren met OneDrive.

Opmerking: Zorg dat de schakelaar aanstaat voordat je op Synchroniseren met OneDrive tikt.

Scherm Galerij synchroniseren met OneDrive Scherm Galerij synchroniseren met OneDrive

Stap 4. Selecteer Albums om te synchroniseren.

Scherm albumsynchronisatie Scherm albumsynchronisatie

Stap 5. Schakel de albums in die je wilt synchroniseren. (Synchronisatie gebeurt dan automatisch.)

Net als bij de Galerij-app, kun je ook 'Mijn bestanden' met OneDrive synchroniseren.

Startscherm met Samsung-apps Startscherm met Samsung-apps

Stap 1. Ga naar Mijn bestanden.

Startscherm Mijn bestanden Startscherm Mijn bestanden

Stap 2. Selecteer OneDrive.

Aanmeldscherm Microsoft-account Aanmeldscherm Microsoft-account

Stap 3. Meld je aan bij je Microsoft-account en tik op Volgende.

Microsoft vraagt of je probeert je aan te melden op Mijn Bestanden Microsoft vraagt of je probeert je aan te melden op Mijn Bestanden

Stap 4. Selecteer Doorgaan.

OneDrive-scherm met gesynchroniseerde bestanden OneDrive-scherm met gesynchroniseerde bestanden

Stap 5. Mijn bestanden en OneDrive zijn nu gesynchroniseerd.

Individuele bestanden, zoals albums, die zich in de Mijn bestanden-app bevinden, kunnen met de OneDrive-app worden gesynchroniseerd.

Startscherm met Samsung-apps Startscherm met Samsung-apps

Stap 1. Ga naar de app Mijn bestanden.

Startscherm Mijn bestanden-app Startscherm Mijn bestanden-app

Stap 2. Selecteer de categorie en map waarin het gewenste bestand zich bevindt.

Scherm van een Galaxy-telefoon met een geselecteerd bestand en de optie Delen Scherm van een Galaxy-telefoon met een geselecteerd bestand en de optie Delen

Stap 3. Houd het bestand dat je met de OneDrive-app wilt synchroniseren lang ingedrukt > Selecteer Delen.

Pop-upvenster met app-opties voor het delen van het geselecteerde bestand Pop-upvenster met app-opties voor het delen van het geselecteerde bestand

Stap 4. Selecteer OneDrive.

Scherm Naar OneDrive uploaden Scherm Naar OneDrive uploaden

Stap 5. Selecteer een map of tik op het map-pictogram om er een te maken > Tik op het vinkje om je bestand te uploaden.

Met OneDrive kun je gesynchroniseerde afbeeldingen, video's en andere bestanden naar meerdere apparaten downloaden.

Lijst met apps op de Galaxy-telefoon Lijst met apps op de Galaxy-telefoon

Stap 1. Open de app OneDrive.

Startscherm van OneDrive Startscherm van OneDrive

Stap 2. Selecteer het tabblad Foto's.

Scherm met OneDrive-foto's Scherm met OneDrive-foto's

Stap 3. Selecteer de foto's of video's die je naar je telefoon wilt downloaden en selecteer Downloaden (↓).

Scherm Hier opslaan van OneDrive Scherm Hier opslaan van OneDrive

Stap 4. Selecteer waar (in welke map) je de bestanden op je telefoon wilt opslaan > Tik op Opslaan.

Foto's en video's die van OneDrive worden verwijderd, worden tijdelijk bewaard in de Prullenbak, waar je de bestanden kunt herstellen.

Lijst met apps op de Galaxy-telefoon Lijst met apps op de Galaxy-telefoon

Stap 1. Ga naar OneDrive.

Startscherm van de OneDrive-app Startscherm van de OneDrive-app

Stap 2. Selecteer Ik.

Scherm 'Ik' van de OneDrive-app Scherm 'Ik' van de OneDrive-app

Stap 3. Selecteer Prullenbak.

OneDrive-prullenbak OneDrive-prullenbak

Stap 4. Selecteer de foto's of video's die je wilt herstellen > Tik op het pictogram Meer (drie verticale stippen).

Meer opties in de OneDrive-prullenbak Meer opties in de OneDrive-prullenbak

Stap 5. Selecteer Terugzetten. Het bestand wordt nu vanuit de prullenbak terug naar de oorspronkelijke locatie verplaatst.

  Je kunt de koppeling met je Microsoft-account verbreken waardoor de synchronisatie tussen je telefoon en OneDrive wordt gestopt.

Startscherm met telefooninstellingen Startscherm met telefooninstellingen

Stap 1. Ga naar Instellingen > Selecteer je Samsung-account.

Startscherm Samsung-account Startscherm Samsung-account

Stap 2. Selecteer Gekoppelde accounts.

Scherm Gekoppelde accounts Scherm Gekoppelde accounts

Stap 3. Ga naar Microsoft en tik op het pictogram Meer (drie verticale stippen).

Scherm Gekoppelde accounts Scherm Gekoppelde accounts

Stap 4. Tik op Koppeling verbreken.

Bevestigingsscherm dat je de koppeling wilt verbreken Bevestigingsscherm dat je de koppeling wilt verbreken

Stap 5. Selecteer Koppeling verbreken om te bevestigen.