Hoe moet je de Samsung Family Hub installeren?

Heb je net je Family Hub ontvangen?

Gefeliciteerd met jouw eigen Family Hub, die meer is dan een alleen een koelkast.

De Family Hub is de slimme koelkast van Samsung

Het helpt je om je boodschappenlijstjes te schrijven en te controleren welke restjes je nog hebt, zelfs wanneer je al in de supermarkt bent.

Het scherm vereenvoudigt de communicatie met je gezin door memo's, berichten of foto's te delen en de agenda's van het hele gezin te synchroniseren.

Heb je wat informatie nodig? Gebruik je Family Hub om Bixby te vragen een recept voor je te zoeken of een weerbericht te geven.

Met de Family Hub wordt koken nog leuker, want je kunt tv en muziek streamen.

Voordat je jouw gloednieuwe aangesloten koelkast in gebruik neemt, kan je onze video bekijken voor een aantal nuttige tips over de juiste installatie ervan:

Hoe moet je de Samsung Family Hub installeren? Hoe moet je de Samsung Family Hub installeren?

Steek de kabel in de hoofdvoeding

Open de deuren om te controleren of de binnenverlichting werkt

Stel de temperatuur in op het laagste niveau

Wacht op zijn minst een uur

Controleer of de vriezer iets afkoelt

Wacht nog even tot de koelkast de ingestelde temperatuur heeft bereikt

Zorg er daarna voor dat:

1 De koelkast correct is aangesloten
2 Wordt geïnstalleerd op een vlakke ondergrond
3 De koelkast correct is gescheiden van muren en omringend meubilair
4 De deuren gaan soepel open en dicht, en de binnenverlichting gaat aan bij het openen

Eenmaal geïnstalleerd, kun je je Family Hub instellen via het display.

Het scherm werkt op dezelfde manier als dat van een smartphone, met een startpagina, knoppen, apps en widgets, en een meldingsbalk.

Om de instellingen met betrekking tot de werking van de koelkast (zoals de temperatuur of de waterverdeling) te wijzigen, veeg je naar links op het scherm en ga je naar Fridge Manager.

Om andere opties op de Family Hub te wijzigen (datum en tijd, scherm, Bluetooth...), veeg je naar links en ga je naar Instellingen.

Hier zijn de belangrijkste stappen om je Family Hub in te stellen:

1

Kies een taal als je dat nog niet gedaan hebt.

Je kan de taal later wijzigen via Instellingen > Taal.

2

Verbind de Family Hub met je wifi-netwerk.

Selecteer je netwerk in de lijst en voer het wachtwoord in.

Let op: Om alle functies van de Family Hub te gebruiken, moet je deze verbinden met Wi-Fi. Om je verbinding te activeren, te deactiveren of te wijzigen, ga je naar Instellingen > wifi.

3

Verbind je mobiele apparaat met je Family Hub.

Gebruik SmartThings op je smartphone om beide apparaten te verbinden.

Start SmartThings op je smartphone en volg de stappen: + Icoon > Apparaat toevoegen > Koelkast > Koelkast LCD > Start.

Selecteer een locatie en een kamer en tik op Volgende.

Je smartphone is nu klaar om verbinding te maken.

Ga op je Family Hub naar Instellingen > Eenvoudige verbinding > Verbinden.

Voer de verbindingscode op je smartphone in om de verbinding tussen beide toestellen te bevestigen.

Let op: SmartThings is voorgeïnstalleerd op de meeste Samsung-apparaten, maar je kan het ook downloaden in de Play Store of Galaxy Store. Je hebt een Samsung-account nodig om SmartThings te gebruiken.

4

Profielen toevoegen, wijzigen of verwijderen.

Een algemeen profiel wordt aangemaakt als je inlogt met je Samsung-account. Je kan profielen voor andere gezinsleden toevoegen, wijzigen of verwijderen door Instellingen > Profiel te openen.

5

Je kan spraakbediening gebruiken met je Family Hub.

Ga naar Instellingen > Spraakbesturing > Spraakactiveren inschakelen.

Tik op het microfoon-pictogram om het in te schakelen.

6

Download de Family Hub-app op je smartphone of tablet, zodat je kunt genieten van alle verbonden functies van je slimme koelkast.

Als je meer wilt weten, ga dan naar Instellingen > Online handleiding op je Family Hub of download de gebruikershandleiding van onze site.