Hoe stel je je Samsung T-serie wasmachine in?

De kalibratie en het instellen van je nieuwe Samsung T-Serie wasmachine is heel eenvoudig. Je kunt hier pas mee beginnen op het moment dat je een geschikte plek hebt gevonden voor je wasmachine en je de water toevoer en afvoer hebt aangesloten. Meer instructies over het fysiek installeren van je wasmachine vind je hier.

Hierna hoef je alleen maar de instructies op het display van het bedieningspaneel te volgen om de wasmachine in te stellen en te kalibreren.

Bekijk onze uitlegvideo hieronder om de belangrijkste stappen te doorlopen.

Wanneer je je wasmachine voor de eerste keer aanzet, zie je op het scherm het eerste instellingsproces, dat de volgende 3 stappen omvat:

• Selecteer de taal van het display,
  • Voer de kalibratie uit,
  • Korte handleiding over de belangrijkste functies.

Let op:

• Als je de weergave later naar een andere taal wilt wijzigen, hou je de toets Extra Functies 3 seconden ingedrukt, draai je aan de navigatieknop en selecteer je Taal.
  • De trommel moet leeg zijn tijdens de kalibratie. Eenmaal voltooid, zal de wasmachine automatisch uit en aan gaan. Als je de kalibratie opnieuw moet uitvoeren, hou je de toets Extra Functies 3 seconden ingedrukt om toegang te krijgen tot de systeemfunctie en selecteer je Kalibratie.

Betekenis van de toetsen op het bedieningspaneel

Kijk voordat je de wasmachine in gebruik neemt even naar de knoppen op het bedieningspaneel en wat ze betekenen:

Foto van het bedieningspaneel van de Samsung T-serie wasmachine

1- Aan/uit.

2- Draaiknop voor navigatie Draai eraan om door de cycli en functies te navigeren.

3- Start/Pauze: Tik om een bewerking te starten of te pauzeren.

4- OK (O) toets: Tik op deze toets om je keuze (functie of instelling) te bevestigen.

5- Extra functies: Bevindt zich onder het display, aan de rechterkant, voorgesteld door een hand met een + symbool. Tik hierop om het menu met extra functies te openen. Houd gedurende 3 seconden ingedrukt om het menu met systeemfuncties te openen.

Hoe stel je je Samsung T-serie wasmachine in? Hoe stel je je Samsung T-serie wasmachine in?

Let op: Deze video is speciaal gemaakt voor de T serie wasmachines. Het kan nuttig zijn voor andere soortgelijke modellen, met enkele verschillen. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van je wasmachine als je meer hulp nodig hebt.

Trascrizione del video: Come configurare la lavatrice Samsung Serie T

Zet je wasmachine aan.

Draai aan de navigatiedraaiknop om de taal te kiezen die je wilt instellen.

Klik op de knop OK (O) om je keuze te bevestigen.

Leer je nieuwe wasmachine beter kennen.

Draai aan de knop om je taal te selecteren

Druk op de Start/Pauze-toets om een cyclus te starten.

Druk op de toets Extra Functies om toegang te krijgen tot extra instellingen.

Je wasmachine is nu klaar voor gebruik.

SAMSUNG

Let op: Laat de wasmachine een volledig programma draaien zonder wasgoed in de trommel voordat je voor het eerst gaat wassen.

Eerste instelling

• Als je de wasmachine de eerste keer inschakelt, zie je op het scherm het proces voor de eerste instelling. Volg de instructies op het scherm om deze instelling te voltooien.
  • Je hoeft de eerste instelling slechts één keer te doen. Je moet minimaal één wasprogramma draaien om de eerste instelling te voltooien.
  • De eerste instelling omvat taalkeuze, kalibratie en een korte handleiding.
  • Tik op of draai aan de Navigatieknop om over te slaan en naar het volgende scherm te gaan.

Kalibratie uitvoeren

• Eerste instelling omvat het kalibratieproces, dat wordt uitgevoerd na taalkeuze. Kalibratie moet worden uitgevoerd voordat je de wasmachine kunt gebruiken.
  • Maak de trommel leeg en houd vervolgens de Startknop ingedrukt om kalibratie te starten.
  • Na het voltooien van de kalibratie wordt de machine automatisch uit- en weer ingeschakeld.
  • Als je kalibratie nog een keer wilt uitvoeren, houd je 3 seconden de 'Extra Functies' knop (hand met een + symbool) ingedrukt om naar System function (Systeemfunctie) te gaan en vervolgens selecteer je Kalibratie.