Activeer de LTE-service voor je Samsung Galaxy horloge

Samsung heeft Bluetooth en LTE compatibele smartwatches! De LTE-versie kan oproepen en berichten ontvangen zonder met een telefoon verbonden te zijn. Je moet echter eerst de service voor je horloge activeren via dezelfde provider als je mobiele telefoon.

Galaxy Watch

Let op: Je kunt het mobiele netwerk alleen activeren wanneer je een telefoon gebruikt met het Android-besturingssysteem 5.0 of hoger en met 1,5 GB RAM of meer. Je moet verbonden zijn met een wifi- of mobiel netwerk. Plannen en verbindingsmethode kunnen variëren afhankelijk van de provider. Deze instructies gelden alleen voor LTE-versies van Samsung smartwatches.

Wanneer je je horloge voor de eerste keer op je telefoon aansluit, krijg je een melding om de dienst van je provider op het horloge te activeren. Als je dat gedaan hebt, moet je het activeringsproces afronden.

Let op: Het horloge moet gekoppeld zijn aan een telefoon om deze functie te activeren.

1. Navigeer op je telefoon naar de Galaxy Wearable-app en tik op Instellingen horloge.

2. Tik op Mobiele abonnementen; de app begint te scannen naar een in aanmerking komend LTE-netwerk.

3. Volg vervolgens de aanwijzingen om de activering te voltooien. Er moet een simkaart in je telefoon zitten.

Mobiele plannen uitgelicht in de Galaxy Wearable app

Als het horloge zonder telefoon is ingesteld, kun je de service voor het horloge nog steeds activeren met het horloge zelf.

Als je de service voor je horloge niet kunt activeren of als het is gerepareerd en geen verbinding meer maakt met het netwerk van je provider, moet je contact met hen opnemen, het unieke identificatienummer van het horloge (EID, IMEI of ICCID) doorgeven en bevestigen dat je het juiste serviceplan hebt.

1. Om het EID-, IMEI- of ICCID-nummer op het horloge te vinden, ga je naar Instellingen op het horloge.

2. Tik op Over horloge en tik vervolgens op Statusinfo.

3. De EID, IMEI of ICCID wordt getoond.

Samsung Galaxy Watch Status info

Je kunt deze nummers ook controleren in de Galaxy Wearable-app. Open de app en tik vervolgens op Instellingen horloge. Vervolgens tik je op Over horloge en vervolgens op Statusgegevens. Hier kun je de EID, IMEI of ICCID zien.

Let op: Afhankelijk van je model of activeringsstatus is het mogelijk dat je horloge de EID of ICCID niet weergeeft.