Lettergrootte en font instellen op toestel | Samsung NL

Als het lettertype op je Galaxy-telefoon te klein is om te lezen, kan je de grootte en de stijl op je telefoon wijzigen. Je kan zelfs de weergave aanpassen met extra downloadbare lettertypes. Raadpleeg de onderstaande gids om ke lettertype-instellingen te wijzigen.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je eerst controleren of de software van je toestel en de bijbehorende apps bijgewerkt zijn tot de nieuwste versie. Volg om de software van je mobiele apparaat bij te werken, de volgende stappen:

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software update.

Stap 2. Tik op Downloaden en installeren

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Lettergrootte en -stijl aanpassen

Je kan een lettergrootte of -stijl kiezen die bij je past. Maak het lettertype klein, groot, of maak het vet. Om je lettergrootte of -stijl te veranderen, volg je de onderstaande stappen.

Stap 1. Start de app Instellingen en tik vervolgens op Weergave.

Stap 2. Selecteer Lettergrootte en -stijl.

Stap 3. Hier kan je de opties naar wens aanpassen.

• Wijzig de lettergrootte door de schuifknop naar links of rechts te slepen.
  • Tik op de schakelaar naast Lettertype vet om het lettertype vetter te maken.
  • Tik op Letterstijl om het huidige lettertype te wijzigen of een nieuw lettertype te downloaden.
Lettergrootte en -stijl instellen.

Als je uitgekeken raakt op dezelfde oude lettertypes, kan je de boel aanpasseb door een nieuw lettertype te downloaden. Om een andere lettertype toe te voegen, volg je de onderstaande stappen:

Weergave geselecteerd. Weergave geselecteerd.

Stap 1. Start de app Instellingen en tik vervolgens op Weergave.

Lettergrootte en -stijl geselecteerd. Lettergrootte en -stijl geselecteerd.

Stap 2. Selecteer Lettergrootte en -stijl.

Letterstijl geselecteerc. Letterstijl geselecteerc.

Stap 3. Tik op Letterstijl.

Geselecteerde lettertypes downloaden. Geselecteerde lettertypes downloaden.

Stap 4. Tik op Lettertypen downloaden..

Installatie-pictogrammen gemarkeerd. Installatie-pictogrammen gemarkeerd.

Stap 5. De Galaxy Store wordt automatisch gestart. Tik op het pictogram Installeren naast het gewenste lettertype.

Opmerking:

• Afhankelijk van je data-abonnement kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht voor het downloaden van lettertypen via het mobiele netwerk.
  • Voor grote gegevensoverdrachten is het raadzaam te downloaden wanneer je wifi gebruikt.

Als de lettergrootte en -stijl naar jouw smaak is, maar je wilt het beter zien, schakel dan Hoog contrast in. Dit voegt een contour toe aan alle lettertypen, zodat ze opvallen tegen het scherm. Om Hoog contrast in te schakelen, volg je de onderstaande stappen:

Toegankelijkheid geselecteerd. Toegankelijkheid geselecteerd.

Stap 1. Start de app Instellingen en tik vervolgens op Toegankelijkheid.

Zichtbaarheidsverbeteringen geselecteerd. Zichtbaarheidsverbeteringen geselecteerd.

Stap 2. Selecteer Zichtbaarheidsverbeteringen.

Hoog contrast lettertype schakelaar geselecteerd. Hoog contrast lettertype schakelaar geselecteerd.

Stap 3. Tik op de schakelaar naast Hooh contrast lettertypen om het te activeren.

Vergrendelscherm op galaxy-toestel weergegeven. Vergrendelscherm op galaxy-toestel weergegeven.

Stap 4. Je iet alle tekst op je telefoon, inclusief de klok op je vergrendelscherm, in hoog contrast.

Opmerking: De schermafbeeldingen en het menu van het apparaat kunnen variëren, afhankelijk van het model en de softwareversie van het apparaat.

Hoe gebruik je de Samsung Members-app?

Als je problemen ondervindt met je Samsung mobiel, tablet of wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.

Ondersteuning nodig?
Maak gebruik van Hulp op Afstand voor smartphones.