Hoe beheer je apps op je Galaxy smartphone

Met je apparaat kun je verschillende apps downloaden, beheren en deïnstalleren. Bepaalde apps zijn mogelijk al vooraf op je apparaat geladen.

Je moet een Google-account en een Account voor de Play Store-account voordat je apps kunt downloaden via de Play Store, of een Samsung-account voor het downloaden van apps van Galaxy Apps.

Let op: De stappen zijn op elk apparaat hetzelfde, maar je pictogrammen en scherm kunnen enigszins afwijken van de onderstaande afbeeldingen, afhankelijk van je apparaat, besturingssysteem en thema.

Zwischen Startbildschirm und App-Bildschirm wechseln

Schakelen tussen beginscherm en apps-schermKlik om uit te vouwen

Je kunt het scherm van de Apps openen door op het startscherm naar boven of beneden te vegen. Om terug te keren naar het Beginscherm, veeg je op het scherm van de Apps omhoog of omlaag.

Veeg omhoog of omlaag op het startscherm

Je kunt ook op het pictogram Apps tikken om naar het scherm Apps te gaan. Als het Apps-pictogram niet op je scherm verschijnt, volg dan de onderstaande stappen:

1 Tik in het Startscherm op een leeg gedeelte van het scherm en houd dit ingedrukt.
2 Tik op "Instellingen Startscherm".
Tik op Instellingen startscherm
3 Als je Android-versie 9.0 heb schuif de "Apps knop" schakelaar om deze functie te activeren. Als je een vorige versie hebt, tik je op "Apps knop", selecteer je "Toon Apps knop" en tik je op "Toepassen".
Tik op de Apps-knop
4 Het Apps-pictogram verschijnt nu onderaan het startscherm.
Knop verschijnt nu als apps
Apps downloadenKlik om uit te vouwen

Volg de onderstaande stappen om een toepassing naar je apparaat te downloaden:

1 Tik vanuit het startscherm op de knop Apps of veeg omhoog of omlaag om het appsscherm te openen.
Veeg omhoog of omlaag op het startscherm
2 Tik op "Play Store" of open de map "Samsung" om toegang te krijgen tot "Galaxy Apps". In dit voorbeeld gebruiken we "Play Store".
Tik op Play Store
3 Voer de naam in van de applicatie die je wilt downloaden en selecteer deze vervolgens in de suggestielijst.
Voer de naam in van de applicatie die je wilt downloaden
4 Tik op "Installeren" in de Play Store of tik op het downloadpictogram in Galaxy Apps.
Tik op Installeren
5 Tik op "Openen" om de toepassing te starten of tik op het app-pictogram in het app-scherm.
Tik op Openen om de toepassing te starten
Toevoegen van apps aan het beginschermKlik om uit te vouwen

Volg de onderstaande stappen om een app op je apparaat te verplaatsen:

1 Tik in het startscherm op "Apps" of veeg omhoog of omlaag om het appsscherm te openen.
2 Tik op de app die je wilt verplaatsen houd deze vast.
3 Tik op "Toevoegen aan startpagina”.
Tik op Toevoegen aan startpagina

Let op: Als er al een app is op de startpagina, tik je op de app en houd je deze vast en selecteer je "Verwijderen van startpagina".

Als je je apps wilt herschikken, houd je de app gewoon ingedrukt en sleept je deze naar de gewenste locatie.

Apps groeperen en mappen aanmakenKlik om uit te vouwen

Je kunt toepassingen groeperen in mappen om je scherm netjes te houden en het makkelijker te maken om apps te openen/starten. Voor Android 8.0 en 9.0 heb je twee manieren om het te doen:

Eén van beide:

1 Tik op het startscherm of het appsscherm op een app, houd deze vast, versleep hem en plaats hem over een andere app.
Laat de app boven de andere app vallen
2 Er verschijnt een mapvenster.
Er verschijnt een mapvenster
3 Tik op "Mapnaam invoeren" en voer een mapnaam in.

Of:

1 Tik en houd een app vast en kies in het pop-upvenster "Selecteer items".
Selecteer items
2 Selecteer de apps die je wilt groeperen in een map en tik op "Map maken" in de balk boven aan het scherm.
Selecteer de elementen die je wilt groeperen
3 Wanneer het mapkader verschijnt, tik je op "Mapnaam invoeren" om een naam in te voeren.

Om meer apps toe te voegen, tik je op "Apps toevoegen" in de map, vink je de apps aan en tik je op "Toevoegen". Je kunt ook een app toevoegen door deze naar de map te slepen.

Vink de apps aan die je wilt toevoegen en tik op Toevoegen

Om een map te verwijderen, tik je op een map, houd je deze vast en tik je vervolgens op "Verwijderen". Alleen de map wordt verwijderd. De apps in de map worden verplaatst naar het apps-scherm.

Tik en houd een map vast en tik vervolgens op Verwijderen
Gedownloade applicaties verwijderen of uitschakelenKlik om uit te vouwen

Om een gedownloade toepassing te verwijderen, tik je op de app, houd je deze vast en selecteer je de optie "Verwijderen".

Tik op de app, houd deze vast en selecteer Verwijderen

Tik op "Ok" om het wissen te bevestigen.

Er zijn enkele standaardapps die niet van het apparaat kunnen worden verwijderd. Deze kunnen worden uitgeschakeld door op de app te tikken en vast te houden en de optie "Uitschakelen” te selecteren.