Hoe breid ik het geheugen van mijn telefoon of tablet uit?

Heb je onvoldoende schrijfruimte op je toestel, bekijk dan ook deze pagina

Hoe plaats ik een micro-SD kaart?

Heb je onvoldoende schrijfruimte op je toestel? Dan kun je het geheugen van je toestel vaak eenvoudig uitbreiden door het plaatsen van een SD-kaart. Een SD-kaart is een zeer klein kaartje die je in je toestel kunt plaatsen om het geheugen op je toestel uit te breiden.

Per toestel verschilt het hoe en waar de SD-kaart geplaatst moet worden. Doorgaans werkt het als volgt:

Tablet

1 Controleer de rand van de tablet, doorgaans zit hier een klepje die je kunt openen waarna je de SD-kaart kunt plaatsen.

Smartphone

1 Schakel het toestel uit, verwijder de achterkant van het toestel en haal vervolgens de batterij uit het toestel.
2 Kijk nu waar je de SD-kaart kunt plaatsen. Dit staat doorgaans in kleine letters aangegeven met ''microSD'' (zie onderstaande afbeeldingen).
3 Voer de SD kaart met de gekartelde zijde naar beneden in het toestel.
4 Schuif de SD kaart door totdat deze vastzit.
5 Plaats de batterij weer in het toestel en sluit de het toestel af door het plaatsen van het klepje.

Let op: in de handleiding staat de exacte toelichting voor jouw toestel.

Hoe breid ik het geheugen van mijn telefoon of tablet uit?
Hoe breid ik het geheugen van mijn telefoon of tablet uit?
Hoe breid ik het geheugen van mijn telefoon of tablet uit?
Hoe breid ik het geheugen van mijn telefoon of tablet uit?

Hoeveel GB micro-SD kaart ondersteunt mijn toestel en waar kan ik een micro-SD kaart kopen?

Per toestel verschilt het aantal GB's dat je toestel ondersteunt. Bekijk de handleiding van je toestel om dat voor jouw toestel te controleren. Ook staat hieronder het aantal GB's die ondersteund wordt door een aantal modellen:

Galaxy S6 (edge): niet mogelijk om uit te breiden

Galaxy S5 (G900F) : tot maximaal 128 GB

Galaxy S4 (I9505 / I9515): tot maximaal 64 GB

Galaxy S3 (I9300) : tot maximaal 64 GB

Galaxy Note 1: tot maximaal 32 GB

Galaxy Note 2: tot maximaal 64 GB

Galaxy Note 3 (N7505): tot maximaal 64 GB

Galaxy Note 4 (N910): tot maximaal 128 GB

Galaxy Tab 3 (P5210): tot maximaal 64 GB

Galaxy Tab 4 (T530N): tot maximaal 64 GB

Galaxy Tab S (T800): tot maximaal 128 GB

Je kunt een micro-sd kaart kopen in de Samsung Shop

Een micro-SD kaart is zeer klein en ziet er zo uit:

Hoe breid ik het geheugen van mijn telefoon of tablet uit?

Het toestel accepteert de micro-sd kaart niet.

Veelal accepteert het toestel alleen een FAT-bestandsstructuur van de micro-sd kaart. Indien het toestel de micro-sd kaart niet kan lezen, is het aan te raden de micro-sd kaart opnieuw te formatteren. Formatteren betekent het leeghalen van de micro-sd kaart, alle bestanden die op de micro-sd kaart staan worden dan verwijderd.

Je kunt de micro-sd kaart formatteren en daarmee van bestandsstructuur veranderen.

1 Plaats de micro-sd kaart in de computer.
2 Vervolgens ga je naar 'Computer' en klik je rechtermuisknop op de micro-sd kaart.
3 Kies nu voor formatteren en selecteer onder 'Bestandssysteem' FAT.
4 Formatteer nu de micro-sd kaart. De gegevens die nu op de micro-sd kaart staan, gaan verloren.
5 Plaats de micro-sd kaart opnieuw in de telefoon zodra het formatteren is voltooid. De micro-sd kaart zou nu wel gelezen moeten worden door de telefoon.