Hoe deel ik bestanden van mijn smartphone of tablet naar een ander apparaat?

Een reeks e-mails, sms’jes of WhatsApp berichten sturen naar je vrienden of familie met je foto’s of andere bestanden is niet meer nodig. Je kunt nu op een eenvoudige en snelle manier je bestanden rechtstreeks met je vrienden delen met functies zoals ‘Dichtbij delen’ en ‘Quick Share’. Welke manier jij ook kiest, wij laten je zien hoe je jouw bestanden eenvoudig kunt delen.

Weergave van twee apparaten die bestanden met elkaar delen.

Vanuit de Gallerij kun je direct je foto’s en video’s delen met al je vrienden en familie.

Hieronder lees je stap voor stap hoe je dit kunt doen:

1 Open de Gallerij en tik op de foto of video die je wilt delen.
Afbeelding van het logo van de 'Gallerij'-app.
2 Tik nu op het pictogram Delen.
Afbeelding van een foto uit de gallerij.
3 Vervolgens zie je een menu met verschillende manieren waarop je jouw foto of video kunt delen. Kies er eentje door op één van de pictogrammen te tikken.
Afbeelding met de verschillende opties waarmee je bestanden kunt delen.

Staat de manier waarop je jouw foto of video wilt delen er niet tussen? Scroll dan door de verschillende opties helemaal naar rechts en tik op Meer.

Afbeelding met de verschillende opties waarmee je bestanden kunt delen.

Hier zie je vervolgens nog een aantal manieren waarop je je foto of video kunt delen. Om deze te gebruiken tik je op één van de opties.

Afbeelding met de verschillende opties waarmee je bestanden kunt delen.

Delen vanuit de ‘Gallerij’ met oudere versies van Android:

Heb je een oudere versie van Android? Bekijk dan de stappen hieronder om bestanden te delen vanuit de Gallerij:

1. Ga naar de Gallerij en open het bestand dat je wilt delen.
  2. Tik nu op het Delen icoon rechts bovenin.
  3. Er verschijnt nu een overzicht 'Delen via' waarin alle mogelijkheden waarmee je het bestand kan delen worden weergegeven.

Lees de rest van deze pagina voor meer informatie over het gebruik van Dichtbij delen, Quickshare en Private share.

Vanuit de app Mijn Bestanden kun je allerlei verschillende bestanden delen, zoals je muziek, tekst documenten en bestanden die je van het internet hebt gedownload bijvoorbeeld.

Volg de onderstaande stappen om bestanden te delen vanuit Mijn Bestanden:

1 Ga naar het Apps scherm en selecteer de app Mijn bestanden.
Afbeelding van het Apps scherm op een Galaxy smartphone.
Afbeelding van het logo van de 'Mijn Bestanden' app.
2 Kies het bestand dat je wilt delen.
Afbeelding van 'Mijn bestanden' app.
3 Tik vervolgens op het Delen pictogram.
Afbeelding van een video in 'Mijn bestanden' app.
4 Nu kun je kiezen op welke manier je dit bestand wilt delen of met welke app je het wilt delen.
Afbeelding met de verschillende opties waarmee je bestanden kunt delen.

Delen vanuit ‘Mijn Bestanden’ met oudere versies van Android:

Heb je een oudere versie van Android? Bekijk dan de stappen hieronder om bestanden te delen vanuit de Mijn bestanden:

1.  Tik vanuit het startscherm op Apps en vervolgens op Mijn bestanden.
  2. Zoek het bestand dat je wilt delen en houd het bestand even ingedrukt. Een selectievakje verschijnt nu en het bestand is 'geselecteerd'.
  3. Tik op het delen icoon rechts bovenin. Er verschijnt nu een overzicht om het bestand. Selecteer de optie waarmee je het bestand wilt delen.

Quick Share:

Met Quick Share kun je op een makkelijke en snelle manier je foto’s, video’s en andere bestanden delen met je vrienden en familie. Je kunt bestanden delen met wel 5 personen tegelijk. Volg de stappen hieronder om Quick Share te gebruiken:

1 Ga naar het bestand dat je wilt delen via de Gallerij of Mijn Bestanden app bijvoorbeeld en tik op het Delen pictogram onderaan je scherm.
Afbeelding van een video uit de gallerij.
2 Klik vervolgens op het Quick Share pictogram.

Let op: Als er apparaten in de buurt zijn waar je al eens eerder bestanden mee hebt gedeeld, verschijnen deze als snelle optie boven alle opties die je kunt kezen om bestanden mee te delen.

Afbeelding met de verschillende opties waarmee je bestanden kunt delen.
3 Kies het apparaat (of meerdere apparaten) waarmee je het bestand wilt delen uit de lijst van apparaten die je toestel in de buurt gevonden heeft. Op het moment dat je op een apparaat tikt begint je toestel meteen met het delen van je bestand.
Afbeelding van het Quick Share menu.
4 Op het moment dat je bestand succesvol is verzonden zie je, onder de naam van het apparaat waarmee je een bestand hebt gedeeld, het woord Verzonden staan. Als je dit ziet staan is je bestand goed ontvangen door het apparaat waarmee je het hebt gedeeld.

Om ervoor te zorgen dat jouw toestel ook zonder problemen bestanden kunt ontvangen met Quick share, is het handig om eerst even je instellingen te checken. Bekijk de stappen hieronder om je instellingen te controleren:

1 Ga naar Instellingen en tik op Geavanceerde functies.
Afbeelding van het Instellingen menu.
2 Klik nu op Quick Share.
Afbeelding van het 'Geavanceerde functies' menu.
3 Vervolgens zie je een aantal opties die je, afhankelijk van jouw voorkeuren, aan en uit kunt zetten. Om ervoor te zorgen dat je vrienden en familie bestanden met je kunnen delen tik je op Wie kan met u delen.
Afbeelding van Quick Share instellingen.
4 Geef hier aan wie er bestanden met je kan delen.

Let op: Als je ‘Niemand’ selecteert, kan er niemand een bestand met je delen en komt jouw toestel ook niet voor in de lijst met personen om bestanden mee te delen.

Afbeelding van Quick Share instellingen.

Dichtbij delen:

Met Dichtbij delen kun je op een snelle manier bestanden delen met vrienden of familie die bij je in de buurt zijn.

Bij het delen van bestanden kiest Dichtbij delen automatisch de beste en snelste beschikbare optie om je bestand te delen. Dit kan bijvoorbeeld Bluetooth zijn of wifi. Heb je even geen goede wifi-verbinding? Dan deelt Dichtbij delen je bestand met Bluetooth.

Lees de stappen hieronder om Dichtbij delen te gebruiken:

Let op: Om snel bestanden te kunnen delen is het aangeraden om Bluetooth, Wifi en je Locatievoorzieningen aan te zetten.

1 Ga naar het bestand dat je wilt delen en tik op Dichtbij delen.
Afbeelding met de verschillende opties waarmee je bestanden kunt delen.
2 Tik vervolgens op het apparaat waarmee je het bestand wilt delen.
3 Op het moment dat je op het apparaat hebt geklikt waarmee je het bestand wilt delen verschijnt er een pincode.op jouw apparaat en op het apparaat dat het bestand gaat ontvangen. Vervolgens moet het andere apparaat de ontvangst accepteren en als dit is gedaan verschijnt er een groene cirkel met een groen vinkje. Als je dit ziet, klik dan op Klaar om het delen te voltooien.
Afbeelding van het 'Dichtbij delen' menu waarbij een bestand succesvol is verzonden.

Private share:

Met Private share kun je op een volledig privé en veilige manier bestanden met andere mensen delen. Om de veiligheid van de bestanden die je deelt verder te beschermen, is het maken van screenshots niet toegestaan en kun je ontvangen bestanden ook niet doorsturen naar iemand anders.

Daarnaast kun je ook een tijdslimiet instellen voor het bekijken van het bestand. Als je bijvoorbeeld wilt dat iemand een bepaalde foto maar één minuut ziet, kun je dit aangeven in de instellingen van de app.

Bekijk de stappen hieronder om Private share te gebruiken:

1. Ga naar het bestand dat je wilt delen via de Gallerij of Mijn Bestanden app en tik op het Delen pictogram onderaan je scherm.
  2. Tik vervolgens op het Private share pictogram.
  3.  Selecteer de persoon of meerdere personen waar je het bestand naar wilt sturen. Je kunt deze personen kiezen uit je contacten of het nummer invoeren van de persoon waar je je bestand mee wilt delen.
  4. Stel vervolgens in hoe lang de ontvanger het bestand mag bekijken. Je kunt hier maximaal 179 dagen kiezen, maar je kunt er ook voor kiezen om je bestand maar voor 5 minuten zichtbaar te maken.