Hoe gebruik je snelladen op je Galaxy-apparaat

De nieuwste Galaxy-mobiele apparaten zijn uitgerust met een interne spoel voor draadloos snel opladen en bedrade adaptieve snellading, een ingebouwde functie die het mogelijk maakt de batterij veel sneller op te laden.

Leer hoe je de snellaadfunctie op je mobiele apparaten kunt inschakelen en hoe je de usb-kabel goed aansluit op de oplaadadapter.

Hoe kan ik de functie voor snelladen of snel draadloos laden voor mobiele Galaxy-apparaten inschakelen?Klik om uit te vouwen
1 Ga naar Instellingen > Apparaatonderhoud.
Het apparaatonderhoudspictogram voor een Galaxy-smartphone wordt weergegeven
2

Tik op het Batterij-icoon.

De batterij wordt geselecteerd in het apparaatonderhoudgedeelte van een Galaxy-smartphone
3 Tik op Opladen.

Selecteer een van de onderstaande oplaadstanden, gebaseerd op het type geautoriseerde snellader dat je hebt.

Om een van de oplaadstanden in te schakelen, tik je gewoon op de schakelaar aan de rechterkant.

Snel draadloos opladen wordt geactiveerd op een Galaxy-smartphone
  • Snel opladen: Schakel deze stand in als je de Adaptieve snellader gebruikt.
  • Supersnel opladen: [Super fast charging] Schakel deze stand in als je een bekabelde supersnellader gebruikt.
  • Snel draadloos opladen: [Fast wireless charging] Schakel deze stand in als je een snel draadloos oplaadapparaat gebruikt.

Opmerking: Tijdens het opladen kan je deze functie op je toestel niet in- of uitschakelen.

Hoe sluit je de usb-kabel goed aan op de oplaadadapter?Klik om uit te vouwen

Als de usb-kabel niet goed is aangesloten op de oplaadadapter zal zelfs als je een snellader gebruikt je mobiele apparaat niet snel worden opgeladen. Controleer of je de usb-kabel goed in de lader hebt geduwd, anders werkt de snellaadfunctie niet en wordt er een zeer lage oplaadcapaciteit geleverd aan je mobiele apparaat. Daarom zal de oplaadsnelheid afnemen en de tijd om de batterij volledig op te laden zal ook veel langer duren.

Afbeelding van hoe je de usb-kabel goed aansluit op een Samsung-oplaadadapter
Samsung geautoriseerde bedrade en draadloze opladers voor Galaxy mobiele apparatenKlik om uit te vouwen

Je kunt de snellaad- of super snellaadfunctie niet gebruiken wanneer je de batterij met een standaard acculader oplaadt. Om de snellaadfunctie te gebruiken moet je een bekabelde batterijlader gebruiken die Adaptief snelladen ondersteunt. Om de supersnelle laadfunctie te gebruiken, moet je een bedrade usb PD (Power Delivery)-lader gebruiken die supersnel opladen ondersteunt.

Geautoriseerde snelle en supersnelle laders zijn er in bedrade en draadloze types. Bekijk de types lader in de onderstaande afbeeldingen.

Samsung geautoriseerde bekabelde lader

• Supersnel opladen [Super fast charging]
  • Adaptief snelladen [Adaptive Fast Charging]
Afbeelding van door Samsung geautoriseerde bekabelde lader

Samsung geautoriseerd snel draadloos oplaadplatform

Afbeelding van Samsung geautoriseerd snel draadloos oplaadplatform

Let op:

• Een ventilator die in de lader is ingebouwd, kan tijdens het snel draadloos opladen geluid produceren.
  • Als het apparaat opwarmt of de omgevingsluchttemperatuur stijgt, kan de oplaadsnelheid automatisch trager verlopen. Dit is een normale werking om schade aan het apparaat te voorkomen.
  • Om de oplaadsnelheid te verhogen, wordt aanbevolen het apparaat of het scherm uit te schakelen.
  • De beschikbaarheid van de supersnelle oplaadfunctie kan verschillen afhankelijk van het model van het apparaat.

Opmerking: De schermafbeeldingen en het menu van het apparaat kunnen variëren, afhankelijk van het model en de softwareversie van het apparaat.

Bedankt voor je feedback!

Niet gevonden wat je zoekt? We helpen je graag verder.

Online
24/7 bereikbaar

WhatsApp

Stel je vraag op WhatsApp
24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen in de week

Messenger

Stel je vraag op Messenger
24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen in de week

Twitter

Stel je vraag aan ons op Twitter
24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen in de week

Samsung Community

Stel je vraag aan onze Community
of deel je ervaringen met andere
Samsung gebruikers

Facebook

Stel je vraag aan ons op Facebook
24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen in de week

Telefoon
24/7 bereikbaar

Door de landelijke maatregelen met betrekking tot het COVID-19 virus kan de wachttijd wat langer zijn dan je van ons gewend bent. Onze excuses voor het ongemak. We raden je aan ons een bericht te sturen via Whatsapp of via Messenger.

lokaal tarief