Hoe kan ik een screenshot maken met mijn smartphone of tablet?

Er is een aantal manieren om een screenshot te maken met je smartphone of tablet. Het is afhankelijk van je toestel en de Android versie welke manier voor jouw toestel van toepassing is.

Let op: Zorg bij iedere manier dat het beeld waarvan je een screenshot wilt maken, zichtbaar is op het scherm.

Let op: Het is bij gebruik van sommige apps en functies niet mogelijk een schermafbeelding te maken.

Schermafbeelding Smartphones - S7 en ouderKlik om uit te vouwen
1 Houd de starttoets en de aan/uit-toets tegelijkertijd ingedrukt. Je kunt opgeslagen afbeeldingen opslaan in de Galerij.
2 Maak een schermafbeelding door met de zijkant van je hand over het scherm te vegen, dit kan van rechts naar links of andersom.
Hoe kan ik een screenshot maken met mijn smartphone of tablet?
Hoe kan ik een screenshot maken met mijn smartphone of tablet?

Schermafbeelding S8 en nieuwerKlik om uit te vouwen
1 Houd de Aan/uit-toets en de Volume omlaag toets tegelijk ingedrukt om een schermafbeelding te maken.
2 Maak een schermafbeelding door met de zijkant van je hand over het scherm te vegen, dit kan van rechts naar links of andersom.
Schermafbeelding maken met bewegingsherkenningKlik om uit te vouwen

Bij sommige toestellen moet je eerst de functie voor bewegingsherkenning inschakelen om te vegen voor een scherm afbeelding.

Android 6.0 of lager? Tik op het scherm Instellingen op Bewegingen en gebaren

Android 7.0 of hoger? Ga naar Instellingen > Geavanceerde functies > Vegen voor schermafbeelding.

Weet je niet welke versie van Android op je toestel staat? Check het hier.

Hoe kan ik een screenshot maken met mijn smartphone of tablet?
Hoe kan ik een screenshot maken met mijn smartphone of tablet?
Hoe kan ik een screenshot maken met mijn smartphone of tablet?
Hoe kan ik een screenshot maken met mijn smartphone of tablet?

*Android 6.0 en lager

Schermafbeelding op een tabletKlik om uit te vouwen

Ook voor tablet zijn er twee manieren om een schermafbeelding te maken.

1 Houd de starttoets en de aan/uit-toets tegelijkertijd ingedrukt. Je kunt opgeslagen afbeeldingen opslaan in de Galerij.
2 Je kunt ook schermafbeelding maken door je hand naar links of rechts te vegen op het scherm.
Hoe kan ik een screenshot maken met mijn smartphone of tablet?
Hoe kan ik een screenshot maken met mijn smartphone of tablet?