Hoe pas ik de wijzerplaat aan op mijn Galaxy Watch?

Een van de krachtigste functies om je Galaxy Watch aan te passen, is de mogelijkheid om de wijzerplaat van je horloge te veranderen. U kunt kiezen uit een breed scala aan wijzerplaten vanaf je smartphone of je Galaxy Watch. Lees de onderstaande informatie om te weten te komen hoe je dit moet doen.

Weergave van een aangepast Galaxy Watch-scherm.

Je kan je wijzerplaat aanpassen met je Galaxy Watch of een smartphone.

Vanaf je Galaxy Watch:

Om de wijzerplaat aan te passen vanaf je Galaxy Watch, volg je deze stappen:

Weergave van een wijzerplaat met een druk- en houd-pictogram in het midden. Weergave van een wijzerplaat met een druk- en houd-pictogram in het midden.

Stap 1. Druk en houd op het startscherm ingedrukt.

Weergave van het aanpassingsscherm met een veeg naar links-pictogram. Weergave van het aanpassingsscherm met een veeg naar links-pictogram.

Stap 2. Veeg naar links en kies de wijzerplaat van je voorkeur.

Weergave van een gepersonaliseerde wijzerplaat met de knop "Aanpassen" gemarkeerd. Weergave van een gepersonaliseerde wijzerplaat met de knop "Aanpassen" gemarkeerd.

Stap 3. Wanneer je de wijzerplaat selecteert die je wilt gebruiken, tik je op de knop "Aanpassen" om deze wijzerplaat weer te geven op het hoofdscherm van je Galaxy Watch.

Let op: Afhankelijk van de wijzerplaat die je kiest, kan je de kleur van de wijzers van het horloge, de achtergrondkleur van de stand-by-stand of bepaalde snelkoppelingen van toepassingen naar wens wijzigen. Denk eraan dat niet alle wijzerplaten dit soort aanpassingen toelaten.

Vanaf je smartphone:

Je kunt je wijzerplaat rechtstreeks vanaf je smartphone aanpassen: Open de Galaxy Wearable-app →Tik op de optie Wijzerplaten → Kies je favoriete wijzerplaat en tik erop om deze op je Galaxy Watch weer te geven.

Je kan het proces ook met je telefoon doen door de Galaxy Wearable-app meer rechtstreeks vanaf je Galaxy Watch te openen. Volg deze stappen om dat te doen:

Weergave van een wijzerplaat met een druk- en houd-pictogram in het midden. Weergave van een wijzerplaat met een druk- en houd-pictogram in het midden.

Stap 1. Druk en houd op het startscherm ingedrukt.

Weergave van het aanpassingsscherm met het pictogram bewerken op telefoon gemarkeerd. Weergave van het aanpassingsscherm met het pictogram bewerken op telefoon gemarkeerd.

Stap 2. Tik op het pictogram Bewerken op telefoon om het scherm "Wijzerplaten" op je smartphone te openen.

Weergaven van het "wijzerplaten"-scherm op een smartphone. Weergaven van het "wijzerplaten"-scherm op een smartphone.

Stap 3. Kies op je smartphone de wijzerplaat die je op je Galaxy Watch wilt gebruiken en tik er op om weer te geven. Als de aanpassingsfunctie beschikbaar is voor de wijzerplaat die je wilt gebruiken, kan je dat bovenaan het scherm doen door op de knop "Aanpassen" te tikken.

Je kunt altijd meer wijzerplaten krijgen wanneer je maar wilt. Als je een nieuwe wijzerplaat op uw horloge wilt zetten en je kunt de juiste niet vinden in het gedeelte met suggesties, volg dan deze stappen:

Weergave van de Galaxy Wearable App met een tik op "Wijzerplaten" optie. Weergave van de Galaxy Wearable App met een tik op "Wijzerplaten" optie.

Stap 1. Open je Galaxy Wearable-app en tik op de optie "Wijzerplaten". Je kan de app ook vanaf je Galaxy Watch openen zoals in de vorige stappen.

Weergaven van het "wijzerplaten"-scherm op een smartphone. Weergaven van het "wijzerplaten"-scherm op een smartphone.

Stap 2. Scroll in het scherm "Wijzerplaten" naar beneden en tik op de optie "Meer wijzerplaten ophalen".

Weergave van het "Google Play"-scherm met een van de beschikbare wijzerplaten gemarkeerd. Weergave van het "Google Play"-scherm met een van de beschikbare wijzerplaten gemarkeerd.

Stap 3. Je smartphone zal je doorverwijzen naar "Google Play" waar je alle beschikbare wijzerplaten zult vinden. Tik op degene die je het leukst vindt.

Weergave van de geselecteerde wijzerplaat met een tik op de knop "Installeren". Weergave van de geselecteerde wijzerplaat met een tik op de knop "Installeren".

Stap 4. Tik op de “Installeer”-knop. Na het downloaden is je nieuwe wijzerplaat beschikbaar op je horloge en in de Wearable-app in het menu "Wijzerplaten".

Let op: Sommige wijzerplaten kunnen extra kosten met zich meebrengen die hoger zijn dan de kosten die met je telefoonprovider zijn overeengekomen. De opties en toepassingen van de wijzerplaten kunnen verschillen naargelang het model van je toestel.