Hoe voer ik een soft reset uit op mijn Samsung smartphone of tablet?

Foto van het scherm van een smartphone met de opties om de telefoon uit te schakelen zichtbaar.

Een soft reset wordt uitgevoerd door je apparaat aan en weer uit te zetten. Hierdoor worden alle open applicaties gesloten en wordt het geheugen van het apparaat gewist. Je persoonlijke gegevens worden niet aangetast.

Een soft reset kan helpen om bepaalde problemen met je smartphone of tablet op te lossen.

Om een soft reset uit te voeren volg je de stappen hieronder:

1 Veeg met twee vingers omlaag vanaf de bovenkant van het scherm om het paneel Snelle instellingen te openen.
Aan de bovenkant van het scherm omlaag vegen
2 Tik op de aan/uit-knop.
Aan/uit-knop geselecteerd
3 Tik op Uitschakelen.
Uitschakelen geselecteerd.
4 Houd de aan/uit-knop ingedrukt om het apparaat weer in te schakelen.

Is je toestel vastgelopen? Bekijk dan deze tips.