Meet je ecg met de Galaxy Watch-serie

Met de Samsung Health Monitor-app kun je je Galaxy Watch gebruiken om een ECG (elektrocardiogram) te maken, zodat je je hartslag kunt testen. Na het meten, kun je de gegevens op je Galaxy-smartphone opslaan en zo nodig de resultaten met je arts delen. Lees onze tips en instructies voor het gebruik van deze handige tool.

Ecg-meetscherm op de Samsung Galaxy Watch

Opmerkingen:

• Zorg dat je Galaxy Watch is bijgewerkt naar de nieuwste softwareversie. De informatie die wordt verzameld van je horloge, de Samsung Health Monitor-app of de bijbehorende software is niet bedoeld voor het stellen van een diagnose of het genezen, verminderen, behandelen of voorkomen van ziekten of andere aandoeningen. De ecg-functie is niet bedoeld voor gebruikers jonger dan 22 jaar of gebruikers met bekende hartritmestoornissen, anders dan atriumfibrilleren. Raadpleeg een medisch professional voor advies. Apparaatschermen en menu's kunnen variëren afhankelijk van de softwareversie, het land of de regio.
  • De ecg-functie is beschikbaar op de Galaxy Active2, Watch3, Watch4-serie, Galaxy Watch5-serie, Galaxy Watch6-serie.
  • De ecg-functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige landen.

Tips voor het meten van je ECG

Gebruik de volgende tips bij het meten van je ecg voor nauwkeurige resultaten:

• Zorg dat je hand, pols en horloge schoon zijn.

• Probeer het horloge iets van je polsbot in de richting je elleboog te dragen, om beter huidcontact te krijgen.

• Rust je onderarmen comfortabel op een tafel of vlak oppervlak, beweeg je armen niet en spreek niet tijdens het meten.

• Zorg dat je vingertop de Home-knop van het horloge tijdens het meten volledig bedekt en aanraakt.

• Als de meting stopt, onderbroken wordt of mislukt, zijn je vingers mogelijk te droog. Een droge huid of lichaamshaar op je pols kan de signaaloverdracht verstoren. Breng vochtinbrengende lotion aan op je huid of verwijder lichaamshaar voordat je de metingen uitvoert.

Je ECG meten

Het monitoren van de activiteit van je hart met je Galaxy Watch is een snel en eenvoudig proces. Zorg dat je horloge verbonden is met je Galaxy-smartphone voordat je verdergaat.

Samsung Health Monitor-app op een Galaxy Watch. Samsung Health Monitor-app op een Galaxy Watch.

Stap 1. Zorg dat je horloge strak om je pols zit en open de Samsung Health Monitor-app.

Samsung Health Monitor-app ECG-selectiescherm. Samsung Health Monitor-app ECG-selectiescherm.

Stap 2. Tik op ECG op het scherm.

Instructiescherm voor het meten van ecg op een Galaxy Watch. Instructiescherm voor het meten van ecg op een Galaxy Watch.

Stap 3. Controleer de informatie en sta zo nodig toestemmingen toe.
Tik op Open telefoon-app en ontgrendel je telefoon.
Volg de instructies op het scherm in de Samsung Health Monitor-app op je smartphone.

Persoon draagt een Galaxy Watch en meet ecg. Persoon draagt een Galaxy Watch en meet ecg.

Stap 4. Gebruik je andere hand en leg een van je vingers 30 seconden lichtjes op de Home-knop van je horloge. Er verschijnt een aftelling bovenaan het scherm van het horloge.

Opmerking: Druk tijdens het meten niet op de Home-knop; het indrukken van deze knop stop het meten.

Scherm met ecg-meetresultaten op een Galaxy Watch. Scherm met ecg-meetresultaten op een Galaxy Watch.

Stap 5. Wanneer het meetproces is voltooid, verschijnen de ecg-resultaten op je horloge. Veeg omhoog en omlaag om je resultaten te bekijken.

Optie om ecg-symptomen toe te voegen op een Galaxy Watch. Optie om ecg-symptomen toe te voegen op een Galaxy Watch.

Stap 6. Als je symptomen ervaart, veeg dan naar beneden en tik op Toevoegen.

Toevoegen en opslaan van ecg-symptomen op een Galaxy Watch. Toevoegen en opslaan van ecg-symptomen op een Galaxy Watch.

Stap 7. Veeg door de lijst en selecteer je symptomen. Tik op Opslaan om de symptomen toe te voegen.

Opmerking: Tik zo nodig op Bewerken om de geselecteerde symptomen te wijzigen.

Deel je resultaten

Na het meten van je ecg worden de resultaten omgezet naar een pdf-bestand. Je kunt dit rapport opslaan en delen via e-mail, Google Drive en andere services.

Samsung Health Monitor-app op een Galaxy-telefoon.

Open de Samsung Health Monitor-app > Meer opties (de drie verticale stippen) > Delen.
Selecteer je rapport > tik op Delen > kies je gewenste deeloptie.
Volg de instructies op het scherm om je rapport te delen.

Opmerking: Neem contact op met een Samsung-servicecentrum als je problemen hebt met de Samsung Health Monitor-app, je Galaxy Watch of je Galaxy-smartphone.