Oorzaken en oplossingen voor wanneer je Samsung Galaxy-apparaat warm wordt

De Galaxy-producten van Samsung zijn ontworpen met systeembeveiligingen om de degradatie van de productprestaties bij tijdelijke extreme temperaturen te minimaliseren. Ook zijn er batterijbeveiligingen om het opladen te beperken wanneer een bepaald warmteniveau wordt bereikt. Desondanks kunnen Galaxy-apparaten in bepaalde situaties en omgevingen warmte afgeven.

Een Samsung Galaxy-telefoon op een strandhanddoek in direct zonlicht.

Er zijn verschillende redenen waarom je Galaxy-apparaat warmte kan afgeven, variërend van het gebruik van een oplader van derden tot het gebruik van functies die veel stroom vereisen.

Apps

• App-installatie
  • Het gebruik van apps die veel processorvermogen vereisen, zoals games, streaming, GPS-tracking en meer.
  • Het gebruik van meerdere vensters of apps om te multitasken

Gegevens en bestanden

• Herstellen of overdragen van productgegevens
  • Uploaden of downloaden van grote bestanden
  • Synchroniseren van grote hoeveelheden gegevens met je e-mail of andere accounts

Video's

• Een video maken tijdens het updaten of installeren van een app
  • Een video-oproep maken tijdens het downloaden van een groot bestand
  • Een video afspelen of opnemen tijdens het navigeren

Opladen

• Het gebruik van een beschadigde oplader of externe connector of een defect snoer
  • Het gebruik van een oplader van derden
  • Opladen met een voorwerp, zoals een creditcard, tussen het apparaat en de oplader
  • De externe connector is bedekt met bijvoorbeeld vloeistof of stof

Er zijn enkele externe omgevingsfactoren die ervoor kunnen zorgen dat je Galaxy-apparaat warmer wordt dan normaal, zelfs als je apparaat volgens de officiële aanbevelingen wordt gebruikt. Samsung adviseert gebruikers om hun apparaat niet gedurende lange tijd te gebruiken in omgevingen zoals:

• Gebieden met een verhoogde omgevingstemperatuur
    Bijvoorbeeld: sauna's, hete buitenlucht, niet-geventileerde binnenruimtes

• Direct zonlicht

• Gebieden waar warmteafvoer moeilijk is
    Bijvoorbeeld: onder een deken, in de zak van een zware jas, in een tas

• Vóór een elektrische deken, verwarmingsmat, hot pack of autoverwarming

• Gebieden met slecht of geen bereik
    Bijvoorbeeld: ondergronds, bergachtige gebieden, afgelegen eilanden en landelijke wegen
Een Galaxy-telefoon in direct zonlicht terwijl deze is bevestigd aan een telefoonhouder op het dashboard van een auto. Een Galaxy-telefoon in direct zonlicht terwijl deze is bevestigd aan een telefoonhouder op het dashboard van een auto.
Een persoon die een Galaxy-telefoon gebruikt in direct zonlicht op het strand. Een persoon die een Galaxy-telefoon gebruikt in direct zonlicht op het strand.
Een Galaxy-telefoon liggend op een elektrische deken. Een Galaxy-telefoon liggend op een elektrische deken.

Als je Galaxy-apparaat begint oververhit te raken, zijn er een paar stappen die je kunt nemen om het probleem op te lossen.

• Controleer op eventuele recente software-updates en controleer daarna regelmatig op updates.
Batterij en apparaatonderhoud selecteren in Instellingen Batterij en apparaatonderhoud selecteren in Instellingen

Stap 1. Ga naar Instellingen > Batterij en apparaatonderhoud.

Nu optimaliseren selecteren. Nu optimaliseren selecteren.

Stap 2. Tik op Nu optimaliseren.

Gereed selecteren. Gereed selecteren.

Stap 3. Controleer het resultaat en tik op Gereed.

• Schakel apps uit die op de achtergrond werken door ""Limieten achtergrondgebruik"" in te schakelen
Batterij en apparaatonderhoud selecteren in Instellingen Batterij en apparaatonderhoud selecteren in Instellingen

Stap 1. Ga naar Instellingen > Batterij en apparaatonderhoud.

Batterij selecteren. Batterij selecteren.

Stap 2. Tik op Batterij.

Spaarstand selecteren. Spaarstand selecteren.

Stap 3. Zet de schuifknop Spaarstand op aan.

Limieten achtergrondgebruik selecteren. Limieten achtergrondgebruik selecteren.

Stap 4. Tik op Limieten achtergrondgebruik.

De functie 'Ongebruikte apps laten sluimeren' inschakelen. De functie 'Ongebruikte apps laten sluimeren' inschakelen.

Stap 5. Zet de schuifknop Ongebruikte apps laten sluimeren op aan.

Opmerkingen:

• De menu-indeling kan variëren afhankelijk van het model en de softwareversie van je apparaat.

• ""Spaarstand"" beperkt het gebruik van netwerk, gegevenssynchronisatie en achtergrondlocatie-informatie.

Als je merkt dat je apparaat (of oplader) warm wordt tijdens het opladen, verwijder dan de oplader van je Galaxy-apparaat, sluit alle actieve apps en wacht tot je apparaat is afgekoeld voordat je het opnieuw oplaadt. Als je ervoor kiest om draadloos op te laden, zorg dan dat er geen voorwerpen, zoals metalen objecten en creditcards, tussen je apparaat en de draadloze oplader liggen.

Een Galaxy-telefoon met een draadloze oplader en een USB-oplaadkabel. Een Galaxy-telefoon met een draadloze oplader en een USB-oplaadkabel.

Als het probleem aanhoudt, probeer dan op te laden met een andere compatibele Samsung-oplader en een USB-kabel. Houd er ook rekening mee dat een beschadigde of niet-compatibele oplaadkabel hitte kan veroorzaken in de oplaadpoort.

Een Samsung-wandoplader. Een Samsung-wandoplader.