Samsung smartwatch maakt of speelt geen geluid

Als je Samsung smartwatch helemaal geen geluid afspeelt of geen geluid uit de luidspreker laat komen, zelfs als het volume hoger staat, is het mogelijk dat het apparaat is gedempt. Of een stille modus zoals Niet storen, Theatermodus of Bedtijdmodus kan zijn ingeschakeld. Je kunt deze instellingen controleren en zo nodig uitschakelen.

Galaxy Watch

Let op: De beschikbare schermen en instellingen kunnen verschillen per draadloze dienstverlener, softwareversie en horlogemodel. Je Samsung smartwatch ondersteunt ook vele andere toegankelijkheidsfuncties om je te helpen het meeste uit je horloge te halen.

1 Open Instellingen
  • Telefoon: Open de Galaxy Wearable-app en tik vervolgens op Instellingen horloge.
  • Horloge: Open de Instellingen.
2 Open de Gehoorverbeteringen instellingen

Schuif naar beneden op het horloge of de telefoon en tik op Toegankelijkheid, tik vervolgens op Gehoorverbeteringen.

3 Schakel alle geluiden uit

Als Alle geluiden dempen is ingeschakeld, tik je op de schakelaar naast Alle geluiden dempen om het uit te schakelen. De schakelaar staat in de linkerstand als hij wordt uitgezet.

Je kunt ook controleren of stille modi zijn ingeschakeld, zoals Niet storen, Theatermodus en Bedtijdmodus. Je kunt de Theatermodus en de Bedtijdmodus uitschakelen door in Instellingen op Geavanceerde functies te tikken en deze uit te schakelen. Om de modus Niet storen uit te schakelen, veeg je naar beneden in het paneel Snelle instellingen en tik je op het pictogram Niet storen.

Alle geluiden uitschakelen op een Galaxy smartwatch
4 Open Geluiden en trillen instellingen

Navigeer op het horloge of de telefoon terug naar de instellingenpagina van het horloge en tik op Geluiden en trillen. Zorg ervoor dat het horloge niet op Mute staat.

5 Controleer op water

Als je horloge in water is ondergedompeld of als de microfoon of luidspreker nat is, is het mogelijk dat het geluid niet duidelijk te horen is tijdens een gesprek. Droog het horloge grondig af met een schone, zachte doek. Het water moet volledig uit het horloge zijn om de luidspreker weer te laten werken.

Als je horloge is blootgesteld aan een andere vloeistof dan zoet water (zoals zout water), spoel het dan onmiddellijk af met zoet water en droog het daarna af.

6 Service aanvragen

Als het horloge niet opnieuw kan starten door fysieke schade, zoals een vastzittende knop, ga dan naar het servicecenter om service aan te vragen.