Verschillende manieren om de batterij van je Galaxy smartphone op te laden

Laad de batterij op voordat je deze voor de eerste keer gebruikt of wanneer deze gedurende langere tijd niet is gebruikt. Hieronder vind je alle verschillende manieren om je smartphone op te laden.

1 Sluit de USB-kabel aan op de USB-voedingsadapter en sluit de USB-kabel aan op de multifunctionele aansluiting van het apparaat.
Sluit de USB-kabel aan
2 Sluit de USB-voedingsadapter aan op een stopcontact.

Als je een Galaxy smartphone wilt opladen met de nieuwe multipurpose jack met een Micro-USB kabel, moet je eerst een Micro-USB connector aansluiten.

Micro USB-aansluiting

Let op: Sluit geen micro-USB-kabel aan op de multifunctionele aansluiting van je apparaat. Als je dit wel doet, kunnen het apparaat en de kabel worden beschadigd.

Sluit de laadkabel aan op de draadloze oplader. Gebruik alleen door Samsung goedgekeurde draadloze opladers, aangezien andere draadloze opladers de batterij mogelijk niet goed opladen.

Draadloos opladen

Als de laadkabel correct is aangesloten op de ldraadloze oplader, zie je verschillende kleuren, afhankelijk van de laadstatus:

• Blauw: Opladen.
  • Groen: Volledig opgeladen.
  • Cyan: Aangesloten op een adapter met laag vermogen.
  • Geen: De smartphone is niet verbonden met het laadstation of het laadstation is niet aangesloten op de stroombron.

Plaats je Galaxy smartphone centraal op de draadloze oplader.

Plaats je Galaxy smartphone centraal op de draadloze oplader

Als je een draadloze oplader een standaard heeft, kun je de smartphone ook opladen door deze tegen de standaard te laten leunen.

Plaats de smartphone op de draadloze opladerPlace the smartphone on the charging pad

Wanneer de smartphone volledig is opgeladen, verwijder hem dan van de draadloze oplader. De laadstatus wordt op het scherm van de smartphone aangegeven met een batterijpictogram.

Let op: Als je een draadloze oplader met een snellaadfunctie gebruikt, gebruik dan alleen door Samsung goedgekeurde oplaadkabels en voedingsstekkers die de snellaadfunctie ondersteunen (9 V/1,67 A, 9 V/2 A, 12 V/2,1 A). De snellaadfunctie moet worden ondersteund door de smartphone en het oplaadstation.

Als de led's niet werken zoals beschreven, moet je de lader van de draadloze oplader loskoppelen en weer aansluiten.

Tips voor draadloos opladen

• De smartphone moet gecentreerd zijn op de draadloze oplader.
  • Er mogen zich geen andere voorwerpen zoals metalen voorwerpen, magneten of kaarten met magnetische strepen tussen de smartphone en het laadvlak bevinden.
  • De achterkant van het mobiele apparaat en de lader moet schoon en stofvrij zijn.
  • aGebruik alleen door Samsung goedgekeurde draadloze opladers en oplaadkabels met de juiste nominale ingangsspanning.Use only Samsung approved charging pads and charging cables with appropriate rated input voltage.
  • Een beschermhoes kan het laadproces verstoren. Verwijder in dit geval de beschermhoes van de smartphone.
  • Als je tijdens het draadloos opladen een kabeloplader op de smartphone aansluit, is de draadloze laadfunctie niet meer beschikbaar.
  • Als je de draadloze oplader op plaatsen met een slechte ontvangst gebruikt, kan de ontvangst tijdens het opladen volledig mislukken.
  • Het laadstation heeft geen aan/uit schakelaar. Wanneer het laadstation niet in gebruik is, moet je de stekker van het laadstation uit het stopcontact halen om energieverbruik te voorkomen.

De meeste Galaxy smartphones ondersteunen de adaptieve snellaadfunctie van Samsung en Qualcomm's Quick Charge 2.0. Als je je apparaat aansluit op een lader die ten minste één van deze twee standaarden ondersteunt, kun je de snelladerfunctie gebruiken.

Om de batterij te sparen, is de snellaadfunctie echter niet beschikbaar wanneer het scherm is ingeschakeld. Laat het scherm uitgeschakeld voor het opladen.

Als de snellaadfunctie niet geactiveerd is op je Galaxy smartphone met Android versie 6.0, volg dan deze stappen:

1. Open ‘Instellingen'.
  2. Tik op 'Batterij'.
  3. Activeer het menu-item "Snelladen".

Als de snellaadfunctie niet geactiveerd is, volg dan deze stappen voor Android versie 6.0 en verder:

1. Open ‘Instellingen'.
  2. Tik op "Onderhoud van het apparaat".
  3. Selecteer "Batterij".
  4. Tik op het pictogram met meer optiesen vervolgens op "Geavanceerde instellingen" of "Instellingen".
  5. Verschuif de “Snelladen”-schakelaar om deze te activeren.

Hoe de snellader eruitziet

Snel opladen
Tips voor snel opladen

• Om de snelladerfunctie te kunnen gebruiken, moet het scherm van je telefoon zijn uitgeschakeld of moet de telefoon worden uitgeschakeld wanneer je de batterij oplaadt.
  • Om de oplaadsnelheid te verhogen, laad je je apparaat op in de 'Vliegtuigmodus’
  • Tijdens het opladen van de batterij wordt dit aangegeven in het meldingspaneel en op het batterijpictogram in de rechterbovenhoek van je telefoon.
  • Je kunt de resterende laadtijd op het scherm controleren. De werkelijke resterende tijd kan variëren afhankelijk van de oplaadomstandigheden.
  • Je kunt de ingebouwde snellader niet gebruiken wanneer je de batterij met een standaard acculader oplaadt.
  • Als het apparaat opwarmt of de omgevingsluchttemperatuur stijgt, kan de oplaadsnelheid automatisch trager verlopen. Dit gtebeurt om schade aan het apparaat te voorkomen.
  • Wanneer je de batterij voor het eerst oplaadt, sluit je de telefoon eenvoudigweg aan op de meegeleverde lader en laadt je de telefoon op vanaf het niveau van de batterij totdat het apparaat volledig is opgeladen. De eerste accuniveaus en oplaadtijden kunnen variëren.
  • Vermijd een batterijniveau van 0% voor een langere levensduur van de batterij. U kunt de batterij op elk moment opladen, zodat deze binnen het optimale bereik van 20-80% blijft.
  • Alle Samsung voedingen voor smartphones zijn geschikt voor 100-240 volt. Deze informatie vind je op de voedingseenheid. Daarom kun je je smartphone in het buitenland opladen met 110 volt.
Voedingseenheid in volt
  • Als je je mobiele apparaat tegelijkertijd aansluit op een kabeloplader en het op een draadloze oplader plaatst, wordt het alleen via de bedrade lader opgeladen.