Problemen met opladen | Samsung NL

Als je Samsung-tablet of -telefoon niet oplaadt, hoewel de oplader is aangesloten, werkt de oplader mogelijk niet goed, kan de kabel defect zijn of de oplaadport van het toestel is beschadigd. Houd er rekening mee dat materialen zoals stof, vuil, vocht, etc. tussen de smartphone en de oplader kunnen zorgen tot een verminderde capaciteit en in uitzonderlijke gevallen zelfs een kortsluiting.

Lees de volgende aanbevelingen en controle punten om je probleem te verhelpen.

Controlepunten bij slecht of niet opladen van de smartphone

1 Gebruik altijd een originele oplader

Denk er bij het opladen van je smartphone aan dat het gebruik van niet-gecertificeerde of nagemaakte oplaadaccessoires
veiligheidsproblemen kunnen veroorzaken die resulteren in schade aan het product.

Wij raden daarom ten zeerste aan authentieke Samsung-accessoires te gebruiken. Wanneer je de lader niet gebruikt, verwijder deze dan uit het stopcontact.

snel laden
2 Controleer de contactpunten

Zorg dat alle contactpunten schoon en onbeschadigd zijn. Schijn met een (zak)lamp in de aansluiting en maak deze vervolgens schoon met bijvoorbeeld een tandenrager, oude tandenborstel of een houten tandenstoker. Gebruik in ieder geval geen metalen of vochtige  voorwerpen, want die kunnen de aansluiting beschadigen.

stof
3 Locatie van opladen

Je toestel zal tijdens het opladen warmer worden (dit is gebruikelijk). Zorg er daarom altijd voor dat het toestel de warmte goed kwijt kan door deze
bijvoorbeeld uit het hoesje te halen en op een hard en horizontaal vlak te leggen, zoals bijvoorbeeld een tafel of bureau. Dus niet op de zitbank of op/onder een kussen of matras.

4 Controleer staat van USB-kabel

Het kan zijn dat er beschadiging is ontstaan aan de kabel, waardoor het toestel niet goed oplaadt. Wanneer je een beschadiging constateert, is het nodig om de kabel te vervangen.

usbkabel
5 Controleer de laadadapter

Sluit de lader aan op een ander toestel. Test gedurende 5 minuten of het laadproces start op dat toestel.

Werkt de lader niet?
Dan kun je de lader binnen de garantieperiode van 24 maanden gratis vervangen. Raadpleeg hiervoor de garantievoorwaarden

Valt de lader buiten de garantieperiode of is er sprake van een gebruikerschade, dan dien je een nieuwe lader te kopen. Dit kan via de Samsung Store.

Nog geen oplossing gevonden?

Mocht je toestel nog niet naar behoren werken, bekijk dan de reparatie mogelijkheden. Samsung repareert altijd met originele onderdelen, en behoud van fabrieksgarantie. Jouw Samsung blijft 100% Samsung.