Geen geluid uit de achterspeakers of subwoofer bij de HW-Q90R

Zodra je momenteel je tv uitzet die verbonden is met de HW-Q90R, kan het zijn dat er geen geluid meer komt uit de draadloze achterspeakers of subwoofer. Dit kan gemakkelijk verholpen worden met een firmware update.

Om een firmware update uit te voeren moet je de speakers opnieuw verbinden, de soundbar updaten en vervolgens de subwoofers en achterspeakers updaten.

Let op: als je de speakers al geüpdatet hebt, dien je ze eerst los te koppelen om ze vervolgens weer te verbinden voordat de update werkt.

De speakers opnieuw aansluiten

1 Koppel al het stroom van je soundbar, subwoofer en achterspeakers los. Verbind het daarna weer in deze volgorde:

subwoofer - linker achterspeaker - rechter achterspeaker - soundbar.
2 Koppel de draadloze achterspeakers aan elkaar.

Indien nodig kun je de volgende instructie uit de handleiding volgen:
pairing instructions
pairing instruction

De soundbar updaten

Er zijn twee manieren om je soundbar te updaten. Je kunt updaten via Wi-Fi of door de update te downloaden op een computer en via een USB-stick overzetten naar je soundbar.

Updaten via het Wi-Fi-netwerkKlik om uit te vouwen
1 Zorg ervoor dat de soundbar een connectie heeft met de wifi via de SmartThings app.

Download the SmartThings app for Android and iOS

2 Open de SmartThings app en kies de HW-Q90R Soundbar soundbar om toegang te krijgen tot het controlemenu.
3 Klik op de drie verticale puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm en klik dan op Informatie
4 Als de firmware versie HW-Q90RWWB-1007.9 is, update dan je speakers en achterspeakers.

Is de versie lager, klik dan eerst op ‘Firmware Update’. Zodra de update klaar is, kun je verder naar de volgende stap.
Updaten via een USB-stickKlik om uit te vouwen
1 Download de laatste firmware-versie op een computer in een Zip bestand.
2 Unzip de map en kopieer de map ‘SAT-HKA19WWC’ naar een USB-stick.

Please note: the SAT-HKA19WWC folder should not be placed within any other folder on the USB stick. The soundbar will not be able to read the files if they are within another folder on the USB drive

Let op: zet de ‘SAT-HKA19WWC’-map niet in een andere map op je USB-stick. De soundbar kan zo de bestanden namelijk niet lezen

3 Zet de soundbar aan en plaats de USB-stick in de service-poort aan de onderkant van de soundbar. De firmware update zal automatisch beginnen.
4 Tijdens de update zul je op het display twee keer de cyclus UPDATE > BYE > ON zien.
5 Na twee keer deze cyclus te hebben doorlopen zal de soundbar opnieuw opstarten en zul je de laatste audiobron ongeveer twintig seconden op het display zien voordat de soundbar uitgaat.

Subwoofer & achterspeakers updaten

Zodra de soundbar is geüpdatet, moet je de firmware van de subwoofer en achterspeakers updaten.

Let op: als de soundbar al eerder is geüpdatet, moet je nog wel de stap van het opnieuw aansluiten van de speakers uitvoeren.

1 Zet de soundbar aan en wacht drie minuten.
2 Druk op een toets van de afstandsbediening zodat het display verlicht wordt.
3 Zodra het display verlicht is, druk je op de ‘naar beneden’ knop en houd je deze zes seconden ingedrukt totdat 'UPDATE' op het display verschijnt.
4 Tijdens de update verschijnt er UPDATE > BYE > ON op het display.

Hierna zal de soundbar opnieuw opstarten en zul je de laatste audiobron ongeveer twintig seconden op het display zien voordat de soundbar uitgaat.

De update is nu klaar.

Bedankt voor je feedback!

Niet gevonden wat je zoekt? We helpen je graag verder.

Online
24/7 bereikbaar

WhatsApp

Stel je vraag op WhatsApp
24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen in de week

Messenger

Stel je vraag op Messenger
24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen in de week

Twitter

Stel je vraag aan ons op Twitter
24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen in de week

Samsung Community

Stel je vraag aan onze Community
of deel je ervaringen met andere
Samsung gebruikers

Facebook

Stel je vraag aan ons op Facebook
24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen in de week

Telefoon
24/7 bereikbaar

Door de landelijke maatregelen met betrekking tot het COVID-19 virus kan de wachttijd wat langer zijn dan je van ons gewend bent. Onze excuses voor het ongemak. We raden je aan ons een bericht te sturen via Whatsapp of via Messenger.

lokaal tarief