Hoe werkt Toegang op afstand op Smart TV? | Samsung NL

Je kunt je beeld van computer of laptop verdubbelen met de Samsung Smart TV. Wanneer je toegang wilt krijgen tot MS Office 365 of het pc-scherm wilt delen, is er een eenvoudige manier om toegang te krijgen tot jouw pc met behulp van je tv.

Gebruik Toegang op afstand wanneer je thuis werkt of studeert

In de loop der tijd worden de functies van de tv steeds verder ontwikkeld. De tv zelf ondersteunt veel functies, maar als jouw pc beschikbaar is via de tv zijn er nog veel meer functies mogelijk. Naast pc-toegang op afstand en pc-spiegeling, kun je direct toegang krijgen tot MS Office 365 en werken aan documenten op jouw tv. Bekijk de functies die beschikbaar zijn met Toegang op afstand.

Drie aansluitmethoden voor Toegang op afstand op de tv

Drie basisfuncties zijn beschikbaar in het Toegang op afstand-menu. Via de tv-webbrowser kun je jouw pc op afstand bedienen via een IP-netwerk, je kunt het scherm delen van een pc of een smartphone als deze is aangesloten op hetzelfde Wi-Fi en je kunt Office 365 direct op de tv gebruiken.

drie verschillende gebruiksmogelijkheden met toegang op afstand

Met de functie pc op afstand kun je de pc bedienen vanaf een Smart TV. Je moet het juiste IP-adres, de gebruikersnaam en het wachtwoord van de pc kennen om de functies van de externe pc te kunnen gebruiken. Zorg ervoor dat je toetsenbord en muis zijn aangesloten op de tv, en volg de handleiding voor toegang tot je pc op de tv.

Hoe maak je een verbinding met een pc op afstand?

Stap 1. Selecteer Bron in het menu van de Smart Hub en kies dan Toegang op afstand.

menu voor instellingen toegang op afstand

Stap 2. Selecteer pc op afstand in het Toegang op afstand-menu.

toegang op afstand hoofdpaneel naar pc op afstand

Stap 3. Voer het IP-adres, de gebruikersnaam en het wachtwoord van je pc in.

maak verbinding met een pc op afstand

Let op: Deze functie is alleen beschikbaar op 2019 en nieuwere tv-modellen. De tv en computer moeten op hetzelfde netwerk zijn aangesloten.

Activeer Remote Desktop op de externe pc

Je moet ervoor zorgen dat de Remote Desktop-instelling op jouw pc is geactiveerd. Navigeer door het systeemmenu in het configuratiescherm van de pc en selecteer Remote Desktop en schakel dit vervolgens in.

pc-instellingen voor Remote Desktop

Systeemvereisten

Windows: Alleen ondersteund door Windows 7 Professioneel of hoger met RDP (Remote Desktop Protocol), behalve win10 Home

MAC: Alleen ondersteund door MAC OSX 10.5 of hoger met VNC (Virtual Network Computing for Mac)

Opmerking:
  • Als de MAC-verbinding met VNC te langzaam is, verlaag dan de resolutie in het menu instellingen van de app.
  • Geen geluidsondersteuning voor VNC. (door de beperking van het protocol)
  • Ondersteund onder de voorwaarde van het gebruik van identieke AP. (Zonder IP in te voeren, IP-lijst weergegeven onder de identieke AP)
  • De instelling van de pc moet "Afstandsbediening toestaan" zijn. Linux wordt niet ondersteund.

Remote Access wordt ook geleverd met Wi-Fi Direct, wat het naadloos delen van het scherm tussen tv's en pc's mogelijk maakt. Om het scherm van je pc op je tv te delen, of omgekeerd, gebruik je de instructies op het scherm om de instelling aan te passen en sluit de de tv aan op een computer met Wi-Fi.

Hoe kan ik Screen Share activeren?

Stap 1. Selecteer op je pc: 'Management Center' of 'Device' in de taakbalk.

taakbalk op de pc

Stap 2. Selecteer Verbinden of Projector en kies vervolgens je tv om de verbinding te maken.

tv selecteren op pc

Let op:

• Scherm delen wordt alleen ondersteund door Window 10 Professional of een hogere versie.
  • Er is geen resolutiegrens, aangezien het pc-scherm in realtime wordt vastgelegd en opnieuw wordt gecodeerd.

Je hebt toegang tot MS Office 365 via de Toegang op afstand-functie om te werken met Word, Excel en PowerPoint.

Deze functie is gebaseerd op cloudservice via de webbrowser op de tv. Daarom is er geen OS-grens.

Toegang tot Office 365

Stap 1. Selecteer het Office 365-pictogram op het paneel voor Toegang op afstand.

toegang op afstand hoofdpaneel Office365

Stap 2. Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in voor je Microsoft Office-account.

office 365 loginscherm

Opmerking: Sommige symbolen die niet worden ondersteund door Samsung One. Het UI Font is mogelijk niet leesbaar.

Opmerking: Deze afbeelding is slechts een voorbeeld in het Engels, maar is beschikbaar in de taal van jouw land.