Hoe kan ik verbindingsproblemen met wifi op mijn Samsung TV oplossen?

Een Samsung TV naast een wifi-router

Er zijn een handvol manieren waarop je de internetverbinding op je Samsung TV kunt verbeteren, of je de verbinding nu helemaal kwijt bent of moeite hebt om hem in stand te houden. Je favoriete sportteam of serie kan zo weer op het scherm te zien zijn!

Opmerking: Als dit de eerste keer is dat je je tv op het internet aansluit, ga dan naar de stap "Opnieuw verbinding maken met het internet" hieronder. Controleer voordat je de onderstaande stappen begint of er geen obstakels zijn tussen de tv en de router, en controleer vervolgens de afstand tussen tv en router. Als je tv verbonden is met wifi, kan het enige tijd duren voordat hij opnieuw verbinding maakt met wifi nadat hij is aangezet. Wacht 30 seconden om te zien of hij weer verbinding maakt met internet.

Router en Samsung TV op verschillende plaats en belemmerd door muur

Soms lost het loskoppelen van zowel je tv als je router en dan weer aansluiten verbindingsproblemen op.

1 Verwijder voorzichtig de stroomkabels van zowel je tv als je router.
2 Wacht dan minstens 30 seconden.
3 Sluit vervolgens de stroomkabels weer aan op je tv en router. Dit zal een zachte reset van beide apparaten uitvoeren.
Stroomkabels van router en Samsung TV worden aangesloten
4 Wacht een paar minuten tot de apparaten met elkaar communiceren, en controleer dan of er veranderingen zijn in je internetverbinding.
Router knippert naast Samsung TV op een standaard
5 Als het probleem aanhoudt, ga dan door naar de volgende stap.

Nu je een zachte reset op je router hebt uitgevoerd, moet je controleren of je router verbonden is met het internet. Je kunt dit doen door naar de andere apparaten in je huis te gaan die ook op je router zijn aangesloten. Als die apparaten niet verbonden zijn met internet, dan ligt het probleem waarschijnlijk bij je router en niet bij je tv. In dat geval moet je contact opnemen met je Internet Service Provider (ISP).

Laptop, tablet, telefoon in de buurt van een router

Als je andere apparaten echter geen verbindingsproblemen hebben, dan ligt je probleem waarschijnlijk bij je tv. Ga door naar de volgende stap.

Nu je hebt gecontroleerd of de router verbonden is met het internet, moet je de verbinding tussen je router en je tv controleren. Bekijk de onderstaande punten:

• Is je router met een ethernetkabel op de tv aangesloten? Zo niet, dan raden we sterk aan een ethernetkabelverbinding op je tv te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je tv een consistente verbinding met het internet houdt.
Weergegeven ethernetkabelpoort van de router
  • Als je al verbonden bent met een ethernetkabel, controleer dan of de ethernetkabel werkt en niet beschadigd is. Je kunt de kabel testen door hem aan te sluiten op andere apparaten, zoals een laptop, om er zeker van te zijn dat je ethernetkabel niet beschadigd is.
  • Als verbinding met je tv via een ethernetkabel niet mogelijk is, zet je router dan zo dicht mogelijk bij de tv. Er mogen geen obstakels zijn tussen je tv en router, zoals muren, andere elektronische apparaten, enz.

Als het probleem aanhoudt, ga dan door naar de volgende stap.

Omdat de verbinding tussen je router en tv niet het probleem is, moet je proberen het netwerk op je tv te resetten. Gebruik de volgende stappen:
1 Navigeer op je tv naar en selecteer Menu.
2 Selecteer Instellingen en vervolgens Alle instellingen.
3 Selecteer Verbinding.
4 Selecteer Netwerk, en vervolgens Reset Netwerk.
Reset netwerk aangegeven in het menu Netwerkinstellingen
5 Je wordt gevraagd of je de netwerkinstellingen opnieuw wilt instellen. Kies Reset.
6 Zodra je netwerk opnieuw is ingesteld, selecteer je Netwerkinstellingen om je verbinding opnieuw in te stellen.
7 Als het probleem aanhoudt, ga dan door naar de volgende stap.

Als je nog steeds problemen ondervindt, kan een fabrieksreset nodig zijn. Houd in gedachten dat dit anders is dan het resetten van je netwerk.

1 Navigeer op je tv naar en selecteer Menu.
2 Selecteer Instellingen en vervolgens Alle instellingen.
3 Selecteer Algemeen & Privacy.
4 Scroll naar de onderkant van de lijst en kies dan Reset.
Reset gemarkeerd in het menu Algemene & Privacy instellingen
5 Je moet je PIN-code invoeren (de standaard PIN-code is 0000). Kies Reset.
6 Selecteer dan OK. Je tv wordt na enkele ogenblikken automatisch gereset.
7 Als deze stappen niet overeenkomen met de instellingen van je tv, navigeer dan naar Instellingen, selecteer Support, en selecteer vervolgens Zelfdiagnose. Reset komt in dat menu te staan. Je kunt ook de Gebruiksaanwijzing voor exacte instructies voor jouw tv model.
8 Na het uitvoeren van een fabrieksreset moet je het eerste installatieproces voor je tv beginnen en je tv opnieuw met het internet verbinden. Als je het verbinden met het internet tijdens het eerste installatieproces hebt overgeslagen, kun je doorgaan naar het volgende onderdeel om verbinding te maken met het internet.

Na een fabrieksreset worden alle instellingen van je tv gewist en moet je opnieuw verbinding maken met het internet. Gebruik de volgende stappen.

1 Navigeer op je tv naar en selecteer Menu.
2 Selecteer Instellingen en vervolgens Alle instellingen.
3 Selecteer Verbinding, en dan Netwerk.
4 Selecteer Netwerkinstellingen openen.
Open Netwerkinstellingen gemarkeerd in het menu Netwerkinstellingen
5 Kies Bedraad als je tv met een ethernetkabel op je router is aangesloten of Draadloos als je je tv met je wifi-netwerk wilt verbinden.
6 Als je Bekabeld hebt gekozen, wordt de verbinding automatisch tot stand gebracht. Als je Draadloos hebt gekozen, selecteer dan de naam van je wifi-netwerk, voer je netwerkwachtwoord in en selecteer dan Klaar.
7 Zodra je met het internet verbonden bent, selecteer je OK.

Als het na het volgen van alle bovenstaande stappen nog steeds niet lukt om je tv met wifi te verbinden, neem dan contact op met Samsung Service.