Wat moet ik doen als de HMDI van mijn tv niet werkt?

HDMI (High Definition Multimedia Interface) wordt gebruikt om een video- en audiobron (zoals een spelconsole, blu-rayspeler of een laptop) aan te sluiten op een digitaal beeldscherm (zoals je tv of pc-monitor). Als er een probleem is met de HDMI-verbinding met je tv, kun je problemen ondervinden met het beeld of geluid of met beide. Als de HDMI-poorten op je tv niet goed werken, werk dan eerst de software op je tv bij en probeer dan de onderstaande stappen om het probleem op te lossen.

HDMI (High Definition Multimedia Interface) wordt gebruikt om een video- en audiobron aan te sluiten op een digitaal beeldscherm

Soms is het verhelpen van de HDMI-verbinding zo eenvoudig als een andere kabel of poort gebruiken.

1 Zorg ervoor dat de HDMI-kabel aan beide uiteinden goed is aangesloten.
2 Probeer een andere HDMI kabel.
3 Sluit je HDMI-apparaat aan op een andere HDMI-poort.

Alle tv's hebben verschillende ingangsbronnen beschikbaar, zoals tv, DVD, HDMI of USB. Inhoud van elke ingangsbron wordt weergegeven wanneer de overeenkomstige bron op de tv is geselecteerd. Als uw apparaat bijvoorbeeld is aangesloten op HDMI1, moet je ervoor zorgen dat je tv de inhoud weergeeft die het ontvangt van de HDMI1-bron.

Let op: Als je afstandsbediening een Source-knop heeft, druk je daarop tot de juiste ingangsbron is geselecteerd.

Gebruik je OneRemote:

1 Controleer de achterkant van je tv om te zien op welke poort het apparaat is aangesloten.
2

Druk op de Home-knop op de afstandsbediening.

3

Navigeer naar Bron druk vervolgens op de knop Select (middelste rondje) op je afstandsbediening om te selecteren.

4

Gebruik de knoppen Links en Rechts op je afstandsbediening om naar de juiste bron te navigeren en druk vervolgens op de knop Select op jouw afstandsbediening om te selecteren.

In veel gevallen kan een apparaat een conflict veroorzaken met andere aangesloten apparaten. Om vast te stellen welk apparaat het probleem veroorzaakt, kan je proberen alle apparaten los te koppelen en ze een voor een weer aan te sluiten om te testen of het probleem zich nog steeds voordoet wanneer elk apparaat weer wordt aangesloten.

1 Schakel alle HDMI-apparaten uit die op je tv zijn aangesloten en zet de tv uit.
2 Trek de stekker van de tv uit het stopcontact.
3 Koppel alle HDMI-kabels los van de tv en de apparaten.
4 Sluit de HDMI-kabel opnieuw aan op een van uw apparaten en sluit deze aan op de HDMI-poort van de tv.
5 Steek de voedingskabel van de tv weer in het stopcontact.
6 Zet je tv en je aangesloten apparaat aan.
7 Als het werkt, probeer dan een tweede apparaat aan te sluiten, enzovoort, totdat alle apparaten zijn aangesloten en goed werken.

Als je alle stappen hebt uitgevoerd, en de HDMI-aansluiting werkt nog steeds niet naar behoren. Maak dan een afspraak voor reparatie uitgevoerd door experts die Samsung tv’s door en door kennen.