Kako sinhronizirati svojo galerijo z oblakom z računom Google
Sinhronizacija Galerije Samsung z Googlom v oblaku je dvosmerna storitev sinhronizacije, ki jo skupaj zagotavljata Galerija Samsung in Google Foto. Če povežete račun Google, se fotografije in videoposnetki, dodani, urejeni ali izbrisani v Galeriji, sinhronizirajo z Google Foto ter z aplikacijami Galerija v vseh napravah, povezanih z istim računom, kar vam omogoča, da imate enake fotografije in videoposnetke v več napravah. Vsa sinhronizirana predstavnostna vsebina je shranjena v prostoru za shranjevanje v vašem računu Google in si jo lahko ogledate neposredno v Google Foto.
Opomba:
- Ta funkcija je na voljo v uporabniškem vmesniku One UI 9.0 ali novejšem, podpora za starejše različice pa bo sčasoma na voljo. Razpoložljivost se lahko razlikuje glede na napravo, državo, operaterja ali različico programske opreme.
- V skladu z Googlovimi pogoji uporabe ta storitev v nekaterih državah ni na voljo.
Povežite svoj račun Google
Povezovanje računov lahko začnete neposredno v nastavitvah aplikacije Gallery ali prek kartice z namigom, ki se lahko prikaže v aplikaciji.
* Če še niste prijavljeni v svoj račun Samsung, sledite pozivom na zaslonu, da se prijavite in dodelite potrebna dovoljenja. Ko ste prijavljeni, znova tapnite Sinhroniziranje fotografij in videov, da dokončate povezovanje računa Google.
Ob nastavitvi se bo privzeto naložil le album Kamera. Katere albume želite naložiti, lahko spremenite tako, da odprete Galerija > Meni > Nastavitve > Sinhroniziranje fotografij in videov > Albumi za sinhronizacijo in izberete želene albume.
Opomba: Poti se lahko razlikujejo glede na napravo in različico aplikacije.
Preverite povezavo
Ko je povezovanje končano, se bo v nastavitvah aplikacije Galerija pod menijem Sinhroniziranje fotografij in videov prikazal in vklopil gumb za sinhronizacijo.
Poleg tega lahko prek spodnje poti preverite, ali je bila povezava vzpostavljena:
Opomba:
- Pri uporabi več naprav se fotografije in videoposnetki v Galeriji sinhronizirajo med napravami Samsung, prijavljenimi v isti račun Samsung, pri čemer je ta račun v vsaki napravi povezan z istim računom Google.
- Če naprava ni povezana z omrežjem, sinhronizacija Galerije ne bo odražala sprememb v oblaku. Če med prekinitvijo povezave uredite, izbrišete ali dodate sinhronizirane fotografije, se bodo po ponovni vzpostavitvi omrežne povezave samodejno sinhronizirale z oblakom.
- Ko je sinhronizacija izklopljena, fotografije in videoposnetki, ki so bili predhodno sinhronizirani, ostanejo varno shranjeni v shrambi računa Google. Elementi, ki so samo v oblaku, pa ne bodo več prikazani v aplikaciji Galerija (skriti so, ne izbrisani). Medtem ko je sinhronizacija izklopljena, ustvarjanje, urejanje ali brisanje elementov ne bo posodobljeno v shrambi računa Google.
Prekinite povezavo z računom Google
Če želite uporabiti drug račun, morate prekiniti povezavo z obstoječim povezanim računom Google, preden ga povežete z drugim.
Opomba:
- Prekinitev povezave z računom pomeni, da fotografije in videoposnetki v stanju v oblaku (brez lokalnih izvirnikov) ne bodo več vidni v aplikaciji Samsung Gallery.
- Obstoječe fotografije in videoposnetke si je še vedno mogoče ogledati v aplikaciji ali na spletnem mestu Google Photos, s ponovno povezavo računa pa boste lahko isto vsebino znova videli v aplikaciji Gallery.
Omejitve velikosti in oblik zapisa datotek: Naložite lahko fotografije do 200 MB in videoposnetke do 20 GB. Podprte oblike zapisa fotografij vključujejo AVIF, BMP, GIF, HEIC, ICO, JPG, PNG, TIFF, WEBP in izbrane datoteke RAW. Podprte oblike zapisa videoposnetkov vključujejo 3GP, 3G2, ASF, AVI, DIVX, M2T, M2TS, M4V, MKV, MMV, MOD, MOV, MP4, MPG, MTS, TOD in WMV.
Opomba: Formati in velikosti datotek se lahko spremenijo v skladu z Googlovimi pravilniki o nalaganju.
Kartice SD: Funkcija sinhronizacije za kartice SD ni na voljo, saj so zunanji pomnilnik. Če želite sinhronizirati fotografije in videoposnetke, shranjene na kartici SD, jih premaknite v notranji pomnilnik in jih izberite v razdelku Albumi za sinhronizacijo.
Secure Folder: Če fotografije in videoposnetke, ki so v trenutni napravi in sinhronizirani z oblakom, premaknete v Secure Folder, se lokalne datoteke premaknejo v Secure Folder, sinhronizirani izvirniki pa ostanejo v shrambi Google Account in so še naprej prikazani v aplikaciji Gallery.
Nasprotno pa fotografij in videoposnetkov, ki so shranjeni samo v oblaku in nimajo izvirnih datotek v trenutni napravi, ni mogoče neposredno premakniti v Varno mapo. V tem primeru morate izvirne datoteke pred premikanjem prenesti v napravo.
Izbrišite ali obnovite elemente
Če izbrišete sinhronizirano fotografijo v Galeriji ali storitvi Google Photos, jo odstranite z obeh mest in jo za 30 dni premaknete v Koš.
Opomba: Brisanje elementov v galeriji Koš trajno odstrani izvirne datoteke iz prostora za shranjevanje v računu Google.
Upravljanje in razširjanje prostora za shranjevanje
Sinhronizacijo z galerijo Samsung lahko uporabljate s 15 GB brezplačnega prostora za shranjevanje v oblaku, ki je vključen v vsak Google Račun, ne da bi se naročili na plačljiv paket prostora za shranjevanje Google. Če potrebujete dodaten prostor za shranjevanje, se lahko naročite na paket Google One. Obstoječi naročniki na Google One se lahko prijavijo s svojim Google Računom in še naprej uporabljajo svoj trenutni paket.
Če želite sprostiti prostor v shrambi računa Google, uporabite funkcijo upravljanja shrambe Google One za brisanje nepotrebnih datotek. Vendar upoštevajte, da boste z brisanjem sinhroniziranih fotografij v aplikaciji Google Foto te fotografije izbrisali tudi iz naprave Samsung in aplikacije Galerija.
Opomba: Znižanje paketa shrambe Google One ali preklic paketa ne bo povzročilo takojšnjega izbrisa predhodno shranjenih podatkov. Vendar so lahko nekatere Googlove storitve omejene (npr. pošiljanje in prejemanje e-poštnih sporočil v Gmailu), podatki pa bodo morda izbrisani, če zanje ne poskrbite več kot 2 leti.
Sinhronizacija Galerije Samsung z Googlom v oblaku je ločena storitev od varnostnega kopiranja Google Foto in za uporabo sinhronizacije Galerije vam ni treba namestiti aplikacije Google Foto.
Če za obe storitvi uporabljate isti račun Google, sinhronizacija Galerije Samsung in varnostno kopiranje v Google Foto uporabljata isti prostor za shranjevanje v računu Google.
Če že varnostno kopirate fotografije in videoposnetke v Google Foto, bodo fotografije in videoposnetki, ki ste jih predhodno varnostno kopirali v Google Foto, ostali nespremenjeni, po integraciji pa se bodo fotografije in videoposnetki v Galeriji samodejno sinhronizirali z Google Foto.
Fotografije, ki so že bile naložene s funkcijo varnostnega kopiranja, ne bodo prikazane kot dvojniki. Tudi če hkrati uporabljate varnostno kopiranje v storitvi Google Foto in sinhronizacijo Galerije, enake fotografije ne bodo naložene dvakrat.
Če ste med uporabo obeh funkcij v storitvi Google Foto uporabili kakovost za varčevanje s prostorom, bodo fotografije, shranjene v shrambi Google prek sinhronizacije z Galerijo, še vedno shranjene v izvirni kakovosti.
Opomba: V aplikaciji Samsung Gallery bodo prikazane samo fotografije in videoposnetki, sinhronizirani prek aplikacije Gallery po vklopu storitve sinhronizacije. Fotografije in videoposnetki, shranjeni v shrambi računa Google pred tem, bodo ostali v shrambi, vendar ne bodo samodejno prikazani v aplikaciji Samsung Gallery.
Pogoji in pravilniki
Sinhronizacija galerije pred uporabo zahteva povezavo z računom Google. Fotografije in videoposnetki, sinhronizirani prek storitve, so shranjeni v shrambi računa Google ter zaščiteni z ukrepi za zasebnost in varnost shrambe računa Google. Pravilniki veljajo glede na posamezne kategorije, kot sledi:
Elementi, za katere veljajo pravilniki Samsung Gallery:
- Podatki, prikazani v aplikaciji Galerija
- Funkcija, ki sinhronizira podatke iz aplikacije Galerija v shrambo Google
Elementi, za katere veljajo Googlovi pogoji in pravilniki:
- Upravljanje in brisanje shranjenih podatkov
- Ravnanje z dolgoročno neuporabljenimi podatki
- Podatki, shranjeni v prostoru za shranjevanje v Google Računu
- Nakup plačljivega prostora za shranjevanje
Hvala za vaše mnenje
Odgovorite na vsa vprašanja.
Code to Open Chat Window