Okolina

Okolina

PlanetFirst: Zemlja je naš prioritet

PlanetFirst: Zemlja je naš prioritet

Panoramski prikaz mlade djevojke koja vozi biciklo duž uskog prljavog puta usred bujnog zelenog polja. Panoramski prikaz mlade djevojke koja vozi biciklo duž uskog prljavog puta usred bujnog zelenog polja.

Sistem vrijednosti upravljanja okolinom

Samsung Electronics postavio je temelje upravljanja okolinom kao filozofije za 21. stoljeće u Deklaraciji o zaštiti okoline kompanije Samsung iz 1992. godine. Od tada smo otišli korak dalje od samo pasivnog pridržavanja propisa i zakona o zaštiti okoline. Započeli smo s upravljanjem okoline tako što svojim korisnicima nudimo ekološki prihvatljiva rješenja i krećemo se prema održivoj budućnosti. Zdrava okolina je od ključne važnosti za našu budućnost.

Naša filozofija

Dati doprinos
očuvanju ljudskog života i okoline
kroz poslovne
prakse kojima se poštuje čovjek
i priroda.

Naša vizija

Pružamo klijentima nova
održiva iskustva
kroz inovativne i
ekološki prihvatljive proizvode i tehnologije
i biti predvodnik održive budućnosti globalnog
društva.

Klimatske promjene prijete cijelom svijetu. Naš odgovor uključuje smanjenje emisija na najmanju moguću mjeru i povećanje korištenja obnovljive energije.

Zaštita klime

Djelujemo sada za održivu budućnost s niskim emisijama ugljika

Panoramski prikaz planinske zelene šume na rubu mirnog jezera. Panoramski prikaz planinske zelene šume na rubu mirnog jezera.

Samsung Electronics daje najveći prioritet okolini i inovativnim proizvodima kako bi osigurao da ih je na kraju životnog vijeka jednostavno reciklirati.

Ekološki prihvatljivi proizvodi

Osmišljeni za zdravu planetu

Muškarac sjedi za stolom s laptopom i pametnim telefonom. Na papiru skicira dizajn olovkom i gleda u ekran kompjutera, smiješeći se. Muškarac sjedi za stolom s laptopom i pametnim telefonom. Na papiru skicira dizajn olovkom i gleda u ekran kompjutera, smiješeći se.

Kroz inovativnu tehnologiju težimo kreiranju boljih proizvoda koristeći manje resursa i tražimo načine da ponovo iskoristimo otpad i proizvode kojima je istekao vijek trajanja.

Djelotvornost resursa

Prema kružnoj ekonomiji: Naše strategije očuvanja

Prikaz iz blizine ruku koje rade na unutrašnjim dijelovima rastavljenog pametnog telefona pomoću metalne pincete. Prikaz iz blizine ruku koje rade na unutrašnjim dijelovima rastavljenog pametnog telefona pomoću metalne pincete.

Posvećeni smo očuvanju okoline - na radnim mjestima i izvan njih. Pronalaskom sveobuhvatnih rješenja i poduzimanjem preventivnih radnji održavamo ekološki prihvatljive objekte. Izvan objekata radimo s lokalnim zajednicama da očuvamo biodiverzitet šireg ekosistema.

Ekološki prihvatljivi radni pogoni

Život u skladu s prirodom

Žena sjedi na fotelji u velikom prostranom uredu ukrašenom biljkama i zidom na kojem se nalazi bujna puzavica i zelenilo. Žena sjedi na fotelji u velikom prostranom uredu ukrašenom biljkama i zidom na kojem se nalazi bujna puzavica i zelenilo.

Naši napori za postizanje održivosti prate čvrste ekološke principe

Podaci o okolini

Preuzmite naše politike i smjernice da saznate više

Tekst glasi: “Podaci o okolini: preuzmite naše politike i smjernice da saznate više” na crnoj pozadini. Tekst glasi: “Podaci o okolini: preuzmite naše politike i smjernice da saznate više” na crnoj pozadini.