Ako vykonať obnovenie výrobných nastavení na zariadení Samsung Galaxy

Dátum poslednej aktualizácie : 3.09.2026

Obnovením továrenských nastavení telefónu sa obnovia predvolené továrenské nastavenia a vymažú sa všetky osobné údaje uložené v zariadení. Skôr než začnete, nezabudnite zálohovať všetky dôležité údaje vrátane fotografií, videí a dokumentov.

Obrazovka telefónu Samsung Galaxy s ikonou obnovenia navrchu.

Poznámka: Názvy ponúk, nastavenia a rozloženia obrazovky sa môžu líšiť v závislosti od modelu a verzie softvéru.

Obnovenie výrobných údajov obnoví výrobné nastavenia telefónu a odstráni všetky osobné údaje. Ak chcete vykonať obnovenie výrobných údajov, postupujte podľa krokov uvedených nižšie.

Poznámka: Ak je v zariadení prihlásený účet Samsung, na dokončenie procesu resetovania musíte zadať heslo k účtu Samsung.

Ponuka Nastavenia so zvýraznenou možnosťou Všeobecné spravovanie. Ponuka Nastavenia so zvýraznenou možnosťou Všeobecné spravovanie.

Krok 1. Otvorte Nastavenia > Vyberte Všeobecné spravovanie.

Ponuka Všeobecné spravovanie so zvýraznenou možnosťou Resetovanie. Ponuka Všeobecné spravovanie so zvýraznenou možnosťou Resetovanie.

Krok 2. Ťuknite na Resetovanie.

Obrazovka Resetovanie so zvýraznenou možnosťou Reset s obnov. údajov od výrobcu. Obrazovka Resetovanie so zvýraznenou možnosťou Reset s obnov. údajov od výrobcu.

Krok 3. Klepnite na Reset s obnov. údajov od výrobcu.

Obrazovka Reset s obnov. údajov od výrobcu so zvýrazneným tlačidlom Resetovať. Obrazovka Reset s obnov. údajov od výrobcu so zvýrazneným tlačidlom Resetovať.

Krok 4. Klepnite na Resetovať.

Obrazovka Resetovanie so zvýrazneným tlačidlom Vymazať všetko. Obrazovka Resetovanie so zvýrazneným tlačidlom Vymazať všetko.

Krok 5. Klepnite na Vymazať všetko.

Obrazovka účtu Samsung s niekoľkými heslami vo vstupnom poli. Obrazovka účtu Samsung s niekoľkými heslami vo vstupnom poli.

Krok 6. Zadajte heslo k účtu Samsung na dokončenie resetovania.

Čo je Google FRP?

Ochrana Google Factory Reset Protection (FRP) je bezpečnostná funkcia navrhnutá na ochranu vášho zariadenia v prípade jeho straty alebo odcudzenia.

Ak bolo na zariadení zaregistrované konto Google, FRP môže po obnovení výrobných nastavení vyžadovať overenie konta, kým bude možné zariadenie znova používať.

Táto funkcia je súčasťou zariadení so systémom Android 5.1 (Lollipop) a novším v rámci bezpečnostných pravidiel spoločnosti Google.

Kedy sa aktivuje FRP?

FRP sa aktivuje, keď sa zariadenie resetuje pomocou iných metód než pomocou možnosti Obnovenie výrobných údajov v Nastaveniach.

Po reštartovaní zariadenia môže byť pred pokračovaním v nastavení potrebné overiť účet Google, ktorý bol predtým zaregistrovaný v zariadení.

Na zariadeniach so systémom Android 9 a novším možno budete môcť overiť vlastníctvo aj pomocou predtým nakonfigurovaného spôsobu uzamknutia obrazovky, ako je gesto, PIN alebo heslo.

Poznámka: Ak si nepamätáte heslo k účtu Google alebo po obnovení nemôžete dokončiť overenie účtu Google, navštívte servisné stredisko Samsung, kde vám poskytnú pomoc.

Ďakujeme vám za vašu reakciu

RC01_Static Content