Ako synchronizovať Galériu s cloudom pomocou účtu Google
Cloudová synchronizácia Galérie Samsung s Googlom je služba obojsmernej synchronizácie, ktorú spoločne poskytujú Galéria Samsung a Fotky Google. Po prepojení účtu Google sa fotografie a videá pridané, upravené alebo odstránené v aplikácii Galéria synchronizujú s Fotkami Google, ako aj s aplikáciami Galéria na všetkých zariadeniach pripojených k rovnakému účtu, čo vám umožní zachovať rovnaké fotografie a videá na viacerých zariadeniach. Všetky synchronizované médiá sa ukladajú do úložiska účtu Google a možno ich zobraziť priamo vo Fotkách Google.
Poznámka:
- Táto funkcia je k dispozícii v systéme One UI 9.0 alebo novšom, pričom podpora starších verzií bude postupne pribúdať. Dostupnosť sa môže líšiť v závislosti od zariadenia, krajiny, operátora alebo verzie softvéru.
- V súlade s podmienkami služby Google nie je táto služba v niektorých krajinách k dispozícii.
Prepojte svoj účet Google
Prepojenie účtu môžete spustiť priamo v nastaveniach aplikácie Galéria alebo prostredníctvom karty s tipom, ktorá sa môže zobraziť v aplikácii.
* Ak ešte nie ste prihlásení do svojho účtu Samsung, podľa pokynov na obrazovke sa prihláste a udeľte potrebné povolenia. Po prihlásení znova klepnite na Synchronizovať fotografie a videá a dokončite prepojenie svojho účtu Google.
Po nastavení sa predvolene bude nahrávať iba album Fotoaparát. Albumy, ktoré sa majú nahrávať, môžete zmeniť tak, že prejdete do Galéria > Menu > Nastavenia > Synchronizovať fotografie a videá > Albumy na synchronizáciu a vyberiete požadované albumy.
Poznámka: Cesty sa môžu líšiť v závislosti od zariadenia a verzie aplikácie.
Overiť pripojenie
Po dokončení prepojenia sa v nastaveniach aplikácie Galéria pod ponukou Synchronizovať fotografie a videá zobrazí a zapne tlačidlo synchronizácie.
Okrem toho môžete overiť, že prepojenie bolo dokončené, prostredníctvom nižšie uvedenej cesty:
Poznámka:
- Pri používaní viacerých zariadení sa fotografie a videá v aplikácii Galéria synchronizujú medzi zariadeniami Samsung prihlásenými do rovnakého konta Samsung, pričom je toto konto na každom zariadení prepojené s rovnakým účtom Google.
- Ak zariadenie nie je pripojené k sieti, synchronizácia aplikácie Galéria nebude odrážať zmeny v cloude. Ak sa synchronizované fotografie počas odpojenia upravia, odstránia alebo pridajú, po opätovnom pripojení k sieti sa automaticky synchronizujú s cloudom.
- Keď je synchronizácia vypnutá, predtým synchronizované fotografie a videá zostanú bezpečne uložené v úložisku účtu Google. Položky dostupné iba v cloude sa však prestanú zobrazovať v aplikácii Galéria (sú skryté, nie odstránené). Vytváranie, úprava ani odstraňovanie položiek nebude aktualizovať úložisko účtu Google, kým je synchronizácia vypnutá.
Odpojte svoj účet Google
Ak chcete použiť iný účet, pred prepojením s iným účtom musíte odpojiť existujúci prepojený účet Google.
Poznámka:
- Odpojenie účtu znamená, že fotografie a videá uložené v cloude (bez lokálnych originálov) už nebudú viditeľné v aplikácii Samsung Galéria.
- Existujúce fotografie a videá si stále môžete pozrieť v aplikácii alebo na webovej stránke Fotky Google a opätovné prepojenie účtu vám umožní znova zobraziť rovnaký obsah v aplikácii Galéria.
Limity veľkosti súborov a formátov: Je možné nahrať fotografie s veľkosťou do 200 MB a videá s veľkosťou do 20 GB. Medzi podporované formáty fotografií patria AVIF, BMP, GIF, HEIC, ICO, JPG, PNG, TIFF, WEBP a vybrané súbory RAW. Medzi podporované formáty videí patria 3GP, 3G2, ASF, AVI, DIVX, M2T, M2TS, M4V, MKV, MMV, MOD, MOV, MP4, MPG, MTS, TOD a WMV.
Poznámka: Formáty a veľkosti súborov sa môžu meniť v súlade so zásadami nahrávania spoločnosti Google.
Karty SD: Funkcia synchronizácie nie je k dispozícii pre karty SD, pretože ide o externé úložisko. Ak chcete synchronizovať fotografie a videá uložené na karte SD, presuňte ich do interného úložiska a vyberte ich v časti Albumy na synchronizáciu.
Zabezpečený priečinok: Ak presuniete fotografie a videá, ktoré sa nachádzajú v aktuálnom zariadení a sú synchronizované do cloudu, do Zabezpečeného priečinka, lokálne súbory sa presunú do Zabezpečeného priečinka, zatiaľ čo synchronizované originály zostanú v úložisku účtu Google a budú sa naďalej zobrazovať v aplikácii Galéria.
Naopak, fotografie a videá uložené iba v cloude, ktorých pôvodné súbory sa nenachádzajú v aktuálnom zariadení, nemožno presunúť priamo do Zabezpečeného priečinka. V takom prípade musíte pred ich presunutím stiahnuť pôvodné súbory do zariadenia.
Odstránenie alebo obnovenie položiek
Odstránením synchronizovanej fotografie v Galérii alebo vo Fotkách Google ju odstránite z oboch miest a presuniete do Kôš na 30 dní.
Poznámka: Odstránením položiek v Galérii Kôš sa natrvalo odstránia pôvodné súbory z úložiska účtu Google.
Správa a rozšírenie úložiska
Synchronizáciu Galérie Samsung môžete používať s 15 GB bezplatného cloudového úložiska, ktoré je súčasťou každého účtu Google, bez predplatenia plateného programu úložiska Google. Ak potrebujete viac úložného priestoru, môžete si predplatiť program Google One. Existujúci predplatitelia Google One sa môžu prihlásiť pomocou svojho účtu Google a naďalej používať svoj aktuálny program.
Ak chcete uvoľniť miesto v úložisku účtu Google, použite funkciu správy úložiska služby Google One na odstránenie nepotrebných súborov. Upozorňujeme však, že odstránením synchronizovaných fotiek v aplikácii Fotky Google sa tieto fotky odstránia aj zo zariadenia Samsung a aplikácie Galéria.
Poznámka: Zníženie alebo zrušenie vášho plánu úložiska Google One nebude mať za následok okamžité odstránenie predtým uložených údajov. Niektoré služby Google však môžu byť obmedzené (napr. odosielanie a prijímanie e-mailov v službe Gmail) a ak sa údaje nebudú spravovať viac ako 2 roky, môžu byť odstránené.
Cloudová synchronizácia Galérie Samsung s Googlom je samostatná služba od zálohovania Fotiek Google a na používanie synchronizácie Galérie nemusíte inštalovať aplikáciu Fotky Google.
Ak používate rovnaký účet Google pre obe služby, synchronizácia Galérie Samsung a zálohovanie Fotiek Google zdieľajú rovnaký úložný priestor účtu Google.
Ak už zálohujete fotografie a videá pomocou Fotiek Google, fotografie a videá predtým zálohované do Fotiek Google zostanú nezmenené a po integrácii sa fotografie a videá v aplikácii Galéria automaticky zosynchronizujú s Fotkami Google.
Fotografie, ktoré už boli nahrané prostredníctvom funkcie zálohovania, sa nezobrazia ako duplikáty. Aj keď používate súčasne zálohovanie Fotiek Google aj synchronizáciu Galérie, rovnaké fotografie sa nenahrajú dvakrát.
Ak ste však pri používaní oboch funkcií vo Fotkách Google použili kvalitu šetriacu úložisko, fotografie uložené v úložisku Google prostredníctvom synchronizácie s Galériou sa aj naďalej uložia v pôvodnej kvalite.
Poznámka: V aplikácii Samsung Gallery sa zobrazia iba fotografie a videá synchronizované cez Galériu po zapnutí synchronizačnej služby. Fotografie a videá uložené v úložisku účtu Google pred týmto krokom zostanú v úložisku, ale automaticky sa nezobrazia v aplikácii Samsung Gallery.
Zmluvné podmienky a zásady
Synchronizácia galérie pred použitím vyžaduje prepojenie s účtom Google. Fotografie a videá synchronizované prostredníctvom služby sa ukladajú do úložiska účtu Google a sú chránené opatreniami na ochranu súkromia a zabezpečenie úložiska účtu Google. Pravidlá sa uplatňujú podľa konkrétnych kategórií takto:
Položky, na ktoré sa vzťahujú pravidlá aplikácie Samsung Gallery:
- Údaje zobrazené v aplikácii Galéria
- Funkcia, ktorá synchronizuje údaje z aplikácie Galéria do úložiska Google
Položky, na ktoré sa vzťahujú zmluvné podmienky a pravidlá spoločnosti Google:
- Správa a odstraňovanie uložených údajov
- Spracovanie dlhodobo nepoužívaných údajov
- Údaje uložené v úložisku účtu Google
- Nákup plateného úložného priestoru
Ďakujeme vám za vašu reakciu
Odpovezte, prosím na všetky otázky.
RC01_Static Content