Lokalne novosti

Počinje prodaja Samsung Neo QLED 2021 televizora u BiH

20/04/2021

SARAJEVO, 20. april 2021. godine – Neo QLED modeli televizora prvi put su predstavljeni u januaru na Samsung virtuelnom događaju „The First Look“, a njihova prodaja u Bosni i Hercegovini službeno je počela ove nedelje. Neo QLED 4K televizore moguće je nabaviti po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 2.939 KM, dok su Neo QLED 8K televizori dostupni od 7.259 KM.

 

Samsung NEO QLED linija televizora napravljena je tako da korisnici mogu u bilo kojem trenutku doživjeti filmsku akciju ili omiljenu igru iz udobnosti vlastitog doma, zahvaljujući tehnološki naprednim karakteristikama koje iskustvo gledanja čine jednostavno besprijekornim. Neo QLED televizori dolaze s dizajnerskim inovacijama, kao što su Infinity One Design koncept koji gotovo eliminira rubove televizora te Slime One Connect za lakše spajanje priključaka koji odsada više neće vizuelno narušavati ljepotu vašeg doma. Dodatno, zvučne mogućnosti poboljšane su najnovijom Object Tracking Sound Pro tehnologijom koja prati scene na ekranu i pruža još življi doživljaj akcije. U situacijama kada je prisutna jaka pozadinska buka, Active Voice Amplifier tehnologija pojačat će glasove na ekranu kako bi jasno čuli svaki dijalog, dok SpaceFit tehnologija pruža odlično akustično iskustvo bez obzira na vaš položaj u prostoriji.

 

Svi modeli NEO QLED televizora za 2021. – QN900, QN800, QN90 te QN85 nositelji su „Eye Care“ i „Gaming TV Performance“ certifikata, koje im je dodijelio ugledni njemački institut za certificiranje elektrotehnike Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE). Zahvaljujući „Eye Care“ certifikatu Samsung Neo QLED televizori prepoznati su kao potrošački proizvodi koji zadovoljavaju standarde ujednačenosti kvalitete slike i vjernosti boja. Certifikat za gejming dodijeljen je televizorima nakon testiranja koje uključuju smanjenje kašnjenja odziva od 10ms, podršku za HDR te nivo svjetlosti prikaza iznad 1000 nita.

 

Uz Samsung Neo QLED televizore korisnici mogu doživjeti čišću i oštriju sliku nego ikad prije s naprednim vizuelnim detaljima. Neo Quantum Pro 8K procesor koristi umjetnu inteligenciju za maksimalnu optimizaciju ekrana u 8K rezoluciji koristeći podatke dobivene s čak 16 neuronskih mreža. S prikazom sa stopostotnom dubinom boja, Neo QLED televizori koriste Quantum Dot tehnologiju koja analizira razinu svjetlosti na sceni i optimizira boje na ekranu kako bi u potpunosti odgovarale ambijentu. Značajka Adaptive Picture automatski mijenja svjetlinu i kontrast ekrana zavisno o svjetlosnim uslovima u prostoriji u kojoj se gleda televizor, kao i sadržaju koji se prikazuje. Isto tako, Ultra Viewing Angle daje korisnicima dosljednu i detaljnu sliku bez obzira gdje sjede.

 

Neo QLED televizori nisu samo tehnološki napredni, nego se svojim dizajnom lako uklapaju u svaki interijer. Kako bi televizor postao dio svake sobe, tu je Ambient Modetehnologija koja analizira okolinu te prikaz na ekranu stapa s prostorom u kojem se nalazi.

 

Neo QLED 8K i 4K televizori dolaze i s brojnim pametnim mogućnostima i aplikacijama, poput Samsung Health[1] za vježbanje te ličnim virtuelnim trenerom. Tu su i Google Duo te PC on TV opcija koja omogućuje korištenje cijelog MS Office 365 softverskog paketa na televizoru. Gejmerima će se posebno svidjeti Super UltraWide GameView opcija za igranje na omjeru rezolucije od čak 32:9, kao i poseban Game Bar kako bi se pratile performanse videoigara.

 

Za sve koje su u potrazi za novim televizorom koji će ih jednostavno oduševiti kvalitetom prikaza i zvuka, tu su Samsung Neo QLED televizori za 2021. godinu uz produženu garanciju u trajanju od 5 godina kao priliku koju možete iskoristiti do 30.6.2021. Više informacija o Samsung Neo QLED liniji televizora te dostupnim modelima u BiH saznajte na https://www.samsung.com/ba/tvs/qled-tv/highlights/.

 

###

 

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

 

Samsung nadahnjuje svijet i oblikuje budućnost transformirajućim idejama i tehnologijama. Kompanija redefinira svjetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sustava, ljevanih i LED rješenja. Za najnovije vijesti posjetite Samsung Newsroom na adresi http://news.samsung.com.

 

[1] Dostupnost zavisi od tržišta.