Tiskeissä on valkoisia jäämiä Samsung-astianpesukoneella pesun jälkeen

Tiskeissä on valkoisia jäämiä Samsung-astianpesukoneella pesun jälkeen

Jos tiskeihin ja muihin esineisiin jää valkoisia jäämiä astianpesukoneessa pesun jälkeen, syynä voi olla kova vesi tai liian suuri määrä pesuainetta. Kova vesi sisältää mineraaleja, jotka voivat jättää tahroja tiskeihin. Voit estää jäämien kertymistä tiskeihin käyttämällä huuhteluainetta, säätämällä astianpesukoneen veden pehmennysasetuksia tai vähentämällä pesuaineen määrää.

Huomautus: Varmista, että suolatäyttöosoittimen ja pehmennysaineen asetukset vastaavat alueesi veden kovuutta. Paikallinen vesilaitos voi antaa tietoa alueesi veden kovuudesta.

Astianpesukoneen veden kovuustasoa on säädettävä manuaalisesti alueesi veden mukaan ja suolasäiliö täytettävä (kuvataan tämän artikkelin seuraavassa kohdassa). Astianpesukone optimoi pesuainekohtaisen suolan määrän veden kovuuden perusteella. Varmista, että asetukset ovat oikein ottamalla yhteys paikalliseen vesilaitokseen ja pyytämällä tiedot vesijohtoveden kovuudesta.

Huomautus: Seuraavat ohjeet voivat vaihdella astianpesukoneen mallin mukaan. Oman mallisi käyttöopas sisältää tarkat mallikohtaiset ohjeet.

• DW60B*-mallit lukuun ottamatta DW60BB89*-malleja:

Paina lisähygienia- ja viivekäynnistyspainikkeita samanaikaisesti kolmen sekunnin ajan. Paina lisähygienia- ja viivekäynnistyspainikkeita samanaikaisesti kolmen sekunnin ajan.

VAIHE 1
Paina lisähygienia- ja viivekäynnistyspainikkeita samanaikaisesti kolmen sekunnin ajan.

Paina lisähygieniapainiketta. Paina lisähygieniapainiketta.

VAIHE 2
Paina lisähygieniapainiketta, kunnes näkyviin tulee "L0", "L1", L2", "L3", "L4" tai "L5".

Vahvista lopuksi painamalla viivekäynnistyspainiketta. Vahvista lopuksi painamalla viivekäynnistyspainiketta.

VAIHE 3
Siirry sitten alavalikkoon painamalla viivekäynnistyspainiketta.

Valitse uusi asetus painamalla lisähygieniapainiketta. Valitse uusi asetus painamalla lisähygieniapainiketta.

VAIHE 4
Valitse uusi asetus painamalla lisähygieniapainiketta. Voit valita asetuksen välillä L0 (pehmeä vesi) ja L5 (kova vesi).

Tallenna veden kovuuden uusi asetus painamalla viivekäynnistyspainiketta. Tallenna veden kovuuden uusi asetus painamalla viivekäynnistyspainiketta.

VAIHE 5
Tallenna veden kovuuden uusi asetus painamalla viivekäynnistyspainiketta.

• Vain DW60BB89*-mallit:

Paina asetuspainiketta. Paina asetuspainiketta.

VAIHE 1
Kytke astianpesukoneeseen virta ja paina asetuspainiketta.

Valitse veden kovuusasetus käyttämällä nuolipainikkeita vasemmalle ja oikealle. Valitse veden kovuusasetus käyttämällä nuolipainikkeita vasemmalle ja oikealle.

VAIHE 2
Valitse veden kovuusasetus käyttämällä nuolipainikkeita vasemmalle ja oikealle.

Siirry alavalikkoon painamalla käynnistyspainiketta. Siirry alavalikkoon painamalla käynnistyspainiketta.

VAIHE 3
Siirry alavalikkoon painamalla käynnistyspainiketta.

Valitse veden kovuuden taso väliltä 0 (pehmeä vesi) ja 5 (kova vesi) käyttämällä nuolipainikkeita vasemmalle ja oikealle. Valitse veden kovuuden taso väliltä 0 (pehmeä vesi) ja 5 (kova vesi) käyttämällä nuolipainikkeita vasemmalle ja oikealle.

VAIHE 4
Valitse veden kovuuden taso väliltä 0 (pehmeä vesi) ja 5 (kova vesi) käyttämällä nuolipainikkeita vasemmalle ja oikealle.

Tallenna uusi asetus painamalla käynnistyspainiketta. Tallenna uusi asetus painamalla käynnistyspainiketta.

VAIHE 5
Tallenna uusi asetus painamalla käynnistyspainiketta.

• DW60A80*- ja DW60R70*-mallit:

Pidä painettuna AUTO-pesuohjelman painiketta viiden sekunnin ajan. Pidä painettuna AUTO-pesuohjelman painiketta viiden sekunnin ajan.

VAIHE 1
Kytke astianpesukoneeseen virta ja pidä sitten painettuna AUTO-pesuohjelman painiketta viiden sekunnin ajan. Näytössä näkyy "0:00", kun siirryt asetustilaan.

Avaa veden kovuuden asetusvalikko painamalla viivekäynnistyspainiketta. Avaa veden kovuuden asetusvalikko painamalla viivekäynnistyspainiketta.

VAIHE 2
Avaa veden kovuuden asetusvalikko painamalla viivekäynnistyspainiketta.

Oletusasetus on H3 tai H4. Oletusasetus on H3 tai H4.

VAIHE 3
Näytössä näkyy nykyinen asetus (oletusasetus on H3 tai H4).

Muuta asetusta painamalla AUTO-pesuohjelmapainiketta. Muuta asetusta painamalla AUTO-pesuohjelmapainiketta.

VAIHE 4
Muuta asetusta painamalla AUTO-pesuohjelmapainiketta. Voit valita asetuksen välillä H1 (pehmeä vesi) ja H6 (kova vesi). Odota viisi sekuntia, jotta asetus tallentuu.

• DW60A60*-mallit:

Pidä painettuna AUTO- tai ohjelmapainiketta viiden sekunnin ajan. Pidä painettuna AUTO- tai ohjelmapainiketta viiden sekunnin ajan.

VAIHE 1
Kytke astianpesukoneeseen virta ja pidä sitten painettuna AUTO- tai ohjelmapainiketta viiden sekunnin ajan. Näytössä näkyy "0:00", kun siirryt asetustilaan.

Avaa veden kovuuden asetusvalikko painamalla itsepuhdistus- tai sanitointipainiketta. Avaa veden kovuuden asetusvalikko painamalla itsepuhdistus- tai sanitointipainiketta.

VAIHE 2
Avaa veden kovuuden asetusvalikko painamalla itsepuhdistus- tai sanitointipainiketta.

Näytössä näkyy nykyinen asetus (oletusasetus on H3). Näytössä näkyy nykyinen asetus (oletusasetus on H3).

VAIHE 3
Näytössä näkyy nykyinen asetus (oletusasetus on H3).

Muuta asetusta painamalla AUTO- tai ohjelmapainiketta. Voit valita asetuksen välillä H1 (pehmeä vesi) ja H6 (kova vesi). Muuta asetusta painamalla AUTO- tai ohjelmapainiketta. Voit valita asetuksen välillä H1 (pehmeä vesi) ja H6 (kova vesi).

VAIHE 4
Muuta asetusta painamalla AUTO- tai ohjelmapainiketta. Voit valita asetuksen välillä H1 (pehmeä vesi) ja H6 (kova vesi). Odota viisi sekuntia, jotta asetus tallentuu.

• DW60M6043F*- ja DW5043F*-mallit:

Pidä painettuna ohjelmapainiketta viiden sekunnin ajan Pidä painettuna ohjelmapainiketta viiden sekunnin ajan

VAIHE 1
Kytke astianpesukoneeseen virta ja pidä sitten painettuna ohjelmapainiketta viiden sekunnin ajan. Näytössä näkyy "0:00", kun siirryt asetustilaan.

Avaa veden kovuuden asetusvalikko painamalla hygieniapainiketta. Avaa veden kovuuden asetusvalikko painamalla hygieniapainiketta.

VAIHE 2
Avaa veden kovuuden asetusvalikko painamalla hygieniapainiketta.

Oletusasetus on H3. Oletusasetus on H3.

VAIHE 3
Näytössä näkyy nykyinen asetus (oletusasetus on H3).

Muuta asetusta painamalla ohjelmapainiketta. Muuta asetusta painamalla ohjelmapainiketta.

VAIHE 4
Muuta asetusta painamalla ohjelmapainiketta. Voit valita asetuksen välillä H1 (pehmeä vesi) ja H6 (kova vesi). Odota viisi sekuntia, jotta asetus tallentuu.

• Vain DW60M5042F*-mallit:

Pidä painettuna ohjelmapainiketta viiden sekunnin ajan. Pidä painettuna ohjelmapainiketta viiden sekunnin ajan.

VAIHE 1
Kytke astianpesukoneeseen virta ja avaa veden kovuuden asetusvalikko pitämällä painettuna ohjelmapainiketta viiden sekunnin ajan.

Oletusasetus on H3. Oletusasetus on H3.

VAIHE 2
Näytössä näkyy nykyinen asetus (oletusasetus on H3).

Muuta asetusta painamalla ohjelmapainiketta. Muuta asetusta painamalla ohjelmapainiketta.

VAIHE 3
Muuta asetusta painamalla ohjelmapainiketta. Voit valita asetuksen välillä H1 (pehmeä vesi) ja H6 (kova vesi). Odota viisi sekuntia, jotta asetus tallentuu.

• DW50R40*-mallit:

Pidä painettuna AUTO- tai normaalipesuohjelman painiketta viiden sekunnin ajan. Pidä painettuna AUTO- tai normaalipesuohjelman painiketta viiden sekunnin ajan.

VAIHE 1
Kytke astianpesukoneeseen virta ja pidä sitten painettuna AUTO- tai normaalipesuohjelman painiketta viiden sekunnin ajan. Näytössä näkyy "0:00", kun siirryt asetustilaan.

Avaa veden kovuuden asetusvalikko painamalla viivekäynnistyspainiketta. Avaa veden kovuuden asetusvalikko painamalla viivekäynnistyspainiketta.

VAIHE 2
Avaa veden kovuuden asetusvalikko painamalla viivekäynnistyspainiketta.

Näytössä näkyy nykyinen asetus (oletusasetus on H4). Näytössä näkyy nykyinen asetus (oletusasetus on H4).

VAIHE 3
Näytössä näkyy nykyinen asetus (oletusasetus on H4).

Muuta asetusta painamalla AUTO- tai normaalipesuohjelmapainiketta. Voit valita asetuksen välillä H1 (pehmeä vesi) ja H6 (kova vesi). Muuta asetusta painamalla AUTO- tai normaalipesuohjelmapainiketta. Voit valita asetuksen välillä H1 (pehmeä vesi) ja H6 (kova vesi).

VAIHE 4
Muuta asetusta painamalla AUTO- tai normaalipesuohjelmapainiketta. Voit valita asetuksen välillä H1 (pehmeä vesi) ja H6 (kova vesi). Odota viisi sekuntia, jotta asetus tallentuu.

Katso alta tiedot ja ohjeet suolasäiliön täyttämisestä.

Huomautukset:

• Jos vesijohtoveden kovuus on vaihteleva, aseta astianpesukoneeseen suurin arvo. Jos veden kovuus on esimerkiksi välillä 6,7–9,0 mmol/l, määritä astianpesukoneen asetukseksi 9,0 mmol/l.
  • Astianpesukoneen veden kovuuden oletusasetus on 3 (2,1–3,0 mmol/l). Jos asetus vastaa alueesi veden kovuutta, sitä ei tarvitse muuttaa.

Huomautus: Seuraavat ohjeet voivat vaihdella astianpesukoneen mallin mukaan. Katso tarkat ohjeet astianpesukoneesi käyttöoppaasta.

1 Avaa astianpesukoneen luukku.
2 Avaa suolasäiliön korkki kääntämällä sitä vastapäivään.
Avaa suolasäiliön korkki kääntämällä sitä vastapäivään.

Huomautus: Korkkia avatessa säiliöstä voi valua sinne kertynyttä puhdasta vettä. Voit lisätä suolaa veden vuotamisen estämiseksi.

3 Täytä suolasäiliö vedellä.

Huomautus: Tämä on tehtävä vain ensimmäisen käyttökerran yhteydessä.

4 Lisää astianpesukoneeseen tarkoitettua suolaa. Suolakiteiden koosta riippuen voi kestää hetken ennen kuin suola liukenee ja merkkivalo sammuu.
Lisää astianpesukoneeseen tarkoitettua suolaa. Suolakiteiden koosta riippuen voi kestää hetken ennen kuin suola liukenee.
5 Sulje suolasäiliön korkki kääntämällä sitä myötäpäivään.
6 Jos sinun on puhdistetta suolaa tai suolavettä astianpesukoneesta, voit käyttää pikaohjelmaa.
7 Jos säiliössä ei ole tarpeeksi suolaa, suolan merkkivalo syttyy. Toista edeltävät vaiheet ja lisää suolaa säiliöön.

Varotoimet ja muuta huomioitavaa suolasäiliön käytössä:

• Käytä vain astianpesukoneisiin tarkoitettua suolaa. Älä käytä muuta suolaa tai liuotinta, koska ne voivat vahingoittaa suolasäiliötä ja veden pehmennysjärjestelmää.
  • Suolan enimmäismäärä on noin 1 kg. Älä lisää suolaa enempää. Se voi vaikuttaa astianpesukoneen toimintaan.
  • Täytä suolasäiliö aina ennen pesuohjelman käynnistämistä liian suuren suolamäärän tai suolaveden aiheuttaman syöpymisen estämiseksi.
  • Varmista, että suolasäiliön korkki on suljettu ja kiristetty kunnolla.
Käytä huuhteluainetta.

Huuhteluaine tehostaa astianpesukoneen kuivaustoimintoa. Voit kokeilla myös pesuaineen määrän vähentämistä ja huuhteluaineen määrän lisäämistä. Kun olet valmis lisäämään huuhteluainetta, toimi seuraavasti:

1 Avaa astianpesukoneen luukku ja avaa sitten huuhteluaineannostelijan luukku.
Avaa astianpesukoneen luukku ja avaa sitten huuhteluaineannostelijan luukku.
2 Täytä huuhteluaineannostelija haluamallasi huuhteluaineella.
3 Sulje huuhteluaineannostelijan luukku.

Varotoimet ja muuta huomioitavaa huuhteluaineen käytössä:

• Suosittelemme käyttämään vain nestemäistä huuhteluainetta. Jauhemaiset huuhteluaineet voivat tukkia huuhteluaineannostelijan ja aiheuttaa astianpesukoneen toimintahäiriön.
  • Älä täytä huuhteluaineannostelijaa liian täyteen, koska se voi aiheuttaa huuhteluaineen valumisen yli pesuohjelman aikana.
  •  Älä käytä pesuainetta huuhteluaineannostelijassa.