Mitä voin tehdä, jos Galaxy-puhelimen näyttö ei käänny

Kun katsot videoita tai tiettyjä esityksiä Galaxy-puhelimella, voit vaihtaa näyttötilan vaakasuuntatilasta pystysuuntatilaan ja päinvastoin. Voit lukita näyttötilan pystysuunta- tai vaakasuuntatilaan tai asettaa näytön kääntymään automaattisesti. Jos näyttö ei käänny, tarkista automaattisen kääntymisen asetukset seuraavasti.

Ennen kuin kokeilet alla olevia suosituksia, tarkista, että laitteessasi ja käyttämissäsi sovelluksissa on asennettuna viimeisin päivitys. Päivitä mobiililaitteen ohjelmisto seuraavasti:

Vaihe 1. Valitse Asetukset > Ohjelmistopäivitys.

Vaihe 2. Napauta Lataa ja asenna.

Vaihe 3. Noudata näytöllä annettavia ohjeita.

Varmista, että automaattinen kääntyminen on käytössä

Automaattinen kääntyminen on käytössä oletuksena, kun saat puhelimesi, mutta sen voi ottaa pois käytöstä milloin tahansa ja lukita pystysuunta- tai vaakasuuntatilan. Näytön lukitseminen pystysuunta- tai vaakasuuntatilaan on itse asiassa sama toiminto kuin automaattisen kääntymisen poistaminen käytöstä. Kun automaattinen kääntyminen on pois käytöstä, näyttö lukittuu pystysuunta- tai vaakasuuntatilaan riippumatta siitä, miten päin pidät puhelinta. Määritä näytön kääntymisen asetukset seuraavasti.

Vaihe 1. Avaa pikapaneeli pyyhkäisemällä näyttöä.

Vaihe 2. Jos automaattinen kääntyminen on käytössä, sininen automaattisen kääntymisen kuvake on näkyvissä. Jos automaattinen kääntyminen on pois käytöstä, harmaa pystysuuntatilan tai vaakasuuntatilan kuvake on näkyvissä.

Vaihe 3. Jos näyttö on lukittu pystysuuntatilaan tai vaakasuuntatilaan ja asetusta on muutettava, napauta kuvaketta (pystysuuntatila tai vaakasuuntatila) ja ota automaattinen kääntyminen käyttöön. Jos automaattinen kääntyminen on jo käytössä, sinun ei tarvitse valita mitään.

Automaattisen kääntymisen vaihe.

Kun automaattinen kääntyminen on otettu käyttöön, sulje pikapaneeli. Pidä seuraavaksi laitteesi haluamassasi asennossa, pystyasennossa tai vaaka-asennossa.

Huomautus:

• Pystysuuntatilan, vaakasuuntatilan tai automaattisen kääntymisen kuvakkeen näkyminen pikapaneelissa riippuu asetuksistasi. Pystysuuntatilan ja vaakasuuntatilan kuvakkeet ovat harmaita, ja automaattisen kääntymisen tilan kuvake on sininen.
  • Pystysuuntatila tarkoittaa, että puhelin on pystyasennossa, ja vaakasuuntatila tarkoittaa, että puhelin on vaaka-asennossa.
  • Jos käyttämäsi sovellus ei tue kääntymistä, suunta ei muutu, kun käännät puhelinta. Kaikki sovellukset eivät toimi sekä pystysuunta- että vaakasuuntatilassa.

Jos näyttö on lukittu pystysuunta- tai vaakasuuntatilaan, näytön suunnan kuvakkeessa on vastaava teksti. Automaattisen kääntymisen kuvake on näkyvissä vain, jos automaattisen kääntymisen tila on käytössä. Jos näet kuvakkeen, jossa lukee Pystysuunta tai Vaakasuunta, voit ottaa automaattisen kääntymisen käyttöön napauttamalla kuvaketta. Tai voit jättää asetuksen ennalleen, jos haluat pitää puhelimen näytön suunnan lukittuna.

Vaakasuunta- ja pystysuuntatila.

① Vaakasuuntatila      ② Pystysuuntatila

Jos et löydä näytön suunnan kuvaketta, olet saattanut vahingossa poistaa sen pikapaneelista. Lisää näytön suunnan kuvake pikapaneeliin seuraavasti.

Automaattisen kääntymisen painike vaihe 1. Automaattisen kääntymisen painike vaihe 1.

Vaihe 1. Valitse lisää vaihtoehtoja (kolme pistettä) pikapaneelista.

Automaattisen kääntymisen painike vaihe 2. Automaattisen kääntymisen painike vaihe 2.

Vaihe 2. Napauta muokkauspainikkeita.

Automaattisen kääntymisen painike vaihe 3. Automaattisen kääntymisen painike vaihe 3.

Vaihe 3. Pidä painettuna automaattisen kääntymisen kuvake ja vedä se haluamaasi kohtaan pikapaneelissa.

Automaattisen kääntymisen painike vaihe 4. Automaattisen kääntymisen painike vaihe 4.

Vaihe 4. Valitse Valmis. Nyt automaattisen kääntymisen kuvake on helposti käytettävissä ja voit säätää sillä näytön kääntymisen asetuksia.

Voit estää tilapäisesti näyttöä kääntymästä, vaikka automaattinen kääntyminen olisi käytössä. Tämä voi olla hyödyllistä, jos haluat kääntää puhelinta ilman, että näytön suunta muuttuu, kun katselet PDF-tiedostoa tai asiakirjaa.

Lukitse puhelimen näytön kääntyminen tilapäisesti pitämällä sormea näytössä, kun käännät puhelinta. Näytön suunta ei muutu niin kauan, kun pidät sormen paikallaan näytössä. Kun nostat sormen, näytön suunta muuttuu takaisin laitteen suunnan mukaan.

Automaattisen kääntymisen väliaikainen lukitseminen.

Jos näyttö ei käänny, vaikka automaattinen kääntyminen on käytössä, sammuta puhelin ja käynnistä se uudelleen. Ongelma voi ratketa käynnistämällä puhelin uudelleen. Käynnistä puhelin uudelleen alla olevien ohjeiden mukaisesti ja yritä uudelleen.

Vaihe 1. Avaa pikapaneeli pyyhkäisemällä näyttöä.

Vaihe 2. Napauta virtakuvaketta ja valitse Käynnistä uudelleen.

Käynnistä puhelin uudelleen.

Jos automaattinen kääntyminen ei edelleenkään toimi, kun olet käynnistänyt puhelimen uudelleen, kokeile käynnistämistä turvallisessa tilassa. Jos turvallisessa tilassa ei ole ongelmia, ongelma saattaa aiheutua puhelimessa olevasta kolmannen osapuolen sovelluksesta. Voit etsiä sovellusta, joka aiheuttaa ongelman, poistamalla sovelluksia aloittaen viimeksi asennetusta. Siirry turvalliseen tilaan seuraavasti.

Vaihe 1. Avaa Pika-asetukset. Napauta virtakuvaketta näytön ylälaidassa.

Vaihe 2. Pidä painettuna Katkaise virta, kunnes turvallisen tilan kuvake tulee näkyviin.

Vaihe 3. Valitse Turvallinen tila. Jos olet turvallisessa tilassa, näet Turvallinen tila -tekstin näytön alalaidassa.

Käynnistä puhelin turvallisessa tilassa.

Huomautus: Laitteen näyttökuvat ja valikot voivat vaihdella laitteen mallin ja ohjelmistoversion mukaan.

Samsung Members -sovelluksen käyttäminen

Jos Samsung-puhelimessasi, -tabletissasi , tai -lisälaitteessasi on ongelmia, voit lähettää meille kysymyksen Samsung Members -sovelluksella. Lue lisää virheilmoituksen lähettämisestä.