Silmien rasittumisen vähentäminen käyttämällä Galaxy-puhelimen tummaa tilaa

Galaxy-puhelimissa on tumma tila, joka vähentää tehokkaasti silmien rasittumista pimeässäkin ympäristössä. Lue alla olevista ohjeista, miten voit käyttää tummaa tilaa ja vähentää silmien rasittumista.

Ennen kuin kokeilet alla olevia suosituksia, tarkista, että laitteessasi ja käyttämissäsi sovelluksissa on asennettuna viimeisin päivitys. Päivitä mobiililaitteen ohjelmisto seuraavasti:

Vaihe 1. Valitse Asetukset > Ohjelmistopäivitys.

Vaihe 2. Napauta Lataa ja asenna.

Vaihe 3. Noudata näytöllä annettavia ohjeita.

Tumman tilan ottaminen käyttöön

Voit vähentää silmien rasittumista käyttämällä Tumma tila -toimintoa käyttäessäsi puhelinta yöllä tai pimeässä ympäristössä. Voit asettaa ajat Tumma tila -toiminnon käyttämiselle. Ota Tumma tila käyttöön seuraavasti.

Vaihe 1. Avaa Pikapaneeli pyyhkäisemällä näytön ylälaidasta.

Vaihe 2. Napauta tumman tilan kuvaketta. Ota toiminto pois käytöstä napauttamalla kuvaketta uudelleen.

Tumman tilan ottaminen käyttöön

Puhelimissa, joissa on Android 10 -käyttöliittymä tai uudempi käyttöliittymä, voit käyttää tummaa tilaa valitsemalla Asetukset ja Näyttö.

Vaihtoehtoinen tapa valita tumma tila

Huomautus:

• Tumma tila ei välttämättä toimi, jos käytät ladattua teemaa, suurikontrastista fonttia tai tiettyjä kolmannen osapuolen sovelluksia.
  • Mallista riippuen tumman tilan nimi voi olla myös Yötila.
  • Tummaa teemaa ei välttämättä käytetä kaikissa sovelluksissa.

Määritä tumman tilan käyttöajat

Voit määrittää tumman tilan ottamisen käyttöön ja pois käytöstä automaattisesti. Ota Tumma tila käyttöön auringonlaskun aikaan tai muuhun tiettyyn aikaan automaattisesti noudattamalla alla olevia ohjeita. Vaikka olisit asettanut tietyt tumman tilan käyttöajat, voit silti ottaa toiminnon käyttöön ja pois käytöstä halutessasi manuaalisesti.

Avaa Pikapaneeli pyyhkäisemällä näytön ylälaidasta. Avaa Pikapaneeli pyyhkäisemällä näytön ylälaidasta.

Vaihe 1. Avaa Pikapaneeli pyyhkäisemällä näytön ylälaidasta.

Tumman tila valittuna. Tumman tila valittuna.

Vaihe 2. Avaa tumman tilan asetukset pitämällä tumman tilan kuvaketta painettuna.

Auringonlaskusta auringonnousuun valittuna. Auringonlaskusta auringonnousuun valittuna.

Vaihe 3. Napauta valitsinta kohdasta Ota käyttöön aikataulun mukaan. Määritä Tumma tila käyttöön auringonlaskun ja -nousun välillä valitsemalla Auringonlaskusta auringonnousuun. Tätä asetusta varten Sijainti-palvelun on oltava käytössä.

Mukautettu aikataulu käytössä. Mukautettu aikataulu käytössä.

Vaihe 4. Voit määrittää oman tumman tilan aikataulun valitsemalla Mukautettu aikataulu.

Ajan määrityksen vaihtoehto. Ajan määrityksen vaihtoehto.

Vaihe 5. Napauta Aloitusaika, valitse haluamasi aika ja valitse Valmis. Napauta seuraavaksi Lopetusaika, valitse aika ja valitse Valmis.

Huomautus: Laitteen näyttökuvat ja valikot voivat vaihdella laitteen mallin ja ohjelmistoversion mukaan.

Samsung Members -sovelluksen käyttäminen

Jos Samsung-puhelimessasi, -tabletissasi , tai -lisälaitteessasi on ongelmia, voit lähettää meille kysymyksen Samsung Members -sovelluksella. Lue lisää virheilmoituksen lähettämisestä.