OLED-television näytön palamisen välttäminen

OLED-televisioiden ominaisuuksien vuoksi näyttöön voi muodostua palojälkiä, kun näytössä on sama kuva pitkiä aikoja. Lue lisää, miten voit estää palamista ja korjata väliaikaisia palojälkiä.

Pikselisiirto siirtää pikseleitä säännöllisesti ja estää palamista, kun katsellaan sisältöä, jossa on paljon staattisia kuvia.

Huomaathan: Kun pikselisiirto on käytössä, jotkut näytön reunat saattavat liikkua ruudun reunojen ulkopuolella eivätkä ole näkyvissä. Palauta näyttö takaisin alkuperäiseen asemaan poistamalla pikselisiirto käytöstä.

OLED-television näytön palamisen välttäminen - Pikselisiirto OLED-television näytön palamisen välttäminen - Pikselisiirto

Transcript: OLED-television näytön palamisen välttäminen - Pikselisiirto

Pikselisiirto siirtää pikseleitä säännöllisesti ja estää palamista.

Avaa

• Valikko
  • Asetukset
  • Kaikki asetukset
  • Yleiset ja tietosuoja
  • Paneelin suojaus

Pikselisiirto on käytössä oletuksena.

SAMSUNG

Logot, ohjelmien nimet ja tekstitykset ovat kiinteitä elementtejä, jotka pysyvät näytössä pitkiä aikoja. Ota logon kirkkauden säätäminen käyttöön estääksesi pysyvien kuvien aiheuttaman palamisen.

OLED-television näytön palamisen välttäminen - Säädä logon kirkkautta OLED-television näytön palamisen välttäminen - Säädä logon kirkkautta

Transcript: OLED-television näytön palamisen välttäminen - Säädä logon kirkkautta

Estä palamista pienentämällä pysyvien kuvien, kuten logojen ja tekstipalkkien, kirkkautta

Avaa

• Valikko
  • Asetukset
  • Kaikki asetukset
  • Yleiset ja tietosuoja
  • Paneelin suojaus
  • Säädä logon kirkkautta

Vaihtoehtoja on kaksi:

• Pieni (käytössä oletuksena)
  • Suuri

SAMSUNG

Pikseleiden päivitys kannattaa ottaa käyttöön väliaikaisen palamisen estämiseksi ja korjaamiseksi. Se säätää pikseleitä ja tekee näytöstä selkeämmän.

Huomaathan: Jotkut toiminnot, kuten ajastin, tallennin ja ääniohjaus, eivät toimi pikseleiden päivityksen aikana.

OLED-television näytön palamisen välttäminen - Pikseleiden päivitys OLED-television näytön palamisen välttäminen - Pikseleiden päivitys

Transcript: OLED-television näytön palamisen välttäminen - Pikseleiden päivitys

Pikseleiden päivitys kannattaa ottaa käyttöön väliaikaisen palamisen estämiseksi ja korjaamiseksi

Avaa

• Valikko
  • Asetukset
  • Kaikki asetukset
  • Yleiset ja tietosuoja
  • Paneelin suojaus
  • Pikseleiden päivitys

Vaihtoehtoja on kaksi:

• Käynnistä TV:n sammuttamisen jälkeen
  • Käynnistä nyt

SAMSUNG

Näytön korjaus käynnistyy automaattisesti, kun televisio sammutetaan vähintään neljän tunnin käytön jälkeen joka päivä.

Samsung OLED -televisioissa on näytön korjaustoiminto, joka tunnistaa näytön tilan itsenäisesti ja estää palamisvaurioita.

Toiminto kestää noin 10–15 minuuttia sammuttamisen jälkeen, ja kun televisio käynnistetään, näkyviin tulee ponnahdusikkuna, jossa ilmoitetaan, että korjaus on valmis.

Huomaathan: Näytön korjaus toimii vain, kun laite on yhdistetty virtalähteeseen.

Näytön kirkkaustoiminto on käytössä oletuksena eikä sitä voi poistaa käytöstä.

Jos OLED-televisiossa on sama paikallaan pysyvä kuva pitkän ajan, kirkkaus pienenee vähitellen näytön palamisen estämiseksi.

Kirkkaus palautuu, kun sisältö muuttuu tai televisio vastaanottaa signaalin kaukosäätimestä.

Huomaathan: Voit myös säätää näytön kirkkautta valitsemalla Valikko > Kuva > Kirkkaus.

Näytönsäästäjä on käytössä oletuksena eikä sitä voi poistaa käytöstä.

Kun laite ei saa signaalia ulkoisesta laitteesta tai sama pysyvä kuva on näytössä kaksi minuuttia, näytönsäästäjä aktivoituu automaattisesti.

Näytönsäästäjä poistuu käytöstä ja alkuperäinen näyttö palautuu painettaessa mitä tahansa kaukosäätimen painiketta.