Nauti Samsung-älytelevisiostasi kokonaisvaltaisesti tekstitystoiminnon avulla

Esittelemme uusia helppokäyttötoimintoja näkö- ja kuulovammaisille. Katsellessasi TV-ohjelmia voit ottaa käyttää tekstitysruudun ja siirtää sen haluamaasi sijaintiin näytössä.

Kaikissa Samsungin älytelevisiomalleissa on valmiina helppokäyttötoimintoja, joiden avulla Samsungin älytelevision käyttäminen on nautinnollista kaikille.

Mikä on helppokäyttötoiminto?

Helppokäyttötoiminnot ovat näkö- ja kuulovammaisille tarkoitettuja laitteen käyttöä helpottavia toimintoja. Samsungin älytelevisioissa on valmiina useita helppokäyttötoimintoja, kuten puheopastus, kuvailutulkkaus, suuri kontrasti, suurennus, kaukosäätimen käyttöopastus, tekstitys jne.

Ison-Britannian näkövammaisten järjestö RNIB (Royal National Institute of Blind People) on antanut tunnustuksensa näistä innovatiivisista toiminnoista ensimmäisenä kuluttajaelektroniikan alalla. Samsungin älytelevisio on saanut RNIB:n tutkitun ja testatun akkreditoinnin.

Helppokäyttötoiminnot televisiossa

Huomautus:

• Käytettävissä olevat toiminnot voivat vaihdella mallin ja ohjelmaversion mukaan.
  • Tekstitysruututoimintoa voi käyttää vain ohjelmissa, joissa on tekstityksen lähetyksen siirtosignaali.

Helppokäyttötoiminnoille voi määrittää pikavalintoja. Noudata alla olevia ohjeita kauko-ohjaimesi tyypin mukaan.

Vaihtoehto 1. Älykaukosäädin

Avaa Helppokäyttötoimintojen pikavalinnat -valikko pitämällä painettuna äänenvoimakkuus- tai mykistyspainiketta.

Vaihtoehto 2. Yleiskaukosäädin

Avaa Helppokäyttötoimintojen pikavalinnat -valikko painamalla tekstityspainiketta.

Puheopastus valittuna helppokäyttöisyysvalikossa

Huomautus: Puheopastuksen helppokäyttöpikavalinnat ovat käytettävissä, vaikka puheopastus olisi pois käytöstä tai mykistetty.

Määritä asetukset helposti noudattamalla alla olevia ohjeita.

Vaihe 1
. Paina kauko-ohjaimen kotipainiketta ja valitse Asetukset > Yleiset.

Vaihe 2. Valitse Helppokäyttöisyys > Tekstitysasetukset

Tekstitysasetukset valittuna helppokäyttöisyysvalikossa

Vaihe 3. Valitse Tekstitys ja ota asetus käyttöön.

Tekstitys valittuna helppokäyttöisyysvalikossa

Tekstityksen voi siirtää haluttuun sijaintiin näytössä. Noudata alla olevia ohjeita.

Vaihe 1. Paina kauko-ohjaimen kotipainiketta ja valitse Asetukset.

Vaihe 2. Valitse Yleiset > Helppokäyttöisyys > Tekstitysasetukset.

Digitaaliset tekstitysasetukset valittuna helppokäyttöisyysvalikossa

Vaihe 3. Valitse Digitaaliset tekstitysasetukset ja Sijainti.

Valitse haluamasi tekstityksen sijainti: ylhäällä taustan kanssa, alhaalla taustan kanssa, ylhäällä alkuperäisessä suhteessa tai alhaalla alkuperäisessä suhteessa.

Sijainti valittuna digitaalisten tekstitysasetusten valikossa

Huomautus: Tämä toiminto on käytettävissä vain ohjelmissa, jotka tukevat lähetyksen tekstitystä.

Jos tekstityksen koko on liian pieni tai haluat suuremman kontrastin tekstitysruudun ja näytön taustan välillä, voit säätää tekstityksen kokoa tai väriä.

Vaihe 1. Paina kaukosäätimen kotipainiketta ja valitse Asetukset.

Vaihe 2. Valitse Yleiset > Helppokäyttöisyys > Tekstitysasetukset.

Digitaaliset tekstitysasetukset valittuna tekstitysasetusten valikossa

Vaihe 3. Voit muuttaa tekstityksen kokoa, taustaväriä ja tekstin väriä valitsemalla Digitaaliset tekstitysasetukset.

Koko valittuna digitaalisten tekstitysasetusten valikossa

Onko tekstitysruutu tai avoin lähetyksen tekstitys häiritsevästi kuvan päällä? Lue alta, miten eri tekstitykset voi siirtää erilliseen ruutuun

• Avoimet tekstitykset: Sisältyvät lähetyssisältöön. Ei voi ottaa käyttöön tai pois käytöstä.
  • Tekstitysruudut: Tämän toiminnon voi ottaa käyttöön tai pois käytöstä.

Vaihe 1. Paina kauko-ohjaimen kotipainiketta ja valitse Asetukset.

Vaihe 2. Valitse Yleiset > Helppokäyttöisyys > Tekstitysasetukset.

Vaihe 3. Ota käyttöön Erillinen tekstitysruutu.

Sijainti valittuna digitaalisten tekstitysasetusten valikossa

Huomautus: Tämän toiminnon voi ottaa käyttöön vain, kun digitaalista tekstitystä tuetaan.

Tekstiasetukset voi palauttaa helposti oletusasetuksiin. Toimi seuraavasti.

Vaihe 1
. Paina kauko-ohjaimen kotipainiketta ja valitse Asetukset

Vaihe 2. Valitse Yleiset > Helppokäyttöisyys > Tekstitysasetukset.

Vaihe 3. Valitse tekstitysasetuksista Palauta oletukset

Palauta oletukset valittuna digitaalisten tekstitysasetusten valikossa

Huomautus:

• Jos sinulla on ongelmia Samsung-älytelevision kanssa, tarkista aina ensin, onko ohjelmistopäivityksiä saatavilla. Ne voivat sisältää korjauksen ongelmaasi.
  • Laitteen näyttökuvat ja valikot voivat vaihdella laitteen mallin ja ohjelmistoversion mukaan.