Määritä Samsung Soundbar -kaiutin

Samsung Soundbar -kaiutin Samsung-television alla

Soundbar-kaiutin toimii television vahvistimena ja tuottaa uskottoman äänenlaadun. Se on äärimmäisen monikäyttöinen ja helppo määrittää. Soundbar-kaiuttimen voi yhdistää televisioon usealla tavalla, jotta voit muokata viihdekokomustasi. Vaikka kaikilla menetelmillä on etunsa, tietyt kokoonpanot tuottavat paremman äänenlaadun kuin toiset. Jos et ole varma, mikä menetelmä sinulle soveltuu parhaiten, meillä muutamia vinkkejä ja ohjeita, joita voit noudattaa.

Saat parhaan äänenlaadun yhdistämällä Soundbar-kaiuttimen televisioon HDMI-kaapelilla, koska se siirtää äänen digitaalisesti. Soundbar-kaiuttimen voi yhdistää kahdella tavalla käyttämällä HDMI-kaapelia:

• Voit käyttää suoraan television HDMI ARC- tai HDMI eARC -porttia Soundbar-kaiuttimen yhdistämiseen.
  • Voit yhdistää ulkoisen laitteen (kuten videopelilaitteen) Soundbar-kaiuttimeen ja yhdistää sitten Soundbar-kaiuttimen televisioon käyttämällä ARC (Audio Return Channel)- tai eARC (enhanced Audio Return Channel) -porttia.

ARC tai eARC on valintasi, jos haluat mahtavan äänen toistaessasi sovelluksia televisiossa ja Soundbar-kaiuttimessa. Toisella menetelmällä saat parhaan äänenlaadun säännöllisesti käyttämistäsi ulkoisista laitteista.

Huomautus: Suosittelemme seuraavia HDMI-kaapelityyppejä: High Speed HDMI -kaapeli ja Ethernet- ja Premium High Speed HDMI -kaapeli. Soundbar-kaiuttimen HDMI-porttien määrä voi vaihdella malleittain.

Yhdistä Soundbar-kaiutin HDMI ARC/eARC -kaapelilla

HDMI-yhteys televisiosta Soundbar-kaiuttimeen

Huomautus: Sinun on otettava eARC-toiminto käyttöön televisiossa, jotta voit käyttää eARC-kaapelia. Valitse Asetukset sitten Kaikki asetukset. Valitse Ääni ja sitten Asiantuntijan asetukset. Valitse HDMI-eARC -tila ja sitten Auto.

HDMI ARC (Audio Return Channel) mahdollistaa äänen siirron edestakaisin tiettyjen televisioiden ja Soundbar-kaiuttimien välillä yhdellä HDMI-kaapelilla. Toisin sanoen voit käyttää yhtä HDMI-porttia sekä äänitulona että äänilähtönä. Ainoa haitta on se, että Soundbar-kaiutin vie televisiosta yhden portin, johon normaalisti liitettäisiin ulkoinen laite.

Muodosta HDMI ARC -yhteys käynnistämällä televisio ja Soundbar-kaiutin ja noudattamalla alla olevia ohjeita.

1 Liitä HDMI-kaapelin toinen pää television HDMI (ARC/eARC)-porttiin.

Huomautus: ARC- tai eARC-portin sijainti voi vaihdella television mallista riippuen.

2 Liitä toinen pää Soundbar-kaiuttimen HDMI TO TV (eARC/ARC)-porttiin.
Kaapelin liittäminen Samsung Soundbar -kaiuttimen HDMI to TV -porttiin
3 Vaihda seuraavaksi Soundbar-kaiuttimen lähteeksi D.IN.
D.IN-lähde valittuna Samsung Soundbar -kaiuttimessa
4 Muutaman sekunnin jälkeen Soundbar-kaiuttimen näyttöön tulee teksti "TV ARC" ja televisio toistaa äänen Soundbar-kaiuttimen kautta.

Yhdistä Soundbar-kaiutin ja ulkoinen laite HDMI-kaapelilla

Yksi HDMI-kaapeli yhdistää television ja Soundbar-kaiuttimen ja toinen HDMI-kaapeli yhdistää ulkoisen laitteen samaan Soundbar-kaiuttimeen
1 Sammuta televisio, Soundbar-kaiutin ja ulkoinen laite. Liitä HDMI-kaapelin toinen pää television HDMI (ARC/eARC)-porttiin.
2 Liitä toinen pää Soundbar-kaiuttimen HDMI TO TV (eARC/ARC)-porttiin.
HDMI-kaapeli liitettynä Samsung Soundbar -kaiuttimen eARC-porttiin
3 Liitä toinen HDMI-kaapeli ulkoisen laitteen HDMI OUT-porttiin. Liitä toinen pää Soundbar-kaiuttimen HDMI-porttiin.
HDMI-kaapeli liitettynä Samsung Soundbar -kaiuttimen HDMI-porttiin
4 Käynnistä ulkoinen laite ja Soundbar-kaiutin. Paina kaukosäätimen lähdepainiketta, kunnes näyttöön tulee näkyviin "HDMI".
5 Käynnistä televisio ja valitse sen lähteeksi HDMI-portti, johon Soundbar-kaiutin on liitetty.
6 Televisio näyttää kuvan ulkoisesta laitteesta ja äänen Soundbar -kaiuttimen kautta.

Nyt kaiken pitäisi toimia, mutta palataan muutama vaihe taaksepäin ja tehdään tästä kokoonpanosta paras mahdollinen:

• Varmista, että Anynet+ (HDMI-CEC) on käytössä televisiossasi. Se saa television käynnistymään, kun ulkoinen laite ja Soundbar käynnistetään. Jos sinulla on Samsung-televisio, valitse Asetukset, Kaikki asetukset ja sitten Yhteys. Valitse Ulkoisen laitteiden hallinta ja sitten Anynet+ (HDMI-CEC). Avaa televisiosi käyttöopas, jos nämä ohjeet eivät vastaa televisiotasi tai jos televisiosi ei ole Samsung-televisio.

• Ota lopuksi HDMI-CEC-asetukset käyttöön ulkoisessa laitteessa ja määritä televisiosi yleiskaukosäädin. Katso ohjeet HDMI-CEC-asetusten määrittämiseen ulkoisen laitteen käyttöoppaasta.

Huomautus: Jos ulkoinen laitteesi on 4K-yhteensopiva, varmista, että Soundbar-kaiutin tukee 4K pass-through -signaalia. Samsung Q -sarja tukee 4K pass-through -signaalia, joten kaikki on hyvin, jos sinulla on jokin näistä malleista. Samsung Soundbar -kaiuttimen HDMI IN -portti tukee vain 4K-yhteyttä (4:4:4 8 t).

Valokaapeli yhdistää Samsung Soundbar -kaiuttimen ja television

Valokaapeli (Tos-Link) on toinen tapa Soundbar-kaiuttimen yhdistämiseen televisioon. Tämän tyyppinen kaapeli vastaa HDMI-kaapelia ja siirtää digitaalista ääntä, joten kuulet jokaisen yksityiskohdan. Voit myös yhdistää laitteesi (digiboksin, videopelit ja Blu-ray-soittimet) televisioon, jolloin television ääni tulee Soundbar-kaiuttimen kautta.

1 Käynnistä televisio ja Soundbar-kaiutin ja liitä digitaalisen valokaapelin toinen pää television OPTICAL OUT-porttiin.
2 Liitä sitten toinen pää Soundbar-kaiuttimen DIGITAL AUDIO IN (OPTICAL)-porttiin.
Valokaapeli liitettynä Samsung Soundbar -kaiuttimen DIGITAL AUDIO IN -porttiin
3 Paina kaukosäätimen tai Soundbar-kaiuttimen lähdepainiketta ja valitse Soundbar-asetukseksi D.IN.
D.IN-lähde valittuna Samsung Soundbar -kaiuttimessa
4 Määritä lopuksi television äänilähdöksi ulkoiset kaiuttimet. Valitse Asetukset ja valitse sitten Äänilähtö pika-asetuksissa.
5 Vaihda asetukseksi Vastaanotin (valokaapeli) painamalla Enter-painiketta. Television ääni toistetaan nyt Soundbar-kaiuttimesta.

Huomautus: Jos nämä vaiheet eivät vastaa televisiotasi tai jos sinulla ei ole Samsung-televisiota, avaa Soundbar-kaiuttimen tai television käyttöopas. Jos vuoden 2022 tai uudemmassa Samsung-televisiossa ei ole äänilähtöä valokaapelin kautta, tarkista, että samanaikainen valokaapelilähtö on käytössä. Valitse Asetukset, Kaikki asetukset ja sitten Ääni. Valitse Asiantuntijan asetukset ja Samanaikainen valokaapelilähtö.

Äänenlaatu ei ole sama kuin HDMI-kaapelilla, mutta kaikki rakastavat Bluetooth-yhteyden helppoutta, koska kaapeleita ei tarvita. Suurin Bluetooth-yhteyden haaste on katkeileva tai epävakaa yhteys, jos järjestelmässä on häiriöitä, kuten sähkökatkoksia. Bluetooth on silti mukava ja helppo vaihtoehto.

1 Aloita Bluetooth-laiteparin muodostaminen painamalla Soundbar-kaiuttimen kaukosäätimen pariliitospainiketta. Näyttöön tulee näkyviin teksti "BT PAIRING", kun lähteeksi on asetettu Bluetooth.
BT PAIRING Samsung Soundbar -kaiuttimessa
2 Jos Soundbar-kaiuttimessasi ei ole kaukosäädintä, paina Soundbar-kaiuttimen monitoimi- tai lähdepainiketta, kunnes näytössä näkyy teksti "BT PAIRING."

Huomautus: Jos näytössä on teksti “BT READY”, laitepari on jo muodostettu. Liitä uusi laite laitepariksi pitämällä painettuna Soundbar-kaiuttimen mikrofonin on/off- tai lähdepainiketta vähintään 5 sekuntia, jotta näyttöön tulee teksti “BT PAIRING.”

3 Kun Soundbar-kaiutin on pariliitostilassa, Soundbar-kaiutin on liitettävä television laitepariksi. Valitse Samsung-televisiossa Asetukset, Kaikki asetukset ja sitten Ääni. Valitse Äänilähtö, ja Bluetooth-kaiuttimien luettelo tai Bluetooth-äänilaite televisiosi mallista riippuen.
Bluetooth-kaiuttimien luettelo korostettuna Äänilähtö-valikossa

Huomautus: Katso ohjeet laiteparin muodostamiseen eri merkkisten televisioiden kanssa kyseisten laitteiden käyttöoppaista.

4 Valitse lopuksi Soundbar-kaiuttimesi ja valitse sitten Muodosta pari ja yhdistä.
5 Television ääni toistetaan nyt Soundbar-kaiuttimen kautta.

Voit yhdistää Samsung-television ja Soundbar-kaiuttimen myös Wi-Fi-yhteydellä. Television ja Soundbar-kaiuttimen oltava yhdistettyinä samaan Wi-Fi-verkkoon. Sinun on käytettävä siihen mobiililaitteen SmartThings-sovellusta.

SmartThings-sovellus ja Soundbar-ohjausnäyttö avattuna mobiililaitteessa Samsung Soundbar -kaiuttimen ja television vieressä

Huomautus: Wi-Fi-yhteys on käytettävissä vain Samsung-televisiossa. Jos langaton reititin (Wi-Fi) käyttää DFS-kanavaa, et voi muodostaa Wi-Fi-yhteyttä television ja Soundbar-kaiuttimen välille. Saat lisätietoja ottamalla yhteyden internetpalveluntarjoajaan.

1 Sinun on ensin yhdistettävä Soundbar-kaiutin Wi-Fi-verkkoosi. Avaa SmartThings-sovellus puhelimessa tai tabletilla.
2 Näyttöön saattaa avautua ponnahdusikkuna, jossa kehotetaan lisäämään Soundbar-kaiutin sovellukseen. Noudata ponnahdusikkunassa annettavia ohjeita.
3 Jos ponnahdusikkuna ei aukea, avaa Laitteet-välilehti, napauta pluskuvaketta ja valitse Lisää laite.
4 Etsi Soundbar-kaiutin valitsemalla Skannaa kohdasta "Hae lähellä olevia laitteita".
SmartThings-sovellus ja Lisää laite -näyttö avattuna mobiililaitteessa Samsung Soundbar -kaiuttimen ja television vieressä

Huomautus: Voit käyttää myös Skannaa QR-koodi- tai Anna koodi -toimintoa.

5 Noudata näytöllä annettavia ohjeita ja lisää Soundbar-kaiutin sovellukseen. Nyt voit yhdistää Soundbar-kaiuttimen samaan Wi-Fi-verkkoon television kanssa.
6 Valitse televisiossa Asetukset, Kaikki asetukset ja sitten Ääni. Valitse Äänilähtö ja sitten Soundbar-kaiuttimesi.
Soundbar Q9B -sarja (Wi-Fi) korostettuna Äänilähtö-valikossa
7 Television ääni toistetaan nyt Soundbar-kaiuttimesta.

Jos ääni ei kuulu Soundbar-kaiuttimen kautta yhdistämisen jälkeen, avaa opas ja etsi lisäohjeita.