Ääni ei kuulu Samsung Soundbar -kaiuttimen kautta

Soundbar-kaiutin Samsung-television alla

Jos Soundbar-kaiuttimesta ei kuulu ääntä, varmista, että yhdistetyt laitteet on käynnistetty, Soundbar-kaiuttimeen on asetettu oikea lähde ja kaapelit on yhdistetty oikein. Vaiheet voivat vaihdella asennuksen kokoonpanosta riippuen.

Varmista, että laitteet toimivat oikein ja ne on yhdistetty oikein televisioon tai Soundbar-kaiuttimeen. Jos haluat lisätietoja Soundbar-kaiuttimen liitännöistä, lue artikkeli Määritä Samsung Soundbar -kaiutin.

Huomautus: Samsung Soundbar -kaiuttimen laiteohjelmiston päivittäminen takaa, että saat kaikki uusimpien parannusten hyödyt. Mallista riippuen eARC-toimintoa ei välttämättä tueta. Valikoiden nimet ja reitit voivat vaihdella malleittain.

Jos televisio yhdistetään Soundbar-kaiuttimeen vain ARC-yhteydellä, tarvitset HDMI-kaapelin. Tämän tyyppinen yhteys toimii parhaiten silloin, kun yhdistät televisioon vain Soundbar-kaiuttimen etkä käytä ulkoisia laitteita. Tarkista kaapeliliitännät, television äänilähdön asetukset ja Soundbar-kaiuttimen lähde, jos käytät tätä yhteystyyppiä.

Huomautus: Jos haluat tietoa muista yhteystyypeistä, lue Soundbar-kaiuttimen yhdistäminen.

1 Varmista ensin, että HDMI-kaapeli on kytketty kunnolla television HDMI (ARC/eARC) -porttiin ja Soundbar-kaiuttimen pohjassa olevaan HDMI TO TV (eARC/ARC)-porttiin.
HDMI-kaapelin liittäminen Samsung Soundbar -kaiuttimen HDMI to TV -porttiin
2 Avaa televisio ja käynnistä Soundbar-kaiutin.
3 Varmista, että HDMI-CEC on käytössä televisiossasi.
Anynet+ (HDMI-CEC) korostettuna ulkoisten laitteiden hallintavalikossa

Huomautus: Jos sinulla on Samsung-televisio, valitse Asetukset, Kaikki asetukset ja sitten Yhteys. Valitse Ulkoisen laitteiden hallinta ja sitten (HDMI-CEC). Avaa televisiosi käyttöopas, jos nämä ohjeet eivät vastaa televisiotasi tai jos televisiosi ei ole Samsung-televisio.

4 Tarkista, että television äänilähdöksi on asetettu Soundbar-kaiutin. Katso ohjeet televisiosi käyttöoppaasta.
Soundbar Q9B -sarja (HDMI) korostettuna Äänilähtö-valikossa

Huomautus: Valitse Samsung-televisiossa Asetukset, Kaikki asetukset ja sitten Ääni. Valitse Äänilähtö ja sitten yhdistetty Soundbar-kaiuttimesi.

5 Aseta Soundbar-kaiuttimen lähteeksi D.IN ja varmista, että näyttöön tulevat tekstit “D.IN” ja “TV ARC”.
D.IN ja TV ARC Samsung Soundbar -kaiuttimen näytössä

Huomautus: Vaihda Soundbar-kaiuttimen lähde painamalla monitoimi-/lähdepainiketta Soundbar-kaiuttimen päällä tai lähdepainiketta kaukosäätimessä ja valitse asetukseksi "D.IN".

6 Jos tekstit "D.IN" ja "TV ARC" eivät tule näkyviin peräkkäin, irrota kaapeli. Jos se ei auta, kokeile yhdistämistä toiseen televisioon, jossa on eARC-portti. Jos toisessa televisiossa kaikki toimii ongelmitta, alkuperäisessä televisiossa on vika ja se on huollettava.
7 Jos Soundbar-kaiuttimesta ei kuulu ääntä toisenkaan television kanssa, Samsung-tuki antaa lisäohjeita.

Huomautukset:

• Jos televisioon on yhdistetty ulkoinen laite, tarkista ulkoisen laitteen virta ja äänenvoimakkuus. Tarkista sitten, että television kaiuttimet toimivat oikein. Tee se valitsemalla Äänilähtö ja sitten TV-kaiutin.
  • Sinun on otettava eARC-toiminto käyttöön televisiossa, jotta voit käyttää eARC-kaapelia. Valitse Asetukset, Kaikki asetukset ja sitten Ääni. Valitse Asiantuntijan asetuksetHDMI-eARC -tila ja sitten Auto.
  • ARC/eARC ei välttämättä toimi ulkoisen laitteen ongelmien takia. Korjaa ongelma irrottamalla ulkoinen laite televisiosta, sammuttamalla televisio ja Soundbar-kaiutin ja käynnistämällä molemmat uudelleen. Tarkista sitten, kuuluuko ääni normaalisti.
  • Jos HDMI-kaapeli on vaurioitunut, vaihda kaapeli uuteen ja tarkista, kuuluuko ääni normaalisti.

Huomautukset:

• Tietyt laitteet, kuten mikroaaltouunit ja langattomat reitittimet voivat aiheuttaa radiotaajuista häiriöitä, jos ne ovat liian lähellä Soundbar-kaiutinta. Varmista, ettei television ja Soundbar-kaiuttimen välillä ole esteitä.
  • Jos ruumiinosa koskettaa Bluetooth-vastaanotinta tai Soundbar-kaiutin on asetettu metallipinnalle, ääni voi vaimentua.
  • Jos sinulta pyydetään PIN-koodi muodostaessasi Bluetooth-yhteyttä, käytä oletuskoodia: 0000.
  • Kerrallaan voi yhdistää vain yhden Samsung-television.
1 Jos Soundbar-kaiuttimesta ei kuulu ääntä, kun se on jo yhdistetty televisioon Bluetooth-yhteydellä, tarkista, että televisiossa on valittuna oikea lähde. Valitse Asetukset, Kaikki asetukset ja sitten Ääni. Valitse Äänilähtö, Bluetooth-kaiuttimien luettelo ja sitten Soundbar-kaiuttimesi television Bluetooth-laitteiden luettelossa.
Soundbar Q9B -sarja korostettuna Bluetooth-kaiuttimien luettelossa

Huomautus: Näkyviin saattaa tulla viesti "Liitettävä pariksi" tai "Liitetty pariksi" kehotuksena yhdistää Soundbar-kaiutin. Muodosta yhteys valitsemalla viesti.

2 Jos tämä ei auta, voit kokeilla poistaa laiteparin ja liittää Soundbar-kaiutin uudelleen television pariksi. Poista Soundbar-kaiuttimen pariliitos painamalla Soundbar-kaiuttimen kaukosäätimen lähdepainiketta ja valitsemalla muu tila kuin BT.

Huomautus: Jos Soundbar-kaiuttimessasi ei ole kaukosäädintä, paina Soundbar-kaiuttimen monitoimi- tai lähdepainiketta, ja valitse sitten muu kuin BT-tila.

3 Liitä sitten Soundbar-kaiutin uudelleen laitepariksi painamalla Soundbar-kaiuttimen kaukosäätimen pariliitospainiketta. Näyttöön tulee näkyviin teksti "BT PAIRING", kun lähteeksi on asetettu Bluetooth.
BT PAIRING Samsung Soundbar -kaiuttimessa

Huomautus: Jos Soundbar-kaiuttimessasi ei ole kaukosäädintä, paina Soundbar-kaiuttimen monitoimi- tai lähdepainiketta, ja valitse sitten muu kuin BT PAIRING.

4 Kun Soundbar-kaiutin on pariliitostilassa, Soundbar-kaiutin on liitettävä television laitepariksi. Valitse Samsung-televisiossa Asetukset, Kaikki asetukset ja sitten Ääni. Valitse Äänilähtö, ja Bluetooth-kaiuttimien luettelo tai Bluetooth-äänilaite televisiosi mallista riippuen.

Huomautus: Katso ohjeet laiteparin muodostamiseen eri merkkisten televisioiden kanssa kyseisten laitteiden käyttöoppaista.

5 Jos et saa muodostettua Bluetooth-yhteyttä Soundbar-kaiuttimeen tai jos Bluetooth-yhteys tai ääni on heikko, Samsung-tuki antaa lisäohjeita.

Huomautus: Television ja Soundbar-kaiuttimen oltava yhdistettyinä samaan Wi-Fi-verkkoon.

1 Jos Soundbar-kaiuttimesta ei kuulu ääntä, kun se on yhdistettynä Wi-Fi-verkkoon, varmista ensin, että langattomassa reitittimessä on virta ja sen signaali on vahva.
2 Kokeile sitten sammuttaa ja käynnistää reititin uudelleen. Tarkista, muodostaako Soundbar-kaiutin yhteyden Wi-Fi-verkkoon. Jos ei, jatka seuraavaan vaiheeseen.
3 Kokeile siirtää reititin lähemmäksi Soundbar-kaiutinta ja poista tarvittaessa myös esteet reitittimen ja Soundbar-kaiuttimen väliltä.
Samsung Soundbar -kaiutin Samsung-television ja reitittimen vieressä
4 Jos Soundbar-kaiutin on yhdistettävä uudelleen Wi-Fi-verkkoon, sinun on käytettävä puhelimen tai tabletin SmartThings-sovellusta. Avaa SmartThings-sovellus.
5 Näyttöön saattaa avautua ponnahdusikkuna, jossa kehotetaan lisäämään Soundbar-kaiutin sovellukseen. Noudata ponnahdusikkunassa annettavia ohjeita.
6 Jos ponnahdusikkuna ei aukea, avaa Laitteet-välilehti, napauta pluskuvaketta ja valitse Lisää laite.
7 Etsi Soundbar-kaiutin valitsemalla Skannaa kohdasta "Hae lähellä olevia laitteita".
SmartThings-sovellus ja Lisää laite -valikko avattuna mobiililaitteessa Samsung Soundbar -kaiuttimen ja television vieressä

Huomautus: Voit käyttää myös Skannaa QR-koodi- tai Anna koodi -toimintoa.

8 Noudata näytöllä annettavia ohjeita ja lisää Soundbar-kaiutin sovellukseen. Nyt voit yhdistää Soundbar-kaiuttimen samaan Wi-Fi-verkkoon television kanssa.
9 Valitse televisiossa Asetukset, Kaikki asetukset ja sitten Ääni. Valitse Äänilähtö ja sitten Soundbar-kaiuttimesi.
10 Jos et saa yhdistettyä Soundbar-kaiutinta Wi-Fi-verkkoon tai et vieläkään kuule ääntä Soundbar-kaiuttimesta, Samsung-tuki antaa lisäohjeita.

Huomautukset:

• Soundbar-kaiuttimen HDMI IN -portti tukee vain 4K-yhteyttä (4:4:4 8 t).
  • Jos äänilähtövaihtoehdoissa on toinen ääniasetus, se on otettava pois käytöstä.
  • Tarkista, että toistettava sisältö tukee Dolby Atmos®/DTS:X -signaalia.
1 Varmista että HDMI-kaapeli on kytketty kunnolla ulkoisen laitteen HDMI OUT-porttiin ja Soundbar-kaiuttimen pohjassa olevaan HDMI-porttiin.
2 Tarkista myös että HDMI-kaapeli on kytketty kunnolla television HDMI (eARC/ARC)-porttiin ja Soundbar-kaiuttimen pohjassa olevaan HDMI TO TV (eARC/ARC)-porttiin.
Kaapelin liittäminen Samsung Soundbar -kaiuttimen HDMI to TV- ja HDMI1-porttiin
3 Käynnistä Soundbar, televisio ja ulkoinen laite ja tarkista ulkoisen laitteen äänenvoimakkuus.
4 Varmista, että HDMI CEC on käytössä televisiossasi.
Anynet+ (HDMI-CEC) korostettuna ulkoisten laitteiden hallintavalikossa

Huomautus: Jos sinulla on Samsung-televisio, valitse Asetukset, Kaikki asetukset ja sitten Yhteys. Valitse Ulkoisen laitteiden hallinta ja sitten Anynet+ (HDMI-CEC). Avaa televisiosi käyttöopas, jos nämä ohjeet eivät vastaa televisiotasi tai jos televisiosi ei ole Samsung-televisio.

5 Aseta Soundbar-kaiuttimen lähteeksi HDMI ja varmista, että näytössä lukee "HDMI".
-HDMI-lähde valittuna Samsung Soundbar -kaiuttimessa

Huomautus: Vaihda Soundbar-kaiuttimen lähde painamalla monitoimi- tai lähdepainiketta Soundbar-kaiuttimen päällä tai lähdepainiketta kaukosäätimessä ja valitse asetukseksi "HDMI".

6 Tarkista, että television äänilähdöksi on asetettu Soundbar-kaiutin. Katso ohjeet televisiosi käyttöoppaasta.
Soundbar Q9B -sarja (HDMI) korostettuna Äänilähtö-valikossa

Huomautus: Valitse Samsung-televisiossa Asetukset, Kaikki asetukset ja sitten Ääni. Valitse Äänilähtö ja sitten yhdistetty Soundbar-kaiuttimesi.

7 Sammuta ensin televisio, Soundbar-kaiutin ja kaikki yhdistetyt laitteet ja kytke sitten muu laite samaan porttiin Soundbar-kaiuttimessa. Toista edelliset vaiheet. Tarkista, kuuluuko ääni. Jos kuulet äänen testilaitteesta, mutta et alkuperäisestä laitteesta, ongelma on alkuperäisessä laitteessa. Ota yhteys kyseisen laitteen valmistajaan vianmääritystä varten.
8 Jos Soundbar-kaiuttimesta ei kuulu ääntä testilaitteen kanssa, Samsung-tuki antaa lisäohjeita.