Mikä on eARC ja Samsung Smart TV:n määrittäminen

eARC mahdollistaa kaapeli-, satelliitti-, suoratoisto- tai lähdelaitteista peräisin olevan äänen lähettämisen televisioon lähetettäväksi AV-vastaanottimeen tai Soundbariin yhden HDMI-kaapelin kautta. Tämä takaa liitettävyyden helppouden ja alkuperäisen äänen kokemisen.

Erot HDMI ARC:n ja eARC:n välillä

Useimmat TV:t pakkaavat äänisignaalit ennen siirtämistä HDMI-kaapeleita pitkin. eARC (Enhanced Audio Return Channel eli parannettu äänen paluukanava) mahdollistaa alkuperäisen korkean resoluution äänisignaalin lähettämisen HDMI-kaapelin kautta ja sen toistamisen parhaalla äänenlaadulla ilman kompromisseja. eARC on ominaisuus, joka sisältyy uusimpaan HDMI 2.1 -määritykseen. Suurin etu on se, että se parantaa huomattavasti kaistanleveyttä ja nopeutta. Tämä mahdollistaa korkealaatuisen äänen lähettämisen TV:stä Soundbariin tai AV-vastaanottimeen. Se on myös yhteensopiva korkean bittinopeuden Dolby Atmos- ja DTS-muodon kanssa.

eARC-ominaisuutta kutsutaan myös usein seuraavan sukupolven ARC:ksi. Se tukee suurempaa kaistanleveyttä ja nopeampia bittinopeuksia. Tästä syystä saat siirrettyä korkealaatuisen äänen HDTV:stä Soundbariin tai äänivastaanottimeen.

Ndryshimet mes "ARC" dhe "eARC"

Toiminto

HDMI ARC

HDMI eARC

Pakattu 5.1

Kyllä

Kyllä

Pakkaamaton 5.1

Ei

Kyllä

Pakkaamaton 7.1

Ei

Kyllä

Korkea bittinopeus ja kohdesuunnattu korkeimillaan 192 kHz, 23-bittinen

(esim. Dolby Atmos, DTS:X)

Ei

Kyllä

eARC-ominaisuutta tukevat mallit

• TV: UHD TU7000 ja uudemmat mallit.

• Soundbar: Q70T ja uudemmat mallit.

• Äänimuoto: Uusimmat korkean bittinopeuden äänimuodot ovat tuettuja, mukaan lukien DTS Master, DTS:X, Dolby TrueHD, Dolby Atmos ja muut.

Huomautus:

• eARC-tuettu HDMI-kaapeli vaaditaan. (HEAC tai HEC)

• Anynet + (HDMI-CEC) -toiminnon täytyy olla käytössä Smart TV:ssä.

• Luvattoman kaapelin käyttö voi johtaa virheisiin.

HDMI-eARC-tilan asetukset

Voit käyttää HDMI eARC -tilaa laitteissa, jotka tukevat eARC-ominaisuutta. Laitetta kytkettäessä tapahtuu tilapäinen mykistys.

Noudata alla olevia vaiheita, kun asetat TV:n tuloäänen.

Vaihe 1. Paina Samsung-kaukosäätimen Home (Koti) -painiketta ja valitse sitten Asetukset.

Koti Asetukset-valikko

Vaihe 2. Valitse Ääni-valikko, ja valitse sitten Asiantuntijan asetukset.

Ääni Asiantuntijan asetukset

Vaihe 3. Siirry HDMI e-ARC -tilaan ja kytke se päälle painamalla kaukosäätimestä Enter.

HDMI eARC -tila

Huomautus:

• eARC-tilan oletusasetus on pois päältä. (Yhdistyy ARC-tilaan automaattisesti)

• eARC aktivoituu vain, kun HDMI-eARC -tila kytketään päälle.

Tarkista, onko Anynet+ (HDMI-CEC) aktivoitu

Ota käyttöön HDMI-CEC-protokollat TV:n Asetukset-valikosta. Samsung TV:n HDMI-CEC-protokolla on Anynet+.

Vaihe 1. Paina Samsung-kaukosäätimen HOME (Koti) -painiketta ja valitse sitten Asetukset.

Vaihe 2. Valitse Asetukset-näytöstä Yleiset-valikko ja Ulkoisen laitteen hallinta.

Yleiset Ulkoisen laitteen hallinta

Vaihe 3. Siirry Ulkoisen laitteen hallinta -valikossa kohtaan Anynet+ (HDMI-CEC) ja kytke Anynet+ päälle painamalla kaukosäätimestä Enter.

Anynet HDMI-CEC

Huomautus:

• TV:n tai One Connect Boxin takana olevaan HDMI-porttiin on merkitty ARC.

• Useimmissa One Connect Boxeissa on HDMI-ARC-portti (yleensä kolmas HDMI-portti).

Kun eARC ei ole yhdistettynä

Jos ARC:n/eARC:n toiminnassa on ongelma, irrota ensin kaikki TV:hen liitetyt ulkoiset laitteet (STB-, OTT-laitteet ym.), yritä sitten toistoa uudelleen. Jotkin ulkoiset laitteet eivät ehkä täytä HDMI-liitännän määrityksiä, mikä voi aiheuttaa ongelmia.

Tarkista seuraavat asiat eARC:in yhdistämiseksi TV:hen.

• Tarkista, että eARC-portti (sama portti kuin ARC) on yhdistetty.

• Tarkista, että yhdistetty AV-laite on eARC-yhteensopiva laite.

• Tarkista, että HDMI-kaapeli on HEAC- tai HEC-tuettu.

• Yhdistä HDMI-kaapeli uudelleen, palauta sitten HDMI-eARC -tila automaattiseksi.

Ääntä ei kuulu, vaikka eARC on yhdistetty

Jos ongelmasi on huono äänen ulostulo, vaikka eARC on yhdistetty oikein, tarkista Digitaalisen lähdön äänimuoto.

(Valikko > Ääni > Asiantuntijan asetukset > Digitaalisen lähdön äänimuoto)

Tarkista tukeeko AV-laite äänilähdön muotoa testaamalla ulostuleva ääni siten, että vaihdat Digitaalisen lähdön äänimuodon PCM-/ Auto-/ Läpivienti-muotoon yksi kerrallaan.

Digitaalisen lähdön äänimuoto

Huomautus: Laitteen kuvakaappaukset ja valikko ovat vain englanninkielisiä esimerkkejä, mutta ne ovat saatavilla myös omalla kielelläsi.