Mitä on näytön heijastaminen ja miten sitä käytetään Samsung-televisiossa ja Samsung-mobiililaitteessa?

Näytön heijastamisen avulla voit näyttää mobiililaitteen sisällön television näytössä.  SmartThings-sovelluksen avulla Samsung-älytelevision yhdistäminen on helppoa ja nopeaa, mutta voit muodostaa yhteyden myös Wi-Fi-verkon tai HDMI-kaapelin avulla.

Mitä on näytön heijastaminen ja miten sitä käytetään Samsung-televisiossa ja Samsung-mobiililaitteessa?

Jotta voit heijastaa näytön langattomasti, televisiosi on pystyttävä muodostamaan Internet-yhteys.

Huomaathan: Seuraavat ohjeet koskevat näytön jakamista Samsung-mobiililaitteesta Samsung-televisioon.

SmartThings on Samsungin keskitetty sovellus kodin älylaitteiden hallintaan ja sen voi ladata sekä Android- että iOS-laitteisiin. SmartThings-sovellus voi tunnistaa ja yhdistää automaattisesti useimmat Samsung-televisiot, jotka on valmistettu vuonna 2016 ja sen jälkeen. Jos televisiosi on valmistettu aiemmin, kokeile yhdistämistä Smart View -toiminnolla.

1 Yhdistä Samsung-älytelevisio ja mobiililaite samaan Wi-Fi-verkkoon.
2 Lataa SmartThings-sovellus mobiililaitteeseen.

Huomaathan: Uusimmissa Samsung-laitteissa on SmartThings-sovellus valmiiksi asennettuna.

3 Avaa SmartThings -sovellus.
SmartThings-sovelluksen kuvake
4 Napauta + -kuvaketta.
Plus valittuna SmartThings-sovelluksessa
5 Valitse Lisää laite.
Lisää laite valittuna SmartThings-valikossa
6 Valitse Skannaa QR-koodi, Hae lähellä olevia laitteita tai Valitse laite luettelosta.
Vaihtoehdot laitteen lisäämiseen SmartThings-sovelluksessa

Kaikki käytettävissä olevat laitteet näytetään. Jos et näe laitettasi, varmista, että siinä on virta kytkettynä. Jos laitetta ei edelleenkään näy, kokeile käynnistää sekä laite että SmartThings-sovellus uudelleen. Jos laite ei tule näkyviin, käynnistä reititin uudelleen.

7 Valitse televisiosi.
8 Televisioon tulee näkyviin PIN-koodi. Kirjoita PIN-koodi sovellukseen.

Televisio on nyt yhdistetty SmartThings-sovellukseen ja voit käyttää laitetta toisena kaukosäätimenä televisiolle. Voit myös käyttää Smart View -toimintoa valokuvien, elokuvien ja musiikin heijastamiseen laitteestasi.

9 Napauta valikkopainiketta (kolme pistettä näytön oikeassa ylälaidassa).
10 Valitse Heijasta näyttö (Smart View).
11 Käytä älypuhelinta ja valitse sisältö, jota haluat katsella televisiosta.

Jos haluat lisätietoja SmartThings-sovelluksesta, lue usein kysytyt kysymykset SmartThings-sovelluksen käyttämisestä.

Voit yhdistää älypuhelimen televisioon myös Tap View -toiminnolla:

1 Avaa SmartThings-sovellus.
SmartThings-sovelluksen kuvake
2 Napauta valikkokuvaketta.
Valikko valittuna SmartThings-sovelluksessa
3 Napauta asetuskuvaketta.
Asetuskuvake valittuna SmartThings-valikossa
4 Napauta valitsinta kohdassa Tap View, Tap Sound.
Tap View, Tap Sound -valitsin valittuna SmartThings-asetuksissa
5 Valitse OK.
OK valittuna Tap View, Tap Sound -ponnahdusikkunassa
6 Napauta puhelimen taustalla television näytön kehykseen. Varo napauttamasta television näyttöön tai kehyksen kulmiin.
7 Valitse puhelimesta Aloita nyt.
8 Valitse televisiosta Salli.

How to stream via AirPlay to your Samsung TV How to stream via AirPlay to your Samsung TV

AirPlay™-toimintoa käyttämällä voit jakaa sisältöä Apple-laitteista Samsung-televisioihin, jotka on valmistettu vuoden 2019 jälkeen.

Huomaathan: Television ja Apple-laitteen on oltava yhdistettyinä samaan Wi-Fi verkkoon.

Valokuvien ja videoiden katseleminen AirPlay-toiminnolla

1 Avaa Valokuvat-sovellus.
2 Etsi valokuva tai video, jonka haluat jakaa.
3 Napauta jakokuvaketta näytön alalaidassa.
4 Valitse AirPlay.
5 Valitse TV, johon haluat muodostaa yhteyden.
6 Kirjoita pyydettäessä televisiossa näkyvä koodi Apple-laitteeseen.

Äänen toistaminen AirPlay-toiminnolla

1 Avaa Apple-laitteen musiikkisoitin.
2 Valitse kappale.
3 Napauta AirPlay-kuvaketta.
4 Valitse TV, johon haluat muodostaa yhteyden.
5 Kirjoita pyydettäessä televisiossa näkyvä koodi Apple-laitteeseen.

AirPlay-asetusten hakeminen televisiosta

1 Valitse televisiossa Aloitus.
2 Paina vasemmalle-painiketta ja valitse Valikko.
3 Valitse Asetukset.
4 Valitse Kaikki asetukset.
5 Valitse Yhteys.
6 Valitse Apple AirPlay -asetukset.

Jos sinulla on vaikeuksia muodostaa langaton yhteys, voit yrittää muodostaa yhteyden liittämällä laitteesi televisioon HDMI-sovittimella.  HDMI-sovittimet myydään erikseen ja ne tukevat laitteita, joissa on USB-C-liitäntä.

Jos käytät vanhempaa laitetta, jossa ei ole USB-C-liitäntää, tarjolla saattaa olla yhteensopivia muiden valmistajien sovittimia, mutta niiden suorituskykyä ei taata.

1 Liitä HDMI-kaapeli HDMI-sovittimeen.
2 Liitä HDMI-kaapelin toinen pää television HDMI-liittimeen.
3 Liitä HDMI-sovitin laitteesi USB-liittimeen.
4 Avaa televisio ja vaihda tuloksi käyttämäsi HDMI-portti.

Joissakin sovelluksissa, kuten Netflix ja YouTube, on sisäinen näytön jakamistoiminto, jolla katselemasi sisältö on helppo jakaa isoon ja pieneen näyttöön.

1 Yhdistä mobiililaite ja televisio samaan Wi-Fi-verkkoon.
2 Lataa yhteensopiva sovellus mobiililaitteeseen ja televisioon.
3 Kirjaudu sisään tai luo tili. Kirjaudu samalle tilille televisiossa ja mobiililaitteessa.
4 Avaa haluamasi sisältö mobiililaitteessa.
5 Napauta Cast-kuvake.
Cast-kuvake

Huomaathan: Jakamiskuvakkeen sijainti vaihtelee käyttämäsi sovelluksen ja puhelimen suunnan mukaan.

6 Valitse laite, jossa haluat katsella sisältöä.

Jos älypuhelin tai tabletti ei muodosta yhteyttä, syynä on todennäköisesti jokin seuraavista:

Laitteet eivät ole samassa Wi-Fi-verkossa. Tietoturvasyistä laitteiden on oltava samassa Wi-Fi-verkossa, jotta näytön heijastaminen on mahdollista. Tällä tavoin naapurisi ei voi vahingossa toistaa sisältöä sinun televisioosi.

Näytön heijastamista ei ole otettu käyttöön molemmissa laitteissa. Heijastusyhteys on avattava sekä mobiililaitteessa että televisiossa, jotta heijastaminen toimisi.

Puhelin ei ole saanut lupaa heijastamiseen televisiosta. Käynnistä puhelin ja televisio uudelleen ja yritä muodostaa yhteys uudelleen. Muista valita Salli, kun se tulee näkyviin televisioon.

Jos Samsung-puhelimessasi, -tabletissasi tai -lisälaitteessasi on häiriöitä, voit lähettää virheraportin tai lähettää meille kysymyksen Samsung Members -sovelluksella.

Näin voimme tutkia tarkemmin, mistä häiriö johtuu. Tiedot on muutettu nimettömiksi ja niitä säilytetään vain ongelman tutkimisen ajan. Lue lisää virheraportin lähettämisestä kohdasta Samsung Members -sovellus.